Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 5

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (100)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Údajne psychothriller, ale najdesivejší tam bol len zvuk bŕzd metra a samotný fakt, že sa niekto presťahuje do Bukurešti. Hodinu sa dokopy nič nedeje a v podstate až na posledných 10 minút to nemá žiadne grády. Všetko sa sústredí len na vyvolanie atmosféry. No aj ten záver bol taký všelijaký. Vraj je to moderný pokus o vzkriesenie Hitchcocka. Tak v tom prípade fakt asi na ten rumunský spôsob. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když se dva nastěhujou do snobskýho bejváku uprostřed dělnický vošuntělý čtvrti v Bukurešti, do bejváku kterej má vokna velký jako vejlohy a na nich žádný záclony ani závěsy, a hned ten večer spolu ještě "špásujou" na gauči, tak potom není divu, že povzbudí vražedný libido nejednoho ouchyla z voprejskanýho baráku vodnaproti. Po čase zase starej dobrej přímočarej thriller s téměř osmdesátkovou atmoškou, pomalej, temnej, smutnej, s krásně smutnou Majkou, jednou parádní smutnou synthpopovou peckou, a tím nejlepším exemplářem deviantního perverta za posledních x měsíců. Takový filmy maj dřevorubci tuze rádi! ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Keby prvé dve tretiny neboli absolútna demencia, tak by bol americký film v Rumunsku dracool. Tak po prvé, keď sa presťahujem do Rumunska, mala by som vedieť aspoň kváknuť po rumunsky, a po druhé, celý problém so zízaním do okna by vyriešili záclony. Takto mám pocit, že tam všetci všetkým zízajú do okien, a sú s tým v pohode. Ale kvôli poslednej tretine sa určite oplatil pozerať, lebo skvostný meravý panák Burn Gorman v ňom predviedol dokonalého psychopata. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to vyzeralo celkom nádejne, a takéto thrill-mystery filmy ma zvyknú celkom zaujať. Watcher ma spočiatku bavil, ale postupne to strácalo svoje čaro a akosi to zostalo v tom istom móde, ktorý sa točil stále dokola. A keď už to konečne znovu chytilo spád, tak sme sa dočkali skôr očakávaného vyvrcholenia s hororovým žánrom, ktorý mňa osobne absolútne nenadchol. Mimochodom, Bukurešť tu pôsobí ako nejaká temná stoka, kde takmer ani slnko nezasvieti. Chápem, že to bolo účelové pre potreby "mystery" atmosféry, ale mne to aj tak akosi celý čas prekážalo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Thriller je česky napínák. Tady ovšem není napínavého nic. Utahané psychologické drama, kde v hlavní roli je mladá Američanka Julia uprostřed cizácké Bukurešti. Napsat blbá blondýna asi není úplně košer, ale magorka to je. Postupně propadá pocitu, že ji někdo sleduje, a na základě zpráv o vrahovi s přezdívkou Pavouk se obává, že bude další obětí. Ucházející vizuál, místy dobrá hudba, ale to jaksi nestačí. Starým americkým filmům, a Hichcocka bych ani nevypustil z úst, tohle nesahá ni po kotníky. A přitom temné město, podzemní dráha, či déšť by dokázaly navodit správnou atmosféru. Bohužel, v závěru jsem uvažoval alespoň o dvou hvězdách, ovšem konec to naprosto zazdil. Julie si zasloužila zcela jiný osud (možná tedy se přece jen dovršil, avšak můžu se jen domýšlet...). Mizerné po všech stránkách a pro mne naprostá ztráta času. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Původní scénář Zacka Forda se v roce 2016 objevil na hollywoodském Black Listu, každoročním seznamu nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů. Ford napsal scénář pod pseudonymem „Carl Young“. (LUKICKK)
  • Podle původního scénáře se měl děj odehrávat v Brooklynu v New Yorku. (LUKICKK)
  • V úvodu filmu jede dvojice vozem taxi, které má zadní okna dělená. V dalším záběru ale vystupují z taxi, které má zadní okna celá. (SsgtJira)

Reklama

Reklama