Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ať se na to koukám jakkoliv, přijde mi to na hraně mezi vlkodlačím hororem a dobrodružným filmem pro děti. A nezviklal mě ani fakt, že film disponuje celkem solidní atmosférou, maskami či dostatkem krve. Ti dětští hrdinové zde měli natolik výrazný prostor, že jsem se na to musel dívat s lehkým úsměvem, což umocňoval i Gary Busey v nezvykle kladné roli. Přesto převládají spíše pozitivní dojmy. 60% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto filmu som spočiatku nedôveroval. Téma vlkodlaka ma totiž sklamala temer v každom filme s podobným námetom. Až keď sa ku mne dostala kópia so skvostným názvom Stephen King's Werwolf von Tarker Mills a zbadal som Kingovo meno, povedal som "tak nech". A nebolo to zlé. Ba dokonca ma to bavilo. Sympatickí herci, motorový invalidný vozík a relatívne dobrá pointa radia tento film medzi tie lepšie (aj v adaptáciách podľa Kinga). (10.11.2004) ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Filmovým adaptacím děl Stephena Kinga, pokud se tedy do nich nepustí Frank Darabont, svědčí výhradně forma televizní minisérie, neboť teprve tehdy se tvůrcům dostane odpovídajícího množství prostoru pro dostatečné vykreslení fikčního světa a samotných charakterů, které představují právě to nejhodnotnější v Kingových knihách (z hlediska psychologického…) Stříbrná kulka trvá pouze jeden a půl hodiny, postavy jsou ploché a představují spíše karikatury a žánrové figurky, následkem čehož se z této adaptace stala pouze šablonovitá žánrová podívaná. Příběh je předvídatelný, to, co divák očekává, se také bezezbytku stane, avšak i tak dokáže film diváka udržet v lehkém napětí, díky čemuž se dá bez problémů dodívat. Škoda příšerně kýčovitého soundtracku, který je v hororových momentech příliš archaický a v dojemných rodinných pasážích zase strhává film do bahna přecitlivých telenovel. Samotný závěr je navíc uspěchaný, postrádá reakci širšího okolí na vyústění událostí a končí neskutečně pateticky. Stříbrná kulka je jen šablonovitým béčkem, kterému sice nechybí atmosféra a větší porce brutality, ale z technického působí přeci jen zastarale. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kvalitních vlkodlačích hororů je sice málo, pokud tedy vůbec nějaký je, ale tenhle rozhodně jejich případné řady nerozšíří. Těžký průměr a vlastně zde vůbec není vysvětleno kde se vzal v městečku vlkodlak. Musím zase nechat osmdesátkovým záležitostem že neměly potřebu něco dovysvětlovat a vyprávět. Prostě vlkodlak řádí ve městě, zabíjí a diváku ber nebo nech být! Od Garyho jsem očekával malinko více zábavy. 55% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jasne z toho cítiť Kinga, čo je fajn. V porovnaní s filmami o vlkodlakoch ako sú staršie klasiky The Howling (1981) a An American Werewolf in London (1981) jasne zaostáva hlavne v maskách. Vlkodlak tu vyzerá ako naštvaný gumový medveď čo je fakt. No napriek tomu to obsahuje poctivú dávku napätia (i vtipu - scénka honba dedinčov na vkodlaka a následná svätá omša za obete), možno i preto, že v podstate ide o rozprávku (s krvou) a hlavnými hrdinami sú dvaja neplnoletý súrodenci. PS: Ak chcete vidieť Terry O´Quinna (John Locke z "Lost") o 20 rokov mladšieho, tu je jedna možnosť. Dostane fajn šupu bejzbolkou po hlave od vlkodlaka. A nie jednu ;-))). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Motorka, kterou dostal Marty, nese stejný název jako film. (chaometic)
  • Rozpočet filmu byl 7 mil. dolarů, tržby v USA 5,4 mil. a 13 mil. v zahraničí. (mahler)

Reklama

Reklama