Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (308)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný film než na jaký jsme z Hollywoodu zvyklý. Ale to vůbec nevadí. Spíše naopak. Originální, akční, napínavá a chvílemi humorná (většinou černě) honba za pokladem s výborným obsazením v čele s charizmatickým Georgem Clooneym, kterého skvěle doplňují Mark Wahlberg (v jedné ze svých nejlepších a možná i nejnáročnějších roli) a Ice Cube (moc se tu neprojevuje, takže se na něj i dá koukat). Takovýhle film jste ještě určit neviděli (a to fakt nekecám). ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Prvních 65 min. o ničem, respektive trapná fraška hraní si na něco nic neříkající, kam tím rejža vlastně míří. Jediný rozhovor mezi dvěma obětmi v bunkru, alias mučení Marka, řekl vše, čímž předchozí dlouhé nic mohlo být řečeno v pouhých 5 min. se stejným výsledkem. Tím se stal snímek průměrným, protože přes všechno pozlátko k zakrytí skutečného záměru tvůrce nalít si čistého vína, aby kritický film zaujal většinové publikum, vyšel nakonec do ztracena. Jediné pozitivum pro mě je výborný netradiční výkon Clooneyho. Russell umí trefně rýpat, cení se odvaha poukázat na nesmyslnost veškerého válčení (vměšování do cizích konfliktů) a naivitu jeho služebníků, co se řídili NUTNOSTÍ. Touto přehnanou alegorií ale dokázal jen to, že problém sklouzl po povrchu a málokoho doopravdy oslovil. Navíc tomuhle bude těžko jen tak něco konkurovat!! ()

Reklama

902 10 

všechny recenze uživatele

akcni pohoda z iraku, ktera ma od vseho neco : humor, nadsazku, ale i solidni porce krve a utrpeni (vetsinou to schytavaji civilisti), silne emoce a poctive herecke vykony (marky mark, clooney). dulezite je i to, ze se film nestavi na zadnou stranu konfliktu, coz mozna jednoho u americkeho filmu prekvapi. v podstate bez chyby... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý akční kousek. Zvlášť Marky Mark mile překvapil. Není to primárně válečný film, spíš taková "Honba za pokladem", ale prostředí irácké války dává filmu hodně zajímavé pozadí. Nápaditý a dobře udělaný akční film. Vřele doporučuju. Zvlášť lidem, které zajímá, co se stane v břiše po zásahu střelou z útočné pušky. :-)) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tento osobitý snímek byl pro mne příjemným překvapením. Tak na 75% s tím, že bych šel ještě výš, kdyby ho kameraman Tom Siegel (především filmy Bryana Singera) obdařil pěknějším obrazem, protože ty přeexponované a desaturované záběry mému oku příliš nelahodily. Zato mě potěšil odvážně pojatý příběh, v něž krom napětí i humoru nechyběla ani iluze bořící zvolání adresované té části západní civilizace, která žije v domnění, že utrápy kuvajstkého lidu skončily spolu s válkou v Perském zálivu. A je tu samozřejmě zjevná analogie s jinými novodobými konflikty na blízkém východě. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • George Clooney natáčal film súbežne so seriálom Pohotovosť (od r. 1994). Na snímke pracoval štyri dni v týždni a na seriáli zvyšné tri. (Niles)
  • Scénu, při které mučí Troye Barlowa elektrickými šoky, absolvoval Mark Wahlberg doopravdy. Údajně řekl, že chce, aby scéna vypadala reálně a když už tam bylo veškeré náčiní, tak ať to do něj pustí. (don corleone)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama