foto

Nora Dunn

  • nar. 29.4.1952 (68 let)
    Chicago, Illinois, USA

Biografie

Nora Dunn se narodila 29. dubna 1952 v Chicagu, Illinois. Od roku 1970 do roku 1972 chodila na School of the Art Institute v Chicagu dále na San Francisco City College a Academy of Fine Arts. V září 1987 se Nora vdala za dramatika Raye Hutchesona a v roce 1995 se rozvedla, v roce 1998 se opět vdala a to za stavitele Seana McGarryho.

Dunn se v roce 1985 přidala k SNL zároveň s návratem Lornea Michaelse jako výkoného producenta. Roky 1985-1986 byly hodnoceny katastroficky, byla jedním z pěti herců co nebyli propuštěni. Mezi roky 1986-1987 byla Dunn součástí toho, co bylo považováno za druhý zlatý věk show. Ačkoli se nestala jednou z jeho největších hvězd, byla Dunn spolehlivá podporující hráčka. Její role zahrnovaly postavy v "The Sweeney Sisters", kde hrála s Jan Hooksovou, stejně jako v talk show Pata Stevense, dále melodramatickou francouzkou šlapku Babette a filmovou fanynku Ashley Ashley z ACTORS ON FILM z let 1985-1986.

Dunn v roce 1990 byla v centru pozornosti, když spolu s původním hudebním hostem Sinéad O'Connorovou bojkotovala scénu, kterou režíroval komik Andrew Dice Clay, protože se jim zdál jeho misogynský humor urážlivý. Od té doby se, kromě četných rolí v celovečerních filmech, vrátila do televize s opakujícími se rolemi v SISTERS z let 1993-1996, THE NANNY z let 1998-1999 a hostující hlavní rolí v dvojdílné episodě v THE X-FILES v roce 1998.

Shley

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Lost Husband
2019 Dobrodružství dokonalého chlapce
2018 Canal Street
Dude
Máš ji!
The Oath
2015 A Light Beneath Their Feet
Vincentův svět
2012 Frankie Go Boom
LOL
Výlet s mámou
2009 My Suicide
Nějak se to komplikuje
O smyslu života
2008 Travička zelená
2006 Apokalypsa
Darwinovy ceny
Pucked
2005 Amber Frey: Witness for the Prosecution (TV film)
Prodaná láska
The Civilization of Maxwell Bright
The Prize Winner of Defiance, Ohio
Vzestup Arnolda Schwarzeneggera (TV film)
2004 November
Paper Cut
Zákon přitažlivosti
2003 Božský Bruce
Die, Mommie, Die!
Knee High P.I. (TV film)
Porota
Presumpce viny
Židovské kladivo
2002 Hackeři
Past na rosomáka
2001 Co horšího se může stát?
Před svatbou ne!
Velké průšvihy Maxe Kyblíka
Zoolander
2000 Z jaké jsi planety?
1999 Demo Reel: A Tragedy in 10 Minutes
Krása na zabití
Swap Meet
Tři králové
1998 Můj pes Buddy 2
Skandál Bulworth
Tenká růžová čára
1995 Poslední smích
1994 V zajetí rocku (TV film)
Zbožňuju trable
1993 Basic Values: Sex, Shock & Censorship in the 90's (TV film)
Včera narození
1992 Skutečný život v Belle Reve
1991 Stepping Out
Walking the Dog
1990 Miami Blues
1989 Jak se dostat na vysokou
1988 Podnikavá dívka

TV seriály

2019 Vražedná práva (TV seriál)
Do You Think I'm a Bad Man? (S06E03)
2017 Exprezident Graves (TV seriál)
In His Labyrinth (S02E02)
Chicago Med (TV seriál)
Mirror, Mirror (S02E12)
Chicago P.D. (TV seriál)
Army of One (S04E22)
Vražedná práva (TV seriál)
Nobody Roots For Goliath (S04E07)
2 $ocky (TV seriál)
A dítě a všechno ostatní (S06E19)
A Jessica běsika (S06E17)
2016 Exprezident Graves (TV seriál)
Za vším hledej Gravese (S01E02)
Chicago Med (TV seriál)
Free Will (S02E08)
Guilty (S01E12)
Grace a Frankie (TV seriál)
Přání (S02E01)
Rodinka na kousky (TV seriál)
Crytunes Divorce Tablet Ring (S01E22)
Nová holka (TV seriál)
Homecoming (S06E04)
Landing Gear (S05E22)
Wedding Eve (S05E21)
2015 iZombie (TV seriál)
Sirens (TV seriál)
Charbroiled (S02E09)
Nová holka (TV seriál)
The Right Thing (S04E19)
2014 Sirens (TV seriál)
Shotgun Wedding (S01E10)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Vražda mezi forenzními vědci (S10E05)
2013 Franklin a Bash (TV seriál)
By the Numbers (S03E05)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Mrtvý v bobří přehradě (S09E08)
2012 Mrcha od vedle (TV seriál)
Parent Trap... (S01E03)
2011 Drsná Harry (TV seriál)
Poslední tanec (S01E12)
Vincentův svět (TV seriál)
Konec (S08E08)
Machr (S08E04)
2010 Obhájci (TV seriál)
Nevada v. Dennis (E10)
Private Practice (TV seriál)
Eyes Wide Open (S03E19)
Agentura Jasno (TV seriál)
Hrůza na vlastní oči (S05E11)
Vincentův svět (TV seriál)
Šňupání a porno (S07E08)
2009 Samantha Who? (TV seriál)
The Dream Job (S02E17)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Gang Gives Frank an Intervention (S05E04)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Rozkoš je mým řemeslem (S04E16)
Vincentův svět (TV seriál)
Stačí trochu dát (S06E12)
2008 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Žbluňk (S02E13)
Vražedná čísla (TV seriál)
Všeuměl (S05E04)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
The Bad Seed (S05E05)
2007 Mimoni v Americe (TV seriál)
Žralok (TV seriál)
Eye of the Beholder (S02E03)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Slepice, nebo vejce (S04E03)
Vincentův svět (TV seriál)
Bláznivé pondělí (S03E15)
2006 Žralok (TV seriál)
Dr. Feelbad (S01E03)
Vincentův svět (TV seriál)
Jednoho dne ve Valley (S03E02)
2005 Stacked (TV seriál)
Three Moons Over Milford (TV seriál)
2004 LAX (TV seriál)
2003 Divoká karta (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Extrém (S02E10)
2001 The Chronicle (TV seriál)
Larry, kroť se (TV seriál)
The Massage (S02E10)
Krajní meze (TV seriál)
Dítě tmy (S07E20)
2000 Futurama (TV seriál)
Ve spárech byrokracie (S02E11)
1999 Chicken Soup for the Soul (TV seriál)
Chůva k pohledání (TV seriál)
The Finale: Part 2 (S06E22)
The Finale: Part 1 (S06E21)
The Yummy Mummy (S06E13)
1998 Histeria! (TV seriál)
Thornberryovi na cestách (TV seriál)
Neuvěřitelná dobrodružství Rudly a Koumáka (TV seriál)
Brainwashed: Part 3 - Wash Harder (S04E03)
Akta X (TV seriál)
Země snů II (S06E05)
Země snů I (S06E04)
Chůva k pohledání (TV seriál)
Oh, Say, Can You Ski? (S06E09)
Making Whoopi (S06E08)
Mom's the Word (S06E07)
další epizody (4)
1997 Extreme Ghostbusters (TV seriál)
George & Leo (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
1996 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Chůva k pohledání (TV seriál)
The Bird's Nest (S04E03)
1995 Cybill (TV seriál)
1991 Civil Wars (TV seriál)
Sisters (TV seriál)
1990 Get a Life (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
1974 Saturday Night at the Movies (TV seriál)

Dokumentární

2000 David O. Russell's 'Three Kings' Video Journal
Under the Bunker: On the Set of 'Three Kings'
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)

Video kompilace

1998 Akta X: Identita (video kompilace)

Host

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky