Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu mám radši vážnější a když už komedie, tak aspoň ať ten humor dává trošku smysl. Tady to právě vůbec nefungovalo. Přišlo mi, že si to dělá prdel samo ze sebe, ale tím pádem to shazuje celý film. Auta (až na Camaro) taky nic moc. V budoucnu se mi vybaví jen obstojné burácení motorů a jméno toho policajta, které je shodné s mým kolem. 2+* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A ještě jedna závodní komedie. Na rozdíl od Cannonbalu je to opravdu komedie bez nějakých brutálních scén či úmrtí, ale taky čehokoliv navíc. Chyběli tu kromě Sarrazina, Buseyho a Julii nějací charismatičtější či známější herci. Jinak pár relativně vtipných charakterů (Ital nebo motorkář vedou), občas nějaký kaskadérský kousek (většinou opět motorkář) a jeden umanutej a na konci otrávenej policajt, který se je snaží dostat (a dočká se dílčího vítězství). Mě tyhle závodní filmy moc neberou, takže koukat na to šlo, ale nic strhujícího to nebylo, průměr na 3*. ()

Reklama

lake-lake 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem to tenkrát viděla v kině a od té doby už ne, jsem ovlivněna vzpomínkovým optimismem a infantilní amnézií; ale asi to nebylo tak špatný. největší fofr se ovšem odehrával po filmovém představení. z našeho (jediného) městského kina vylézaly davy lidí a nažhavení řidiči nasedali do svých škodověnek. to bylo nějakýho túrování, hrabání a prašných výjezdů! ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Jako milovník aut a nostalgické atmosféry amerických dálnic 70. let (viz taky můj zamilovaný Duel) jsem se u tohoto filmu královsky bavil. Věřím že ten kdo nemá takovou slabost pro chlapské hračky a přistupuje k filmu jako ke komedii dává nízké hodnocení. Ale ten šílený zvuk V12 Daytony, uhrančivé černé Porsche 911 Targa a vyleštěný Mercedes........znalec, milovník her NFS a Driver (jak tady už někdo připomínal) a milovník roadmovie filmů si přijde na své. Ty pozdější zpracování tématu jsou až příliš "bláznivými komediemi" , tady je humor skoro nutnou výplní, což se bohužel projevuje na jeho kvalitě.....moc jsem se nenasmál ale o to mi ani nešlo. Asi nejvíce mi byli sympatičtí ti staří pánové v Mercedesu. Jediné co mě zamrzelo, že některé zajímavé posádky havarovaly hned na začátku filmu (třeba ta dodávka alias cisterna na benzín). Mám sto chutí nastartovat jeden z těch bouráků (asi to Porsche) a vyrazit. Nostalgie!! ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Tak zrovna tento film mam z toho kvanta cannonballu napric amerikou nejradsi. Asi kvuli te atmosfere, ktera narozdil od tech blaznivych komedii s Reynoldsem nebo Atkinsonem je zavodeni porad blizka. Sarrazin a Julia (hlavni rivalove) jsou proste jako zavodnici 70.let naprosto presvedcivi. Na druhou stranu neni film vazny, proste jen takovy odlehceny. 75% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • O přejezd USA z New Yorku do Los Angeles v rekordním čase se dodnes pokouší několik řidičů ročně. K roku 2020 nejrychlejší přejezd zaznamenal ve stejném roce Fred Ashmore ve vypůjčeném voze Ford Mustang GT s přídavnými nádržemi. Čas 25 hodin a 55 minut je první oficiální záznam pod 26 hodin a byl proveden v době pandemie coronaviru v USA. (Jiri_Jaros)
  • Fotky dívek v Playboy z prostředních dvoustran na stěnách v garáži, odkud začíná závod: Liv Lindeland (Leden 1971), Heather Van Every (Červenec 1971), Vicki Peters (Duben 1972), Francine Parks (Únor 1974) a  Daina House (Leden 1976). (Maulincio)
  • Film je inspirován skutečným závodem Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash, který se dlouhá léta jezdil napříč USA. Například stejný typ Ferrari, které v závodu řídí Raul Julia, skutečně vyhrálo jeden ročník. Rovněž dodávka, která se pokouší dojet na jednu nádrž, v jednom ročníku skutečně dojela na jednu nádrž. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama