Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Byla jsem malá, snad školkou povinná, když to v televizi dávali. Fandila jsem Willymu a věřila, že se mu to podaří za 80 dní objet svět. Jen mě tam vadil ten vlk, či co to bylo, jak se mu pokaždý zasvítilo oko, když na něj byl záběr. Prostě " Jdem ať půlnoc je či den, cíl máme pouze ten, projít zem za 80 dnů, ať vyplní se sen, my zpátky domů jdem před Singapůr....." ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Je smutné zjištění, že nejlepší verze Verneova románu, je kreslená seriálová verze pro děti, kde lidské postavy hrají zvířata. Co na tom, že ze sluhu v češtině přejmenovali na Barnabáše a jeho kamaráda za Čika. Navíc výborný dabing, v kterém výborně Filliho tedy Williho (ono to je jako ten F.L Věk byl F.L.Hek :)) nadaboval Viktor Preiss. No a nesmím zapomenout na blýskajícího Čidlinga tedy Václava Postráneckého. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený animovaný seriál, který nenásilnou formou učí děti morálce. Líbil se mi jako malému a líbí se mi i dnes. Když jej před několika měsíci reprízovala ČT v pátečních odpoledních hodinách, neváhal jsem kvůli němu posunovat čas našich sezení u piva. Skvělá hudba a dabing. "Jsem Willy Fog všem známý, mám dobrodružné plány, dlouhou cestu chystám..." ... "I když kolem tebe je klam, dobrou zprávu pro tebe mám, nikdy na nic nebudeš sám, kamarád vždy pomůže ti rád..." Čtveřice Willy, Romy, Barnabáš a Čiko mi přirostla k srdci. Bohužel, pokračování už tak dobré není. (48.) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zastávám názor, že lvi by se měli pohybovat v džungli, případně ve svém pavilonu, a nikoli s cilindrem na hlavě cestovat po světě. Naštěstí sir lev Willy Fog má skvělé vychování i důstojné vystupování, tak by snad mohl mít mé sympatie, ale on se z každé ošemetné situace dostává tím, že někomu zaplatí několik hromad peněz a to mi na pohádku nepřipadá příliš výchovné. Navíc to vypadá, že kdyby mu třikrát denně někdo nepřekousal koleje nebo nesnědl lodní šroub, tak by objel svět za týden a ani by se přitom nezapotil. Na druhou stranu jsou v podstatě všechny díly poměrně zábavné a napínavé. Když však smíchám klady se zápory, lva s vlkem a mořskou vodu s létajícím balónem, tak mi z toho vychází jen lehký nadprůměr. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Tohle byl jeden z mích nejoblíbenějších dětských animovaných seriálů, zvířecí postavičky v dětských animovaných seriálech a filmech byli, jsou a měli by vždycky zaujmout. Já jsem ale tenhle seriál neměla ráda jen kvůli těm zvířecím postavám ale také kvůli vynikajícímu dabingu pana Victora Preisse coby Willyho Fog a především kvůli dvoum vynikajícím znělkám 1 znělka Jsem Willy Fog , všem známí mám dobrodružné plány dlouhou cestu chystám, mám pověst gentlemana můj život to je změna důkaz hned vám dám. Už mě znáš jsem Barnabáš, já Čiko šampion. Malá Romy to jsem já, vždy půvabná a líbezná. S přáteli svými právě nástrahy zvádnem hravě vítězství že čeká nás to vím. Dem ať tmou noční či dnem, cíl máme pouze ten projít zem za 80 dnů ať vyplní se sen v němž zpátky domů chcem přes Singapur. Svět je kulatý jak míč stačí najít si klíč a jeho kouzlo pochopíš, klíčem k přátelství je jen sám máš ho v srdci svém, klíč k přátelství je jen sám máš ho v srdci svém. 2 znělka Pískni jen, tak pískni jen až ti bude někdy úzko pískni jen, tak pískni jen já tu sem. I když ráno za límec ti z mraku naprší, tahle trocha nepohody, ta tě nezkruší, vždycky zase vyjde slunce co tě osuší. I když všude je jen bláto život stojí za to proto ho kdo v sobě má smích a pošle ho i do očích tvých. Ať je kolem tebe jen klam, dobrou zprávu pro tebe mám, nikdy na nic nebudeš sám kamarád ti pomůže vždy rád. Ať je kolem tebe jen klam, dobrou zprávu pro tebe mám, nikdy na nic nebudeš sám kamarád ti pomůže vždy rád.  A to jsem ještě netušila že vzniknul podle knižní předlohy Francouzského spisovatele Jules Verne Cesta kolem světa za 80 dní, který mi v knihovně nechybí, chybět nesmí, mám jeho knihy na nejviditelnějším a nejlepším místě v knihovně a považuji ho za jednoho z nejlepších spisovatelů z minulosti  i současnosti i budoucnosti. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • V seriáli sa Willy Fog stavil o 20 000 libier so 4 členmi klubu- Sullivanom, Andrewsom, Fallentinom a Flanaganom, V predlohe stávka zahrňovala členov 5. Rozdielový piaty člen je Ralph, ktorý je v seriáli kladnou postavou. (D1705)
  • V seriálu vystupuje přes 160 mluvících postav. (Agatha)

Reklama

Reklama