Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (309)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Prvních 65 min. o ničem, respektive trapná fraška hraní si na něco nic neříkající, kam tím rejža vlastně míří. Jediný rozhovor mezi dvěma obětmi v bunkru, alias mučení Marka, řekl vše, čímž předchozí dlouhé nic mohlo být řečeno v pouhých 5 min. se stejným výsledkem. Tím se stal snímek průměrným, protože přes všechno pozlátko k zakrytí skutečného záměru tvůrce nalít si čistého vína, aby kritický film zaujal většinové publikum, vyšel nakonec do ztracena. Jediné pozitivum pro mě je výborný netradiční výkon Clooneyho. Russell umí trefně rýpat, cení se odvaha poukázat na nesmyslnost veškerého válčení (vměšování do cizích konfliktů) a naivitu jeho služebníků, co se řídili NUTNOSTÍ. Touto přehnanou alegorií ale dokázal jen to, že problém sklouzl po povrchu a málokoho doopravdy oslovil. Navíc tomuhle bude těžko jen tak něco konkurovat!! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

George Clooney, Mark Wahlberg a Ice Cube sa rozhodnú preskúmať miesto, kde by mali byť zlaté tehličky a po ceste ich stretne moc fajnové dobrodružstvo. Asi o tomto to v stručnosti je. A nie je to vôbec zlé. Zo začiatku to pôsobí ako vojnová komédia a ku koncu ako vojnový akčňák. David O. Russell výborne dokázal zvládnuť viac žánrov vo filme, ktoré sa cez seba pekne prelievajú a skvelé herecké obsadenie je rovnako fajn ako hláška Georga Clooneyho - Až tam vlítnem zbraně necháme zajištěné, oslepíme je silou amerického šarmu. 85% - 4* ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Jsme vojáci té nejúžasnější země na světe a přišli jsme vás osvobodit. Doufám, že si nemyslíte, že je svoboda zadarmo. Mnohé národy jí vykoupily potem a krví. No a vy jí vykoupíte... ehm zlatem. Takže si prosím lehněte, odhoďte zbraně a polibte rodnou zem. My ji zatím vydrancujem." Tři Králové je velice stylově natočená, irácká verze Kellyho hrdinů plná skvělých režijních vychytávek (efektně udělané přestřelky, lidské tělo zevnitř při zásahu kulkou, kamerové flitry a další), která je skvěle obsazena. Clooney si zde dělá trochu srandu ze svého působení v Pohotovosti, když ukazuje jak je jeho postava lékařsky vzdělaná. Mark Walhberg i Ice Cube (mimochodem v parodické verzi Narození Ježíše jsem ve školním představení hrál černého mudrce, takže vím, jaké to je být poslední v řadě a navíc k tomu černej:-) podali velice zdařilé výkony. I přes to, že tito tři králové nepřinášejí žádné dary budoucímu spasiteli a spíše myslí na své vlastní obohacení, si je vždy s chutí pustím a nechám se pobavit akční jízdou, kde létají kraví hlavy vzduchem a střílí se na cisterny s mlékem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tří králové, obsazení třemi zvláštními herci. Mark Walhberg pro mě z trojice nejoblíbenější, působí věrohodně a snaží se. Geroge Clooney, který je ze všech tří nejznámější a má za sebou kvalitní práci, hraje na můj vkus až moc obyčejně a nevyčnívá ani nad ostatními králi. Ice Cube jako král těch levnějších akčních filmů a komedií z prostředí černošských ghet, trojici doplňuje. Ať si každý udělá závěr podle sebe, jestli je hlavní trojice opravdu tak kvalitní jak se na papíře zdá, ale mě nepřesvědčili. Film je plný kamerových triků ala "tohle udělá kulka se střevy..." a také barevné filtry, které občas působí nadbytečně. Celkově jde o slušný snímek, který je na papíře rozhodně lepší než na plátně. Škoda nevyužitého potenciálu a zbrklého natočení. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tento filmek je jak komedie, Tak i slušný válečný drama. Několiktát jsem se u toho zasmál, ale víc je zde vážnějších situací, které nabírají na drsněji laděný válečný film. Je pravda, že zde vojáci dělají místy kraviny aby film zlehčili, ale po několikátém shlédnutí už to tolik vtipné není. Příběh je povedený a pěkně natočený. Obsazení filmu sedlo a všem to pěkně funguje. Za mě 75% :) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Většina poradců pro film zažila skutečnou válku v Kuvajtu. (don corleone)
  • V priebehu natáčania došlo ku konfliktu medzi Georgeom Clooneym (Archie Gates) a režisérom Davidom O. Russellom, ktorý je známy svojou prchkou povahou. Režisér pri natáčaní neustále urážal a zosmiešňoval komparzistu, ktorý podľa neho nerobil to, čo mu prikazoval. Clooney stratil kontrolu a režiséra fyzicky napadol. Napriek tomu zostal pri natáčaní a film dokončil. (Jello Biafra)
  • Původní název filmu byl Válečná kořist, později se změnil na Tři králové. (BloodMax)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama