Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 1

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (301)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pred pár rokmi, vlastne nie až tak dávno, som videla v kine švédsky film Muž menom Ove. Vtedy som o ňom napísala, že to bol ten najkrajší švédsky film, aký som videla. Zaradil sa medzi moje najobľúbenejšie filmy a hneď som si pozháňala aj knihu. Tento remake so zmeneným menom na Otto som chcela vidieť asi len preto, lebo do hlavnej úlohy obsadili Toma Hanksa, jedného z mojich najobľúbenejších hercov. Nemala som priveľké očakávania, remaky sú väčšinou zbytočné, obzvlášť keď ako aj v tomto prípade, originál je dokonalý. Našťastie aj Muž menom Otto sa vydaril. Rovnako ako náš hlavný hrdina s veľkým srdcom, aj tento film má srdce, je ľudský, silný, dojemný a vtipný. Tom Hanks ako aj pre mňa neznáma Treviño super. Len málo chýba do piatej hviezdičky. [Coffee & Cake KINO WORMS]. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). O skutečnosti, že je tento film natočený podle knihy jsem věděl. Co jsem ovšem netušil je to, že před pár lety vyšla ještě verze ze Skandinávie. Kdybych to býval věděl, tak bych dal přednost této verzi. Mi se ovšem dostala do ruky veze od streamovací služby Apple TV a na tu druhou se už asi dívat nechci, abych si nezkazil tento jedinečný zážitek. A Man Called Otto mi neskutečně sedl do momentální denní nálady a vkusu. Vyklubalo se z něj ohromné překvapení, které si za ty 2 hodiny dokázalo získat mé srdce. Sice může snímek místy působit jako návod, jakými různými způsoby si může člověk vzít život. Ovšem ten černý humor k tomu přirozeně seděl a fungoval na výbornou. Jde opravdu vidět, že lidé, kteří pracovali na castingu, věděli co dělají. Tom Hanks je stará klasa a tyhle role mu jdou náramně. Jako by mu ta role byla napsaná, přímo na tělo. Krade si pro sebe veškerý prostor a na něm to celé stojí. Ze začátku jej nenávidíte, ale potom vám nějak přiroste k srdci. Stane se z něj postava, které fandíte a baví vás sledovat jeho osudy. A Man Called Otto je velice hřejivým a vřelým svědectvím o tom, že i když člověk ztratí osobu, kterou z celého srdce miloval, tak pro něj život ještě zdaleka nekončí a může na světě vykonat ještě mnoho dobrého. Why didn’t you get an entrée? - I ate at home. Why? - So you could order whatever you wanted. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Silně mě mrzí, že jsem neviděl švédský originál, protože jsem kromě Oskara asi ještě nenarazil na americký remake, který by u mě překonal původní snímek. Do komfortní pohody mě nedostalo ani obsazení Toma Hankse, protože jsem už poněkud přesycen jeho spasitelských rolí. Naštěstí se hbitě ukázalo, že si budu s jeho protivným seniorem v mnoha ohledech rozumět, takže jsem na něj už krátce po začátku hleděl se sympatiemi, které u mě vzbudil, a nemohl jsem se ubránit myšlenkám na Volný pád. Postupem času se můj příjemný pocit vytrácel, protože se ve scénáři začaly vyskytovat mnou neoblíbené klišoidy a patosoidy v množství větším než malém, a celá nadějně rozjetá záležitost pro mě postupně stále více ztrácela glanc. Do reality mě definitivně vrátila postava Malcolma, díky níž se mi opět dostalo ujištění, že v současné (bohužel, už nejen americké) filmové tvorbě už nejde ani tak o kvalitní scénář, režii a herecké výkony jako spíš o propagaci módní politiky. Mně prostě vždycky vadilo a bude vadit, kdy je mi opakovaně něco cpáno takhle na sílu. No, a proto se žádné nadšení nekonalo, přestože film nepovažuji za ztrátu času. Asi si radši seženu knihu. / Poučení: Já vím, že je Jarek Nohavica v současnosti zlý vyvrhel (což je mi při poslechu jeho písniček zcela u kloaky), kdyby ale Otto znal slova Černé jámy, asi by se divil. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Muž jménem Otto změnil původního Oveho na laskavé omalovánky. Jestli máte podobného souseda, zkuste mu na dveře zabouchat s enčiládas, buď to po vás hodí nebo si uvědomí, že dluží nebožce manželce a z piety roztaje a sází dobré skutky. Věříte tomu? Pak směle do toho. Forrest Gump zestárl, ale pořád jede. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $50miliónov║ Tržby USA $64,267,657║ Tržby Celosvetovo $109,067,657▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Taká skoro čierna komédia, melodrama ušitá priamo pre Hanksa, ktorý v úlohe zadumaného dôchodcu dominuje a svojím odporom ku všetkým si nakoniec aj tak získa sympatie. Taká variácia na Eastwoodové Gran Torino. /70%/ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)
  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)
  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)

Reklama

Reklama