Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (309)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ten výpis žánrů nahoře sedí dost přesně, dost šíleně. Příběh se odehrává ve válečném prostředí, přesněji bezprostředně po operaci Pouštní bouře.Ze začátku se tváří hodně odlehčeně s místy výraznou nadsázzkou, k čemuž ostatně svádí sama zápletka, která je příliš okatě fiktivní. No tak si říkáte, že se asi pěkně pobavíte, že to dobře skončí a tak. Jenže pak se začne opravdu válčit, umírat, a to je hned všecek optimismus pod turbanem. Tři králové jsou dost nevyváženým filmem, nedokážu si tipnout, jak se to celkově režisérovi opravdu (ne)povedlo, ale vím, že mně se líbilo. Škoda, že jsem k tomuto nepřišel dřív. 90% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tři prasátka v irácké poušti. Takhle hloupý, přeplácaný, ale hlavně nudný scénář jsem už dlouho neviděl. Nekonečná přehlídka WTF scén a dialogů. Akční scény byly k smíchu, ty humorné zase k pláči. P.S. Je úžasné, jak se Cliff Curtis díky své fysiognomii dokáže zapasovat do každé etnické menšiny. Je Novozélanďan, Maor, ale už jsem ho viděl hrát Indy, Mexikánce, Španěly, teď si střihl Araba. Tomu říkám genetické terno. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tento osobitý snímek byl pro mne příjemným překvapením. Tak na 75% s tím, že bych šel ještě výš, kdyby ho kameraman Tom Siegel (především filmy Bryana Singera) obdařil pěknějším obrazem, protože ty přeexponované a desaturované záběry mému oku příliš nelahodily. Zato mě potěšil odvážně pojatý příběh, v něž krom napětí i humoru nechyběla ani iluze bořící zvolání adresované té části západní civilizace, která žije v domnění, že utrápy kuvajstkého lidu skončily spolu s válkou v Perském zálivu. A je tu samozřejmě zjevná analogie s jinými novodobými konflikty na blízkém východě. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

David O. Russell je režisér, který má svůj styl. A Tři králové je snímek, jenž je ze všech jeho filmů zdaleka nejstylovější. Formálně velmi zajímavá a obsahově provokativní, leč poměrně pravdivá filmařina, povznášející americký patriotismus na úroveň popkulturní sebeironické zábavy. Russell má skutečně pod palcem jak režii, tak i scénář, který možná vypadá jako slaboduchý orgasmus nad americkou vlajkou a svobodou jednání, ale kousavá ironie pracuje důmyslně a v konečném součtu si nedokáži představit lepší způsob, jak do jediné věty vhodně napasovat slova "Bůh žehnej Americe" a "Američané jsou sobečtí, mocichtiví parchanti". Vedle myšlenky pak nezbývá než vychválit i kameru, výtečné herce a parádní ozvučení, které místy nahánělo husí kůži (kdepak ty sedmdesátky jsou..). Výsledný dojem kazí pouze pár menších nedostatků ve scénáři, které filmu dost znesnadňují plně prorazit s jeho vážnou tváří skrze masku namyšleného, lhostejného pitomce. Ale i tak - Bůh žehnej Hollywoodu. :-) 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kde je teraz tá vaša priorita?“ – „Práve sa zmenila.“ V roku 1999 George Clooney zďaleka nebol takou hviezdou, akou je dnes. Z filmov mal za sebou otrasného BATMANA A ROBINA a nevýrazný teroristický triler s Nicole Kidmanu PEACEMAKER, nakrúcaný aj v Bratislave. O rolu v TROCH KRÁĽOV, ktorú scenárista pôvodne písal pre Clinta Eastwooda (alebo Nicolasa Cagea), stál do takej miery, že kvôli nakrúcaniu dennodenne lietal z pľacu Pohotovosti, v ktorej v tom čase ešte hral. Výsledok je úžasný. Že je netradične poňatá audiovizuálna stránka (pesničky, prestrelka), to je ešte normálne. Že herecké výkony podávajú ľudia, ktorí na ne bežne nemajú (Wahlberg, Cube), to už svedčí o tom, že režisér je veľmi talentovaný. A že je akcia výborná (hoci sa určite nejedná o tradičný akčný veľkofilm), to je chvála smerom ku kaskadérom a pyrotechnikom. Ale i to je bežná vec. No aby bol scenár taký dobrý, že sa výsledný film zaradí okamžite medzi najlepšie protivojnové americké filmy všetkých čias (M.A.S.H, HLAVA 22, MARIŇÁK), to už je skutočne nevídané. Čudujem sa, že niekto taký drzý, odvážny a politicky nekorektný scenár vôbec schválil a odklepol mu taký vysoký rozpočet. Krava, cisterna s mliekom, Michael Jackson, zadok, guľka v tele... Kino Považan NMnV 2000 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Keď je Troy Barlow v bunkri, mučia ho nalievaním oleja, ropy do úst. Je celý špinavý a v ďalších záberoch má čisté ústa...aj tie škvrny na jeho košeli sú čudné a sako je čisté. (GabrielGabko)
  • Proslulý kanadský žertéř George Clooney na svou hereckou kolegyni Noru Dunn sice nepřipravil žádnou rafinovanou past, ale s jedním přímočarým "útokem" měl docela slušný úspěch: "Ona mě pořád hrozně vytáčela a dobře se tím bavila. Říkal jsem jí, ať si dává bacha, protože ji dostanu. Nic si z toho nedělala a říkala, že se mě nebojí. Takže ve scéně, kdy všichni jedeme ve džípech k irácké hranici, jsem popadl velkou anténu na autě, napíchl na ni jablko, ohnul ji a pustil. To jablko se vymrštilo jako střela. Nikdy předtím jsem to nezkoušel, ale ono to fakt fungovalo, a trefil jsem Noru přímo do čela! Okolo byly tři stovky komparsistů a já mezi nimi lítal a s každým si plácal do dlaně." (NIRO)
  • „Skoro všechno, co uvidíte ve filmu, je pravda. Především základní zápletka, protože Saddám ukradl z Kuvajtu obrovské množství zlata a ne všechno na konci války vrátil. Spousta našich vojáků byla také silně roztrpčena z toho, že se musí stáhnout a přitom je Husajn stále u moci,“ prohlásil Russell. [Zdroj: iDnes.cz] (pornogrind)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama