Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (více)
Trailer 1

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přesně jsem věděl, co můžu od snímku s podobným námětem očekávat, takže jsem počítal s naprostou katastrofou, kterýžto pocit ve mně umocnila úvodní mezirasová, zato ale jednopohlavní scéna, která pro mě měla takový netflixovský vibe, jak se dnes moderně říká. K naplnění kvót naštěstí postačily lesbičky, k nimž mám veskrze kladný vztah, takže to pro mě nebyl až tak nekomfortní zážitek. Ale ať počítám, jak počítám, tři lesbičky ze sedmi postav mi fakt čtyři procenta nedávají. Vážně to filmařům a ostatně i homosexuální komunitě (a tedy údajné menšině) není hloupé? Na mě to tak často působí. Děj byl přesně podle mých očekávání nablble zoufalý a o odpadovém palci jsem neměl nejmenší pochybnost, pak ale došlo k nečekanému, když mě mozkový trust čtyř finálních postav několikrát rozesmál svým nesmyslem pro logiku a realitu, a v závěru jsem si málem natrhl bránici. Abych to tedy shrnul; horor- ani náhodou, spíš takový hodně chabý thriller napumpovaný lidskou blbostí a ve finále takový bizárek, že jsem se nedonutil jít pod dvě pěticípé. / Poučení: Mládí+ drogy+ politicky korektní myšlení= sračka v hlavě. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Som naštvaný nakoľko ono to mohlo byť fakt super ALE. Celý film sledujeme hrozne uškriekané baby jak chodia po dome a furt na seba kričia. Raz to prežijem, ale celý film ? Bolo to neskutočne otravné. No a za druhé, ako komédia to nevyšlo ani v najmenšom. Reálne som sa zasmial raz na konci, keď odhalili pointu filmu. Tá to celé tak skvelo vysvetlí a je naozaj podarená. Dojem to však už nenapravilo. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní zhrnutia zápletky som bol na film nadšený, no film dopadol pre mňa úplne opačne. V podstate ide o to, že sa skupina priateľov stretne a zahrá si hru hádaj, kdo je vrah a potom jeden z nich bude zabitý. Väčšinou sa film zameriaval na pokus študovať rozklad ľudí v dôsledku podozrenia. Scenár a celé obsadenie pôsobí naozaj uponáhľane, niektorí z týchto hercov sú skvelí, len spolu dobre nefungovali. Tento film vôbec nie je slasher, ale skôr je to hlúpa dráma. 4/10 ()

leila22 

všechny recenze uživatele

V BBB sa skupinka bohatých tínedžerov stretáva v rozľahlom luxusnom dome uprostred lesa, zatiaľ čo vonku začína vyčíňať hurikán. Čoskoro prichádza k výpadku prúdu a zúfalo nudné chvíle bez wifi sa rozhodnú zaplniť zahraním si „vyvražďovacej“ hry s názvom Bodies Bodies Bodies, počas ktorej padnú za obeť aj určité omamné látky. Nuž, netreba byť Sherlock Holmes, aby vám došlo, že to nedopadne celkom idylicky... Na celú snímku sa treba pozerať s optikou mládeže vyrastajúcej v tik-tokovej a tindrovej ére, inak si k nej cestu budete hľadať len veľmi ťažko. Zodpovedá tomu aj samotný jazyk filmu či hudobný podklad, ktorý vám buď bude bolestivo trhať uši alebo si celý soundtrack po dopozeraní okamžite stiahnete na Spotify. O budovaní vzťahu k postavám možno hovoriť asi ťažko, predostierajú sa nám plytké charaktery, ktorých povrchnosť sa vo vyhrotených situáciách čoraz viac derie na povrch. Herecké výkony sú však slušné, najviac ma brala postava Alice (Rachel Sennott - Shiva Baby, 2020). Prakticky sa nám tu ponúka jedna obrovská paranoja, ktorá paroduje hororový subžáner slasher. Vyzdvihla by som prácu so svetlom, pretože takmer celý dej sa odohráva za minimálneho osvetlenia, ktoré vytvára iba žiara z mobilov, čeloviek či lightstickov. Bodies bodies bodies na druhej strane trpí scenáristickou nelogickosťou a niektorými menej nápaditými scénami. V prvom rade však ide o zábavný horor, pri ktorom záverečný twist celkový dojem o niečo vylepšuje. Súčasne je to aj film pojednávajúci o neschopnosti správneho vyhodnocovania informácií, o pohltenosti samým sebou a možno aj o túžbe prežiť v skazenom svete za každých okolností. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Děsně užvaněný slasher o masovém vrahovi, ze kterého se nakonec vyklube něco úplně jiného. OK, že nejde jen o další variantu na obehrané téma, by bylo fajn. Ale asi se totálně míjím s cílovou skupinou, páč ty dívčí problémy šly mimo mě. V podstatě vše tak nějak zachraňuje poslední čtvrtina, což je fakt málo. Tedy chodit s mobily místo baterek je pro divákovy oči taky docela opruz, byť logiku to má. Jako komedie mi to nepřišlo, snad jen u scénky, kdy se čtyři děvy rvou o pistoli, jsem se bavil naplno. Nevím, jakou rychlost si představuje distributor, ale společenská hra se vymykala tak dlouho, až by jeden usnul. Žánrová klišé naplněna zcela nebyla - nahota nula, gore nula - ta trocha krve snad ani nestála za řeč. Velmi dobrá kamera, naprosto příšerný soundtrack. Doporučuji jen největším zoufalcům, případně vrstevníkům postav, i když záruku zábavy jim dát nemohu. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama