Reklama

Reklama

Kdo přežije - Čína

(série)
  • USA China
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Tato řada je v pořadí patnáctou sérií americké reality show. Jak je z názvu patrné, natáčelo se v Číně a tedy na tuto hru neobvyklém místě. Žádný tropický ostrov uprostřed oceánu, ale okolí přehrady Zhelin ležící v provincii Ťiang-si v Čínské lidové republice. Moderátor Jeff Probst prohlásil, že to byl první americký seriál (konkrétně tato řada), který byl celý výhradně natáčen v Číně. Tato řada je sérií, která byla natáčena na nejsevernějším místě ze všech dosavadních řad a natáčelo se mimo tropické pásmo.
Producentům této show se podařilo zajistit nebývalý přístup na několik čínských památek, včetně Velké čínské zdi a Šaolinského chrámu. Natáčení této řady začalo 25. června roku 2007 a skončilo po třiceti devíti dnech 2. srpna 2007. V americké televizi tato řada běžela od září do prosince téhož roku.
Šestnáct nových trosečníků bylo rozděleno do dvou kmenů. Červený kmen nese název Fei Long, což v překladu znamená Létající drak. Žlutý kmen nese název Zhan Hu, což znamená Bojující tygr. V této řadě se již nevyskytuje Ostrov vyhnanství, ale objeví se jiný zvrat. Naproti tomu skrytá imunita opět bude ve hře. Tato řada přinese nejen nezapomenutelné a oblíbené hráče (tři z nich byli vybráni do jubilejní 20. řady), ale také vzniknou nová přátelství, vytvoří se nové aliance a mnoho trosečníků pocítí na vlastní kůži jaké to je, když vás ostatní podrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc povedená reality show! Rozhodně lepší než všechny naše dohromady. Pro mě hlavně atraktivní prostředí. Ale nejsem nijak pravidelný divák....|||| Tuto sérii jsem jedinou koukal trochu víc. Jak jsem psal u série z Mikronésie - nechápu lidi ani jejich myšlenkové pochody, ale tuto soputěž bych rád někdy zkusil na svou kůži. Ne kvůli těm penězům, ale kvůli tomu zážitku. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Strašné deštivé počasí, katastrofální prostředí až na čínskou zed a šaolin. Soutěžící zajímavý, ale spousta záporáků. Kmen Zhan Hu (můj oblíbený) se opět rozpadl velice brzy, takže vcelku o ničem. Dave byl sice pracovitý, ale jinak protivný, panovačný, jsem ráda, že letěl celkem brzy. Frosti, chvilku takovej chvilku jinej, rozhodně velice zajímavej člověk se skvělou fyzičkou, patřil k těm "lepším". Kuře, vypadl brzy a nevadilo mi to, nezajímavej člověk.Erik se dostal vcelku daleko a patřil k mým oblíbencům. Peih Gee, poslední přeživší kmene Zhan Hu, fandila jsem jí ale bylo mi jasné že to do konce nedokope, zaslouží pochvalu za její jednání, přístup a pracovitost. Ashley , zajímavá image ale bohužel vypadla brzy (můj první oblíbený vyhozený člen). Jaime, prokopala se překvapivě dost daleko,nakonec vypadla kvůli pitomině, její vyhazov mi ovšem nijak nevadil. Sherea , sice nic nedělala, ale na výzvách byla docela silná, takže jsem jí přála vysoké místo.Leslie , pobožná křestanka která nedělala žádné potíže a sedla si víc s druhým kmenem , zato patrně zaplatila, přála jsem ji vyšší úspěch. Amanda a její 3 místo - té jsem nefandila ani náhodou, nejzajímavější byla snad její cenzura v pozadí, katastrofální baba i když musím uznat že silná. Denise jsem fandila i když mě mockrát zklamala kvůli hlasování, byla fajn, upřímná, nemanipulativní, vklídku , zajímavé bylo její karate v šaolinu. Courtney , mladá anorektička ale druhé místo jsem jí přála :) byla super, její hádky, gesta ap. - skvěle. Vítěz Todd byl sice pěknej (gay) ale strašnej manipulativní hráč, naprosto mě iritoval, škoda za takového vítěze. J. Robert byl vcelku nezajímavej, ničím mě nezaujal jen hádkama s Courtney. Aaron vypadl nečekaně brzy, ale taky né že by mi to vadilo :). A poslední borec nakonec - James , škoda, že nedošel aspon do poslední trojky, nejupřímnější nejsilnější hráč.. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery-TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 10/10/// PLUS: rozhodně prostředí ve kterém se tato série odehrává, někteří soutěžící mě skutečně zaujali (Peih-Gee, Amanda, James) MÍNUS: hodně diváků tuto řadu vychvaluje, já bych řekl, že je spíš o něco slabší, navíc Todd mě moc sympatický nebyl a jako výtěz ještě méně./// Shrnutí: Jestliže v konečném součtu bude nějakých až 30 řad, tak bych Čínu zařadil někde na 18-20 místo, ale uvidíme ještě jak se bude dařit a jak zaujmou nejnovější série na které slyším spíš negativa. Přesto jsem se i v Číně docela dobře bavil./// Celkem 78%/// ()

Lucillle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čína jako prostředí se mi moc nelíbila, mám ráda série u moře.. Hodně vtipný bylo hledání imunity a posléze přesvědčená Jamie s destičkou, co našla pohozenou na zemi :) Rozhodně největší nesympaťačka pro mně byla Courtney, naprosto nesnesitelná a neschopná. Ve finále bych fandila Amandě, ale uznávám, že mormonský homosexuální steward byl přesvědčivej a vítezství si vokecal bravurně. James byl super. Ale celkově pro mě Čína patří mezi slabší série, mám oblíbenější. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak další parta trosečníků nám podstoupí nelítostný souboj založený na lžích, podvodech, intrikách a troše té fyzické zdatnosti. V zájmu zachování alespoň nějaké délky komentáře se v jeho dalším pokračování bez spoilerů tedy neobejdu, takže kdo nechce znát průběh hry, tak teď ve svém nejlepším zájmu předstírá, že si ode mě nepřečetl, že ten zakrslý 4 % chlápek skutečně vyhrál. Tuším, že si sám říkal a od ostatních si nechal říkat Todd. Kdyby náhodou někoho zajímalo komu jsem tuto řádu fandil já, tak mu rád prozradím, že můj favorit byl James (hrobař(cca. 2m, lehce opálený)). Shodou okolností se dostal ke dvěma imunitám, které si chtěl asi vzít domů. Soudě dle toho, že je nehodlal použít. Počet postav mnou neoblíbených se nám v Číně sešlo snad více než za celou dobu co Survivor sleduji dohromady. Zmínil bych asi především tu strašně ošklivou asiatku. Přižemž naprosto nechápu, jak je možné, že se na ostrově nestala nějaká ,,nehoda" a nespadla jim třeba do toho krbu, co tam asi 3 dny stavěl ten lehce prošedivělý muž, který ze všeho nejradějí soutěžil nahý a kvůli protáhnutí doby stavění krbu nechal své soukmenovce značně vyhladovět. Rovněž jsem očekával, že se tam ta servírka, jejíž hmotnost po příchodu činila 43 kg, rozsype či umře na naprosté vyhladovění. Také se nestalo. Místo toho se na mě smála z finálové trojky. Celkově hodnotím Čínu, jako nic moc s několika zajímavými zvraty. 2* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Neil Patrick Harris, velký fanoušek této show, dostal od televizní stanice CBS symbol imunity této řady jako dárek ke svým 37. narozeninám. (Hidan)
  • Séria byla filmována v rezervaci Zhelin. (Attta)
  • Jean-Robert Bellande je první profesionální hráč pokeru, který se účastnil této show. (Zix.)

Reklama

Reklama