Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V armádě z ní vycvičili chladnokrevnou vražedkyni. Přichází ale čas opustit úkryt a před pomstychtivými zločinci ochránit dcerku, se kterou se nikdy nesetkala. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (139)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lopez akčně naladěna, vycvičena a vyzbrojena silným mateřským pudem. Má dosud nevyřízené účty se zabijáky. Její holčička jí byla odebrána bezprostředně po porodu a dána do pěstounské péče. Neznaly se dvanáct let. A bojovně rozlícená matka chce svoji dceru zpět! JLo dělá na své akčně příbuzné kolegyně Angelinu Jolie a Charlize Theron dlouhý nos. V rychlosti si přepočítává vrásky na vyžehleném obličeji, depiluje se, s manželem Benem Affleckem společně vybírá vhodné termo prádlo na Aljašku, kde se film částečně odehrává, a hlavně zatíná bojovně pěstičky a cídí rozličné střelné zbraně. Když ve filmu hraje božská JLo, zbytek ansámblu jaksi divák vnímá tak nějak napůl. A přece by to bez těch záporných postav tak docela nešlo. Psychopatická kreace Gael Garcíí Bernala dostane jen minimum prostoru. Jeho kolega Joseph Fiennes podstoupí znetvoření obličeje od ohně a pokouší se vyrovnat démoničnosti svého bratra Ralpha Fiennese. Film nasadí dramatické tempo, má ale i své sekvence pro vydechnutí. Scénář dodala trojice, která umí napsat i ambiciózní snímky. Peter Craig zabodoval novým Batmanem. Andrea Berloff v minulosti také koketovala s akčními snímky, nejprve uhnala do hlavní role filmu Ve jménu krve Mela Gibsona, pak naverbovala Jamieho Foxxe do Hry o všechno a ženskou akční záležitost Pekelná kuchyně svěřila do hereckých osidel Melissy McCarthy, Tiffany Haddish a Elisabeth Moss. Takže scénáři tentokrát stačilo dobré herecké obsazení. Všechno ostatní už bylo v rukou zkušené režisérky Niki Caro, která plynule z dramat přešla do akční polohy, ve které nadále setrvává a svědčí jí to. Podařilo se jí natočit svěží akční thriller, kde akce není vyloženě revolučně pojata, je celkem rovnoměrně rozeseta a divák může žasnout, jak žena po padesátce se umí účinně bránit známkám stárnutí. 10/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je prakticky nemožné neoznačit The Mother za ten nejklasičtější a v podstatě i nejtuctovější příspěvek do žánru akčního thrilleru, s čímž zároveň souvisí tento snímek charakterizovat jako předvídatelný a nenápaditý, plný klišovitých a nejednou i naivních scén a dialogů, s postavami plochými a nezajímavými, bez zvratů a s pointou tak nevýraznou, až to bolí, tudíž na onu jednu stranu nepředstavuje tato podívaná žádnou hitparádu. Jenže tu máme i stranu druhou, která dokáže nabídnout i tu přívětivější tvář filmu, a to že jeho zpracování je přes vše výše zmíněné prostě povedené. Takže zápletka má docela spád, postavy nepůsobí vůbec protivně, chvílemi fungují emoce, chvílemi napětí, atmosféru lze též považovat za poměrně funkční, prostředí, kde se film po většinu času odehrává, má své kouzlo, a dovolím si tvrdit, že ani v těch dvou nejpodstatnějších faktorech The Mother vyloženě neselhává, a to v akci a v obsazení Jennifer Lopez do hlavní role akční hrdinky, z čehož jsem měl asi největší obavu. Jennifer nicméně vážně překvapila a ona akčnější poloha jí poměrně sedla, nepůsobí zas až tak mimo, na čemž se ovšem podílí především zdraví rozum tvůrců, kteří jí nenechali se filmem promlátit, což by asi fakt nefungovalo, ale prostřílet, a to působí daleko přesvědčivěji, stejně tak jako její drsňácký kukuč, kdy nevím, kde se to v ní vzalo, ale kupodivu jsem jí ho prostě věřil. No a ani akce není úplně marná, v naprosté většině tedy probíhá v rámci odstřelování, zakončené nekompromisními, krvavými headshoty, takže ani v tomto ohledu film nikterak zásadně neselhává. Takže ano, kdo bude chtít film zkritizovat, důvodů si najde určitě víc, než by našel kladů a ve většině bude mít i pravdu, nicméně já si stojím za tím, že zpracování celého toho filmu jednoduše nedopadlo vůbec špatně, tudíž se jedná o žánrový průměr, který sice nepřináší naprosto nic nového, ale funkční a zábavný je dostatečně. ()

Reklama

Hunt 

všechny recenze uživatele

Netflix vyrábí jeden akčňak za druhým, v mnoha případech již nelze hovořit o béčku, nýbrž rozpočtem a provedením jde o produkci srovnatelnou (často i lepší) než kino produkce. Námět The Mother je fajn, nabízí lehce jiné zastřešení ostatních chlapeckých akčňáků, tj. silná žena, vztah matky s dcerou (mnohokrát viděno v pozici otec/dcera), což v tomto případě nabízí mnoho pohledů, které by mohlypřinést alespoň jemnou originalitu. Za sebe jsem celou dobu držel filmu palce, aby svůj potenciál naplnil, bohužel tam je mnoho zbytečných chyb a nevyužití potenciálu. Rozpočet viditelně vysoký, lokace skvělé...jen ty postavy, jejich reakce, jednání mi nepřijdou přirozené (přitom by stačilo málo). Postupně je divákovi trapně při nepříjemných rozhovorech, zbytečně trapných scénách.....aaach jo, pokud by látku měl pod palcem talentovaný či zkušený režisér, mohl to být nadprůměrný snímek (nejen) z Netflixove produkce ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

To zas byla sračka. Netflix prostě vydává, jen aby se neřeklo a jen aby něco vydal. Dvouhodinová úmorná generická nuda bez jakékoli originality a bez šťávy, dokonale podpořená tragickou chemií mezi postavami, trapnou akcí a nezajímavou výpravou. JLo v hlavní roli áčkového filmu, to už mě mělo trknout od pohledu, že tohle bude hovadina na druhou… ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Úplně debilní akční kokotinka, ve které mírně vybotoxovaná neherečka Jennifer Lopez kosí zabijáky jak růže na střelnici. Nevadily mi velmi průměrné herecké výkony, ale dibilní dialogy, ohraný scénář a neprosto špatná práce s atmosférou. Celý film jel na jedinou unylou notu. Prostě slabota za 35% max. ()

Galerie (470)

Zajímavosti (4)

  • Dve scény z traileru: scéna, kde Jennifer Lopez cvičí zhyby a scéna, v ktorej ide hore schodmi v oranžových šatách, sa do finálnej verzie filmu nedostali. (Arsenal83)
  • Při automobilové honičce na Kubě, která se ve skutečnosti točila ve Španělsku, se na malý moment objeví v záběru Škoda Fabia. (korbitch22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno