foto

Nora Dunn

  • nar. 29.4.1952 (65 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nora Dunn se narodila 29. dubna 1952 v Chicagu, Illinois. Od roku 1970 do roku 1972 chodila na School of the Art Institute v Chicagu dále na San Francisco City College a Academy of Fine Arts. V září 1987 se Nora vdala za dramatika Raye Hutchesona a v roce 1995 se rozvedla, v roce 1998 se opět vdala a to za stavitele Seana McGarryho.

Dunn se v roce 1985 přidala k SNL zároveň s návratem Lornea Michaelse jako výkoného producenta. Roky 1985-1986 byly hodnoceny katastroficky, byla jedním z pěti herců co nebyli propuštěni. Mezi roky 1986-1987 byla Dunn součástí toho, co bylo považováno za druhý zlatý věk show. Ačkoli se nestala jednou z jeho největších hvězd, byla Dunn spolehlivá podporující hráčka. Její role zahrnovaly postavy v "The Sweeney Sisters", kde hrála s Jan Hooksovou, stejně jako v talk show Pata Stevense, dále melodramatickou francouzkou šlapku Babette a filmovou fanynku Ashley Ashley z ACTORS ON FILM z let 1985-1986.

Dunn v roce 1990 byla v centru pozornosti, když spolu s původním hudebním hostem Sinéad O'Connorovou bojkotovala scénu, kterou režíroval komik Andrew Dice Clay, protože se jim zdál jeho misogynský humor urážlivý. Od té doby se, kromě četných rolí v celovečerních filmech, vrátila do televize s opakujícími se rolemi v SISTERS z let 1993-1996, THE NANNY z let 1998-1999 a hostující hlavní rolí v dvojdílné episodě v THE X-FILES v roce 1998.

No - "Shley" one

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dude
2015 A Light Beneath Their Feet
Vincentův svět
2012 Frankie Go Boom
LOL
Výlet s mámou
2009 My Suicide
Nějak se to komplikuje
O smyslu života
2008 Travička zelená
2006 Apokalypsa
Darwinovy ceny
Pucked
2005 Amber Frey: Witness for the Prosecution (TV film)
Civilization of Maxwell Bright, The
Prize Winner of Defiance, Ohio, The
Prodaná láska
Vzestup Arnolda Schwarzeneggera (TV film)
2004 November
Paper Cut
Zákon přitažlivosti
2003 Božský Bruce
Die, Mommie, Die!
Knee High P.I. (TV film)
Porota
Presumpce viny
Židovské kladivo
2002 Hackeři
Past na rosomáka
2001 Co horšího se může stát?
Před svatbou ne!
Velké průšvihy Maxe Kyblíka
Zoolander
2000 Z jaké jsi planety?
1999 Demo Reel: A Tragedy in 10 Minutes
Krása na zabití
Swap Meet
Tři králové
1998 Můj pes Buddy 2
Skandál Bulworth
Tenká růžová čára
1995 Poslední večeře
1994 V zajetí rocku (TV film)
Zbožňuju trable
1993 Basic Values: Sex, Shock & Censorship in the 90's (TV film)
Včera narození
1992 Skutečný život v Belle Reve
1991 Stepping Out
Walking the Dog
1990 Miami Blues
1989 Jak se dostat na vysokou
1988 Podnikavá dívka

TV seriály

2017 Chicago Med (TV seriál)
Mirror, Mirror (S02E12)
Chicago P.D. (TV seriál)
Army of One (S04E22)
2016 Exprezident Graves (TV seriál)
Grace and Frankie (TV seriál)
The Wish (S02E01)
Chicago Med (TV seriál)
Free Will (S02E08)
Guilty (S01E12)
2015 iZombie (TV seriál)
2008 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Žbluňk (S02E13)
2007 Mimoni v Americe (TV seriál)
Samantha Who? (TV seriál)
2006 Žralok (TV seriál)
2005 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Stacked (TV seriál)
Three Moons Over Milford (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
LAX (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
2003 Divoká karta (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2001 Chronicle, The (TV seriál)
2000 Futurama (TV seriál)
Ve spárech byrokracie (S02E11)
Larry, kroť se (TV seriál)
1999 Chicken Soup for the Soul (TV seriál)
1998 Akta X (TV seriál)
Dreamland II (S06E05)
Dreamland (S06E04)
Histeria! (TV seriál)
Thornberryovi na cestách (TV seriál)
1997 Extreme Ghostbusters (TV seriál)
George & Leo (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
1996 Raymonda má každý rád (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
Neuvěřitelná dobrodružství Rudly a Koumáka (TV seriál)
1993 Chůva k pohledání (TV seriál)
1991 Civil Wars (TV seriál)
Sisters (TV seriál)
1990 Get a Life (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
1974 Saturday Night at the Movies (TV seriál)

Dokumentární

2000 David O. Russell's 'Three Kings' Video Journal
Under the Bunker: On the Set of 'Three Kings'
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2001 Weakest Link (TV pořad)
1998 Roseanne Show, The (TV pořad)
1992 Free to Laugh: A Comedy and Music Special for Amnesty International (TV pořad)
1988 The 40th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace