Reklama

Reklama

Kdo přežije - Hrdinové proti padouchům

(série)
  • USA Heroes vs. Villains

Obsahy(1)

Hrdinové versus zloduši - přesně takový název nese 20. řada americké reality show Survivor, která se natáčela na samojském ostrově Upolu. Setkáme se zde s dvacítkou soutěžících, které jsme mohli vidět už v předešlých sériích. A jak napovídá titulek, nebudou to jen tak ledajací hráči. O jeden milión dolarů se totiž utkají oblíbení, sympatičtí "trosečníci" proti těm, jejichž pověst není zrovna nejlepší. Kdo zvolí nejlepší strategii, vydrží všech 39 dní a odnese si výhru? (Deco.20)

(více)

Recenze (130)

DonQ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý výběr soutěžících. Až na jednoho či dva soutěžící se skutečně jedná o výkvět toho lepšího a v některých případech toho nejlepšího, co Survivor dosud nabídl. Samozřejmě je zde výrazná stopa Russela, který svou přítomností opět hodně strhává pozornost na sebe, ale mne jeho hra bavila i v Samoe, takže mne to nerušilo. Negativně však musím hodnotit, že se TV rozhodla v této řadě opakovat jen staré výzvy a nepřišla s žádnou novou. Pokud jde o napětí z průběhu hry, tak i zde je trochu mínus vzhledem k jednomu slabšímu kmeni, který tak víceméně od počátku určil svůj osud. A pokud budu hnidopich, tak na můj vkus zde bylo málo nečekaných zvratů (na to že tu je Russel, Parvati, Bob...) oproti starším řadám. Takže celkově mne dvacítka hodně bavila, užil jsem si staré a prověřené tváře, ale určitě bych našel hned několik sérií, které mi utkvěly v hlavě i více. Seznam oblíbenců by byl rozsáhlý, ale veskrze lze odkázat na finálovou trojku, která došla do finále naprosto zaslouženě. Naopak mne zklamal "texaský kovboj", který ve své původní sérii byl ztělesněním fyzické dokonalosti a po dvanácti letech působil překvapivě opravdu hodně vyhasle. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého pohledu nejlepší díl z uběhlých dvaceti sérií. Sešli se tu mí čtyři nejoblíbenější hráči - Amanda, Rupert, Jameson a Parvati a já držel palce, ať se dostanou co nejdále. Hru opět řádně zpestřil Russel - na jedné straně hraje agresivně a chytře, čímž má velkou šanci dostat se na konec - ale na druhou stranu až příliš podrazácky, kterýmžto způsobem nemůže hru nikdy vyhrát. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po druhém zkouknutí, které už není ovlivněno mými emočními výkyvy, uznávám, že je to parádní série. Skvěle natočena i hudebně podbarvená, se zajímavými zvraty, podrazy a lhaním. Jediné, co produkci neodpustím, je opakování soutěží. Podle mě mohli na takovou sérii vymyslet originální soutěže, ale co už no. Se Sandrou jako vítězkou nadále nejsem spokojený, ale prostě už neberu tuto sezónu za takový průser jako jsem ji bral poprvé. Beru to více s nadhledem a musím říct, že jsem si ji napodruhé mnohem vice užil a v mém osobním žebříčku si výrazně polepšila, ač na moje nejoblíbenější stále nesahá. :) ()

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší série ever, hlavně proto, že všichni soutěžící se už v minulosti hry účastnili. Hned při první výzvě jsem teda byla dost zaražená a říkala si, že takhle to nechci, ale naštěstí se to spravilo (nemám ráda zraňování). Moji největší oblíbenci byli - Queen of Survivor Parvati a Rob. S vítězem jsem naprosto spokojená, hlavní je, že nevyhrál Villain number one. :) Lara Croft (Amanda) se v týhle sérii moc nepředvedla, děsně mi lezla na nervy a její přetahovaná o nápovědu ke skryté imunitě byla fakt trapná a zoufalá, Daniellu sice taky ráda nemám, protože její prsa a rty sou fakt děsivý, ale aspoň se nechovala jako totální kráva. Na Sugar jsem se těšila, i na Stephanii, ale osud chtěl jinak. James hodně zhovadovatěl, takhle zpětně mě mrzí, že jsem k němu v Mikronésii chovala sympatie, vlastně jsou si dost podobný s Russellem. Nevím, jak se mi bude dívat na další sérii, protože nějak nemám chuť poznávat nové Survivory. Mezi nejlepší momenty určitě patřilo upálení Russellova klobouku, J.T. milostný dopis, Parvati používající dvě imunity, blinsidy na kmenové radě. Oblíbený komentář: Tom Riddle, Djoker. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vybrat nejlepší z nejlepších byl geniální tah, i když jejich rozdělení na zlé a hodné má pád mezer. Tato řada ale značně ukazuje naprosto nesmyslně přiřazené tituly manipulátorů. Například komentář Cirie na adresu Amandy o tom, že není příliš bystrá. Amanda není hráč, je to jen vezoucí se ubrečená blbka, která nedokáže vymyslet vlastní plán a jen se veze. Nejprotivnější je opět Parvati, jeden z nejvíce nadhodnocených vítězů. Survivor je bohužel ve většině případů jen o tom se nenápadně dostat do finále a pak mít sebou někoho, kdo naštval co nejvíce lidí, což přesně odpovídá předchozí řadě a po čase zřetelně směřuje i k vítězce Pearl Islands, Sandře. Z počátečního nadšení se nakonec mění naprostá imbecilita hráčů, kteří nejprve založí aliance a díky nim potopí celý kmen. Jednoznačně nejvíce odvážným krokem bylo vyloučení Tyson. Chápu strategii hlasů tupců, jako je bohužel v případě Jamese, ale zpočátku je smysluplnější vyhodit přítěže jako je třeba Courtney. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (24)

  • Russell Hantz byl jediný soutěžící, který šel do hvězdné série takzvaně s čistým štítem. Vzhledem k tomu, že natáčení začalo pouhých 20 dní po skončení Kdo přežije: Samoa (od r. 2009)), zůstal Russell celou dobu na Samoe a strávil zde tedy včetně pauzy mezi sériemi skoro 100 dní v kuse. (LucasAbelle)
  • Produkce zvažovala návrat Ozzyho Lustha, Michaela Skupina, Yula Kwona, Terryho Deitze a Rudyho Boesche, který se neobjevil kvůli pokročilému věku. (BLANIK.)
  • Na straně zloduchů se měl původně objevit i vítěz první řady soutěže Richard Hatch. V době natáčení však byl v domácím vězení a soudce mu nepovolil opustit zemi. (Cetnik_42)

Reklama

Reklama