Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší werewolf film, co jsem kdy viděl. Já mám prostě pro snímky natočené podle literární předlohy Stephena Kinga strašnou slabost, to je holý fakt, který se doufám nikdy nezmění. Tento první a zatím i poslední film režiséra jménem "Daniel Attias" je nadprůměrý horor s výborným příběhem a já jej nemůžu ohodnotit níž, než čtyřmi hvězdami. 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

King má rád děti a často je dělá hlavními hrdiny svých příběhů. Někdy z toho sice vyjde příběh spíše pro mladší věkovou hranici, ale mnohdy to není vůbec na škodu. Stříbrná kulka je přesně tenhle typ filmu. Pravděpodobně ho pustím svému malému synovi, až ho budu chtít zasvětit do tajů hororu a poprvé trošku vystrašit a rád se na to opět podívám s ním, protože ač se vlkodlačí příběhy podobají jako vejce vejci, a ani Stříbrná kulka není žádnou výjimkou - je přesně tím klasickým a již stokrát vyprávěným příběhem, jaký by jste o vlkodlakovi čekali -, ale King ho prostě, jak je u něj zvykem, dokáže odvyprávět zajímavě a poutavě. Velkou výhodou filmu, je, že pro něj scénář napsal samotný King, takže žádné vytrhávání a slepování scén z jednolitého celku, jak jsme občas u podobných filmů zvyklí, ale jednolitý stupňující se příběh s démonickým Everettem McGillem a strýčkovsky správňáckým Gary Buseym. 3,5* ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Od Kinga som knihu nečítal a tak neviem povedať či je lepšia kniha alebo film ale ani tento vlkodlačí horor není zlý. Priam naopak je to velmi slušne natočené až po dej a efekti ktoré sú na slušnej úrovni vlkodlak vyzerá vynikajúco. Mimochodom, dnes už vlkodlačích filmov je velmi dosť napr. Howling, Wolf, American wolf in London, Paris a mnoho iných kúskov ktoré som ešte nemal tú možnosť pozrieť. Tento vlk vychádza von len v noci a zabíja všetkých ktorý mu idú do cesty a popri tom aj používa baseballovú palicu na omráčenie obetí. Atmosféra graduje po celý čas až sa dostaneme na koniec kde vlkodlaka postrelia striebornou gulkou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ať se na to koukám jakkoliv, přijde mi to na hraně mezi vlkodlačím hororem a dobrodružným filmem pro děti. A nezviklal mě ani fakt, že film disponuje celkem solidní atmosférou, maskami či dostatkem krve. Ti dětští hrdinové zde měli natolik výrazný prostor, že jsem se na to musel dívat s lehkým úsměvem, což umocňoval i Gary Busey v nezvykle kladné roli. Přesto převládají spíše pozitivní dojmy. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozstřelit vlkodlaka na silnici motorovým invalidním vozíkem zní lákavě, ale předpokládám, že žádná součástka není ze stříbra, takže se vraťme k osvědčeným projektilům z daného materiálu.. Oblíbené Kingovy prvky zasazené do lykantropího rámce, rozdílně působivé akčně-hororové momenty a docela obstojné masky (byť je pravda, že werewolf v celé své kráse vypadal jak „Smokey Bear s hroznou kocovinou“). Zubící se strýček Busey, otčím O'Quinn, neandrtálské čelo otce McGilla a táta Nice Guy Eddieho s mírotvornou bejsbolkou, to už je celkem slušná herecká rodina. Překvapivě jsem ani neprojevil přání, aby se hlava Coreyho Haima kutálela z nájezdové rampy.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Rozpočet filmu byl 7 mil. dolarů, tržby v USA 5,4 mil. a 13 mil. v zahraničí. (mahler)

Reklama

Reklama