Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím se Sarrazinovím komentářem, že by to bez policajta nebylo ono. Film se totiž skládá ze dvou částí, té moc fajn - závod a věci krom něho (krom toho motorkáře) a druhé části - idiotského policajta co se je snaží chytit a pitomce motorkáře. Ve výsledku fajn žánrovka, které netřeba věnovat velkou pozornost. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nádherná auta, takže podívaná byla opravdu vzrušující! Jenom mi bylo líto té rozpůlené corvetty... Do benzínem páchnoucího závodu se podařilo zasadit i několik vtipných scén, které film pěkně okořenily. Je to jeden z mála automobilových filmů, který není postaven jenom na efektech, což určitě není u tohoto žánru snadné. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Tak zrovna tento film mam z toho kvanta cannonballu napric amerikou nejradsi. Asi kvuli te atmosfere, ktera narozdil od tech blaznivych komedii s Reynoldsem nebo Atkinsonem je zavodeni porad blizka. Sarrazin a Julia (hlavni rivalove) jsou proste jako zavodnici 70.let naprosto presvedcivi. Na druhou stranu neni film vazny, proste jen takovy odlehceny. 75% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý úvod (neboli exhibice nesympatických zjevů), scénář plný nelogičností (jak se policajti vždycky dostanou před závodníky jedoucí takovou rychlostí?), absence vtipu a švihu, které pohánějí jiné komedie stejného námětu (To je ale bláznivý svět, Milionový závod). Film veskrze podprůměrný, zbytečný a s přibývajícími minutami i velmi otravný. 40% ()

Jenda.SG-1 

všechny recenze uživatele

Film jsem ohodnotil hodně vysoko, protože jde jednak o původní film, ne o remake, dále ač není přecpán vtípky, pobaví a zaznívají v něm občas i zajímavá moudra. Jak už název napovídá, celý film se v podstatě točí kolem ilegálního závodu napříč Amerikou, kterému se poldové snaží všemožně zabránit a jehož účastníci dělají vše pro to, aby svůj plán realizovali a policisty přelstili... Člověk bez řidičáku, či člověk nemající v lásce jízdu ve vyšších rychlostech tedy film asi moc neocení, ale pravidelný divák motoristických pořadů, hráč série NFS, či člověk kterého baví řídit auto, toho film určitě pobaví... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Fotky dívek v Playboy z prostředních dvoustran na stěnách v garáži, odkud začíná závod: Liv Lindeland (Leden 1971), Heather Van Every (Červenec 1971), Vicki Peters (Duben 1972), Francine Parks (Únor 1974) a  Daina House (Leden 1976). (Maulincio)
  • Film je inspirován skutečným závodem Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash, který se dlouhá léta jezdil napříč USA. Například stejný typ Ferrari, které v závodu řídí Raul Julia, skutečně vyhrálo jeden ročník. Rovněž dodávka, která se pokouší dojet na jednu nádrž, v jednom ročníku skutečně dojela na jednu nádrž. (Jiri_Jaros)
  • O přejezd USA z New Yorku do Los Angeles v rekordním čase se dodnes pokouší několik řidičů ročně. K roku 2020 nejrychlejší přejezd zaznamenal ve stejném roce Fred Ashmore ve vypůjčeném voze Ford Mustang GT s přídavnými nádržemi. Čas 25 hodin a 55 minut je první oficiální záznam pod 26 hodin a byl proveden v době pandemie coronaviru v USA. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama