Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zastávám názor, že lvi by se měli pohybovat v džungli, případně ve svém pavilonu, a nikoli s cilindrem na hlavě cestovat po světě. Naštěstí sir lev Willy Fog má skvělé vychování i důstojné vystupování, tak by snad mohl mít mé sympatie, ale on se z každé ošemetné situace dostává tím, že někomu zaplatí několik hromad peněz a to mi na pohádku nepřipadá příliš výchovné. Navíc to vypadá, že kdyby mu třikrát denně někdo nepřekousal koleje nebo nesnědl lodní šroub, tak by objel svět za týden a ani by se přitom nezapotil. Na druhou stranu jsou v podstatě všechny díly poměrně zábavné a napínavé. Když však smíchám klady se zápory, lva s vlkem a mořskou vodu s létajícím balónem, tak mi z toho vychází jen lehký nadprůměr. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Byla jsem malá, snad školkou povinná, když to v televizi dávali. Fandila jsem Willymu a věřila, že se mu to podaří za 80 dní objet svět. Jen mě tam vadil ten vlk, či co to bylo, jak se mu pokaždý zasvítilo oko, když na něj byl záběr. Prostě " Jdem ať půlnoc je či den, cíl máme pouze ten, projít zem za 80 dnů, ať vyplní se sen, my zpátky domů jdem před Singapůr....." ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že za jednu z vůbec nejlepších a nejvěrnějších - Tomu kompletně animálnímu převedení navzdory.. - verneovských adaptací platí právě tahle kultovní koprodukční - Zde naopak rozhodně překvapí spojení japonského studia Nippon Animation se španělským BRB.. - záležitost, mě snad nikdy nepřestane fascinovat.. Na stranu druhou ovšem nerozumím zdejším hejterským výkřikům na adresu té skvostné poctivé animace, kde je ten zásadní vliv anime naprosto zřetelný.. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina uživateľov i ja som sa tomuto seriálu v detstve úplne oddal, nebolo nič čo by mi zabránilo aby som si nesadol pred TV a nepozeral dobrodružstvá gentlemanského leva a jeho priateľov. Dokonca mi rodičia kúpili aj kreslenú knižku 80 dní okolo sveta, kde tieto postavičky ožívali v komixovom svete. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Nemozem inak. Kacerovo, Rychla rota, Ninja korytnacky, Scooby doo, Bugs Bunny, Smoulove a dalsie..to vsetko je absolutna bomba ale Willi Fog bol niecim osobitnym. Na vsetky tie serialy som sa dival neuveritelne rad a dodnes ich mam ponahravane ale kreslena Cesta okolo sveta bolo niecim co nespadalo do kategorie ostatnych kresleniek. Proste spicka. Aj ked mojou uplnou najoblubenejsou kreslenou rozpravkou bolo a dodnes je Kacerovo toto tu ma u mna osobitne miesto v cestnej lozi na ktore nikdy nezabudnem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Trasa cesty kolem světa odpovídá trase v předloze Julese Verna. (Kmotr76)
  • V seriáli sa Willy Fog stavil o 20 000 libier so 4 členmi klubu- Sullivanom, Andrewsom, Fallentinom a Flanaganom, V predlohe stávka zahrňovala členov 5. Rozdielový piaty člen je Ralph, ktorý je v seriáli kladnou postavou. (D1705)

Reklama

Reklama