Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (543)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka sbírá tým, který by ochránil mírumilovné farmáře a postavil se tyranskému impériu. Tak trochu Sedm statečných zkřížených se Star Wars. No a proč vlastně ne? Že je to až příliš jednoduché mi nevadí. Ony totiž podobné filmy nejsou nikdy složité a platí to i pro neustále omílané SW. Že je tu zkopírované kdeco je mi také jedno. Vytvořit  do puntíku originální vesmírné universum dneska už asi ani nejde a Snyder to věděl a tudíž na to zcela správně rezignoval. Možná i proto jeho svět na mě častečně působil důvěrně známým dojmem. A to mě bavilo. Navíc pár fajn nápadů se tu najde. Tempo je možná místy příliš vláčné, ale i to je jeden z průvodních jevů Snyderova rukopisu, takže ani s tím nemám prooblém. No a co se akce týče, tak ta možná není tak kulervoucí, jak by člověk chtěl a některé slow motion momenty jsou občas trochu mimo, ale v zásadě jsem neměl nic proti. Navíc sekvence s pavoučicí byla boží. A nakonec to vyšlo i herecky. Boutellku žeru a její postavě se dá bez problémů fandit, Skreina ten parchant evidentně bavil a ostatní fungovali jako solidní stafáž. Výraznější výtka míří k závěru, který byl až moc sluníčkový a velká škoda je chybějící erko, ačkoliv to by snad měla režisérská verze napravit. Současné hodnocení (46%) vůbec nechápu. Ne poprvé mi připadá, jako by se hodnotilo podle nějakých notiček. No ale co už. Já se těším na další díl. 85% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Za Hunana a posledních 5 minut dávám dvě hvězdy.  Jinak za mě tedy brovské zklamání, ani né tak kvůli všem těm zkratkám, plochým postavám a nebetičně odfláknutému scénáři. Nejvíc mě mrzí naprostá neoriginalita.  Každá druhá scéna byla už dříve někým jiným natočena.  Navíc natočena lépe. Nezbývá než pálit 2* a 35% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vzácný příklad filmu, ve kterém je toho hrozně moc a přitom jakoby tam nebylo nic. Inspirace všemožnými klasikami je okatá, ale osobně nejsem nepřítel vykrádaní úspěšnějších vzorů, pokud účel světí prostředky. Dokonce i tu extrémně dietní charakteristiku a motivací postav bych přežil. Ale fakt, že to působí vizuálně pustě a prázdně, v nově budovaném světě chybí hravé detaily, pro které bychom ho chtěli zkoumat a poznávat a že už Snyder ani tu akci nedokáže prodat tak, aby byla když už ne strhující, tak aspoň cool, to je to, co Rebel Moon v mých očích fatálně potápí. Jsou tu problesky lepších okamžiků  a minimálně pro mě jeden překvapivý moment. Ale je toho málo. A bohužel Rebel Moon nefunguje ani jako béčková akční jízda, protože na to má moc pomalé tempo. Možná, ale opravdu jen možná, to trochu rozsvítí režisérský necenzurovaný sestřih, který by alespoň akci mohl dodat grády. Ve vykoupení ve stylu Ligy spravedlnosti ale tentokrát nevěřím. Není to horší než Armáda temnot jen proto, že tentokrát alespoň není na kameře celou dobu zapnutý portrét mód. Pokud byl Snyder do téhle chvíle autor, který svým stylem polarizoval, to už myslím neplatí. Teď už prostě jen, podobně jako pozdní Paul W.S. Anderson, maximálně nezvládá. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

OuKej.. Jednou za čas se stane, že je nějaký průměrný film nepochopitelně hypovaný a jindy se zase stane, že se podobně průměrný film stane terčem zbytečného zesměšňování a absurdního hejtu. Kdo je schopný k hodnocení filmů přistupovat trochu s nadhledem a odmítne jen (někdy doslova) papouškovat fráze z prvních recenzí, má něco nakoukáno, chápe film v kontextu filmografie nějakého tvůrce, atd. ten se nad Rebel Moonem nemůže rozčilovat. Snyder ve své profesní touze po zhmotňování adolescentních fantasií vytvořil ukázkově brakoidní space operu se vším co k tomu patří. Je to přesně tak přiblblé (nepůvodní, předvídatelné) jak by člověk od tohodle subžánru čekal a je to i stejně tak lobotomicky zábavné a chytlavé. Ano, co si budeme říkat, Snyder má mezery v psaní (i záměrně klišoidně pitomých) scénářů. Nejlepší filmy co natočil mu psal někdo jiný, nebo skoro doslova citovaly předlohu. Tozn, že i tady je pár scén které jsou už cringe a pár dějových peripetií, které jsou i v rámci brakoidní logiky zbytečně mimoidní. Ano, Snyder bezmyšlenkovitě nadužívá své trademarky a tak dobrá polovina zpomalovaček nemá své opodstatnění ani v estetice obrazu ani v nějakém dynamickém napětí (spíš naopak, spousta zpomalovaček tady akci jen a pouze zbytečně brzdí) a občas je nějaký záběr tak kýčovitý, že si člověk ublinkne očima... Přes všechny možné výtky ten film ale svým způsobem funguje, drží v jakémsi schématickém celku a těch 130 minut nějak zásadně znát není. Pindy o nevykreslených charakterech jsou blbost, protože ani v první půlce Sedmi Samurajů jsme o jednotlivých charakterech nevěděli více než tady (a třeba Boutellina nebo Hunnamova postava ten svůj background mají docela funkčně nastřelený).. Herecky je to v pohodě. Hopkinsův hlas potěšil... Fakt bych to zbytečně nehejtil jen proto, že je nějak trendy to hejtit na základě několika, dokolečka opakovaných a ne úplně neprůstřelných argumentů. Je to jak jebat třeba Jacksonův Braindead, že je to na horor málo strašidelné a psychologicky propracované. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder by se na to režírování svých scénářů měl nadobro vysrat. Nedělá to dobře jemu a nedělá to dobře ani těm všem, kteří si ještě před patnácti lety mysleli, že se na scéně rodí filmař, od kterého budeme chtít vidět všechno. Už teď totiž vím, že nechci vidět nic. Rebel Moon vůbec neměl vzniknout. Producenti Hvězdných válek, kam to původně chtěl prodat, moc dobře věděli, proč z tohoto námětu nechtějí udělat další příběhovou epizodu. Stejně tak i další cejtili, že tady se rodí hovadina. Jenže to by tu nesměl být zatracený Netflix, který ví, že diváky natáhne na jména, kteří se pod filmem skrývají...a už je vlastně jedno, že si to ti všichni pustí jednou a mnohdy budou mít co dělat, aby to dokoukali. Tenhle film je totiž absolutní hámotina. Má sice všechny znaky klasického adekvátního sci-fi, jenže všechny ty pozitivní znaky jsme už několikrát viděli. A nejenom viděli, ale i si je užili, protože nás bavily. Jenže tady je to ostuda. Ostuda nevýslovná. Kdyby Zack radši přijal, že scénáře nejsou jeho silné stránky a chopil se radši zfilmování nějakého slovutného sci-fi románu. To by podle mě zvládl, ale nesmí do toho námětu kecat. V tu ránu je totiž průser na světě. Jak se mám po tomto filmu nadchnout pro celé univerzum...to teda fakt netuším. Třeba mi to ale Zack druhým dílem dovysvětlí. ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Roli záporáka Balisaria měl původně ztvárnit Rupert Friend, ale vzhledem k jeho časové vytíženosti byla postava přeobsazena hercem Fra Fee. (fiLLthe3DD)
  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama