Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (543)

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

V roce 1977 nám George Lucas za  121 minut představil propracovaný nový svět, který chtěli všichni diváci dále prozkoumávat, seznamovat se s minulostí postav a nemohli se dočkat dalších pokračování. V roce 2023 nám Zack Snyder za 133 minut představil... velký hovno! Jedná se o výjimečný případ filmu, který selhal snad úplně po všech stránkách. Skoro mám pocit, jako by se dali dohromady Ed Wood s Uwe Bollem a záda jim produkčně krylo studio Asylum. Jen těch peněz se v tom utopilo znatelně více. A největší noční můrou je, že i z filmů jako Bloodrayne, nebo Ve jménu krále mi toho utkvělo v paměti více. Začněme zde naprosto příšerným vizuálem, který nám ukazuje rozmazané obrázky, nudné nebo vykradené motivy a digitální efekty, které sice působí oslnivě, ale všechny jsou jakoby odtržené od herců a odehrávají se na pozadí. Postavit herce před zelené plátno a na pozadí promítat vesmírné bitvy a výbuchy, to je skutečně vrchol filmařského umění. Dále tu máme skandální world building. Příběh je nerealistický, spojení Star Wars a Sedmi statečných rozhodně nemůže být prezentováno tímto způsobem. Svět absolutně nefunguje. Nevíme, kdy a kde se odehrává. Jestli to je lidská budoucnost, nebo úplně fantasy vesmír. Ani režisér v tom patrně nemá jasno, a tak můžeme vedle zrůd všeho druhu vidět osoby oblečené jako v moderní době. Hlavní záporák chodí v košili s kravatou (proč proboha!), skupina hrdinů zase v nějakých otrhaných hadrech, div že nejdou do bitvy nazí. Nefungují kostýmy, nedává to smysl, chybí tomu fantazie a jinakost oproti reálnému světu (pamatujete třeba na úžasné kostýmy ze Skryté hrozby?). Mrzelo mě dále trýznění skvělých herců v čele se Sofinkou a Djimonem Hounsou (ten už by fakt neměl brát všechno, co mu přijde na stůl). Ed Skrein hraje nejnudnějšího záporáka všech dob, který permanentně mele hubou, jen aby pak mohl provést nějaké laciné zabití. Když si vzpomenu, za co jiným skvělým režisérům (Stephen Sommers, Jonathan Liebesman) v Hollywoodu padaly hlavy, tak musím říct, že Zack Snyder si tímto filmem vysloužil jednosměrnou jízdenku do režisérského důchodu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No zrozená z ohně bejt může, ale ještě by bylo fajn, kdyby jí někdo řekl, že divák není zrozen k nudě. Těšil jsem se na Sofia Boutellu, která umí být rajc, ale tady aby jeden pohledal a to je ještě to lepší na filmu. Samotný děj, plný výbůchů  "jsme netflix máme na to" na efekt a to radši nemluvím o zpomalovačkách, při těch jsem cítil vysloveně trapně. No jo no, tak Zack je o pár milionku dolarů bohatší a já o pár hodin života chudší, takový už je život filmového fanouška- hledání filmových klenotů znamená pochod mezi sračkama. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder bol cool naposledy pre desiatimi rokmi, kedy natočil aj svoj posledný dobrý film. Odvtedy svoj režíjny štýl nikam neposunul. I keď vlastne áno, čoraz viac do hája a Rebel Moon je toho ukážkovým príkladom. Nabubrelá snaha natočiť veľkolepé, osudové sci-fíčko, ktorá však dopadla podobne neslávne ako jeho návrat do zombie žánru v Army of the Dead. S ktorým Rebel Moon zdieľa aj rovnako hnusný, ak nie ešte hnusnejší vizuál. Nie, Snyder, už to fakt nie je cool. Spomaľovačky nevieš efektívne využiť, všetko pôsobí chladne a nezrušivo, pretože z toho sála fakt, že sa točilo iba v štúdiu pred zeleným plátnom, na ktoré si nejako našrúboval postavy a rozprávač príbehov z teba nikdy nebol, takže Rebel Moon by síce okato chcel byť novodobými Star Wars, ale vo výsledku je to film, ktorý ma bližšie k trápnemu Jupiter Ascending. I keď ten aspoň nejako vyzeral, Rebel Moon s pribúdajúcimi minútami vyzerá čoraz horšie a Snyder už stratil cit a um aj ako vizuálny režisér. Síce sa dá pochváliť hudba, masky a pár scén (napríklad tá s pavúkom), ale čo z toho, keď sa to odohráva vo svete, ktorý nebude nikoho zaujímať; s postavami, ktoré si za tie vyše dve hodiny diváka nijako nezískajú a s príbehom, ktorý pôsobím akoby ho napísal desať ročný chlapec nadšený do sci-fi. Sci-fi Céčko s Ačkovým rozpočtom natočené režisérom Béčkových schopností. CELKOVO: 4/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $90miliónov║Tržby USA ║Tržby Celosvetovo ▐ Zack Snyder si teda zamiešal riadny roľnícky guláš. Fakt ďalší veľmi nevydarený konkurent pre Jupiter na vzostupe. Obsadenie ešte ako tak, jeho príbehová vízia priam banálna pofiderná hrôza, k tomu zas ten náckovský nádych priam desí, znechutí. Už stačilo tých experimentov! Netflix zas dobre vsadil a utopil peniaze.  /35%/ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder v minulosti dokázal u filmu velké věci. Možná proto mu nikdo neřekl, že točit vlastní pubertální fantazie o tom, jak natočím ultimátní scifárnu, kde "bude všechno", je špatný nápad:) A je tam fakt "všechno", od vykrádání scén ze Star Wars přes náckovské uniformy, nádech Warhammeru 40k (design + mystika/magie), Sedm statečných, Blade Runnera, Zaklínače, Gladiátora, you name it... a na to je zvlášť při všech těch zpomalených záběrech dvě hodiny deset málo. A když to zabalíte všechno do obrovských kvant CGI, nezachránilo by to ani kdyby Sofia Boutella nosila uniformu jako Quiet z MGS5;) Jestli se Snyderovi podaří doplácat celou trilogii (díval jsem se krátce po premiéře druhého dílu), tak si Netflix zaslouží zkrachovat:P Pár scén mělo atmosféru a bylo řemeslně povedených, ale je to utopené v chaosu nejlépe popsatelném jako SW:E9. A to je peklo, když to měla být ukázka toho, jak by je Snyder natočil lépe;) 50%, a i to je možná příliš. ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)
  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama