Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Tak zrovna tento film mam z toho kvanta cannonballu napric amerikou nejradsi. Asi kvuli te atmosfere, ktera narozdil od tech blaznivych komedii s Reynoldsem nebo Atkinsonem je zavodeni porad blizka. Sarrazin a Julia (hlavni rivalove) jsou proste jako zavodnici 70.let naprosto presvedcivi. Na druhou stranu neni film vazny, proste jen takovy odlehceny. 75% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Panečku, to je tedy sestava! Dva kolíci ve světlém Ferrari, dvě blonďaté kočky v tmavém Porchi, rozpustilý Talián v červeném kabrioletu, černobílá dvojice v policejním autě, dva postarší pánové v Mercedesu, motorkář a ještě několik dobrodruhů. Ti všichni se vydávají na dlouhý tajný závod bez pravidel a omezení rychlosti. Před lety opravdu bomba a i dnes zábavná podívaná. ()

Reklama

venus 

všechny recenze uživatele

Nádherná auta, takže podívaná byla opravdu vzrušující! Jenom mi bylo líto té rozpůlené corvetty... Do benzínem páchnoucího závodu se podařilo zasadit i několik vtipných scén, které film pěkně okořenily. Je to jeden z mála automobilových filmů, který není postaven jenom na efektech, což určitě není u tohoto žánru snadné. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý úvod (neboli exhibice nesympatických zjevů), scénář plný nelogičností (jak se policajti vždycky dostanou před závodníky jedoucí takovou rychlostí?), absence vtipu a švihu, které pohánějí jiné komedie stejného námětu (To je ale bláznivý svět, Milionový závod). Film veskrze podprůměrný, zbytečný a s přibývajícími minutami i velmi otravný. 40% ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Dnes už to není, co bývalo před 34 lety, ale stále si u tohoto filmu nádherně odpočinete a příjemně a nenuceně se pobavíte. Ne, že byste se řezali smíchy jako kolikrát u nových amerických komedií, ale po skončení máte dobrý pocit z toho, že jste nesledovali jen dobrou komedii, ale dobrý film - a to je rozdíl. K tomu totiž není zapotřebí jen kvalitní humor, ale i kvalitní scénář, režie, kamera, herci i herečky atp... a to tenhle film má. Nicméně na pět to nestačí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní části závodu projíždí tým Ferrari přes Times Square kolem kina. Je na něm velký poutač na film Čelisti, který byl vydán v roce natáčení, tedy 1975. (Jiri_Jaros)
  • Fotky dívek v Playboy z prostředních dvoustran na stěnách v garáži, odkud začíná závod: Liv Lindeland (Leden 1971), Heather Van Every (Červenec 1971), Vicki Peters (Duben 1972), Francine Parks (Únor 1974) a  Daina House (Leden 1976). (Maulincio)
  • Aktuální rekord závodu Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash, jež je námětem pro film, je 28 hodin a 50 minut. Jeho držitelem je trojice Dave Black, Ed Bolian and Dan Huang. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno