Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Kevina Costnera (a deti s rakovinou) máta duch jeho mŕtvej ženy a mne to bolo úplne šumafuk. Dosť dlho mi trvalo vôbec prísť na to, k čomu má to jeho zronené potĺkanie sa po plátne smerovať. Okrem toho sa tu ale nič iné zaujímavé nedeje a aj finále ma nechalo úplne chladným. Asi v tom hrá rolu aj moja skepsa k posmrtnému životu, ktorý sa tu rieši úplne s vážnou tvárou. 4/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, čekal jsem, že to bude horší! Nakonec se jedná o průměrný thriller, kterému až na několik okamžiků, chybí atmosféra, na které tento druh filmů stojí a padá! Na křídlech vážky má v sobě obrovský potenciál, ale to by se scénář musel dostat do rukou lepšího režiséra než je Tom Shadyac, který je u mě maximálně průměrným režisérem jako tenhle film. Kevin Costner nehraje špatně, ale tady s tím prostě nic udělat nemohl. Klasický snímek na jedno zkouknutí........ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na kvázi prekvapivú pointu som síce vopred neprišiel, ale nebolo to spôsobené jej šokantnosťou, skôr sa mi nad filmom nechcelo príliš premýšlať, pretože ma nedokázal do seba vtiahnuť. Costner je po Správe vo flaši zase unudený trúchliaci vdovec. Nechápem ľakačky, keď sa nakoniec ukážu ako nezmyselné. Prečo ho preboha strašila? Chela snáď , aby zomrel na infarkt a boli spolu? ()

charge 

všechny recenze uživatele

Proroctví z temnot je teda proti týhle trapárně úplnej klenot. Příběh s atmosférou nulovej, nechutně přímočarej a postavy klišovitý až k pláči, předevšim samotnej Costner, jeho žena v retrospektivech, sousedka střihlá na ježoura, nebo seschlá jeptiška a k tomu samozřejmě nesměj chybět debilní rozhovory, no a scény z Venezuely tomu nasazujou korunu, zvlášť s autobusem a poměrně zachovalou fotografií a úplnej závěr je teda už vážně síla. Co vyzdvihnout, maximálně pár pozoruhodných úseků ze špitálu, jo to je asi tak všechno. 10% ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Lepších 60%, takových slabších 70%. Velice dobrý námět a s ním i zpracování a atmosféra. Byl jsem celkem mile překvapen. Vše fungovalo, bylo to tajemné, až relativně pozdě mi došlo, oč jde (asi jsem byl unaven, protože jinak si to nedokážu vysvětlit). Každopádně dobře zpracováno, nenudilo to, bavilo to, koukalo se na to fajn a a v podstatě celý film jsem byl velmi zaujatý. Spokojenost a překvapení! Howgh! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)
  • V čase 49:17 přijíždí Joe (Kevin Costner) ke škole, aby si promluvil se sestrou Madeline (Linda Hunt), a zaparkuje auto tak, že trčí zadkem do silnice. Když se vrací v doprovodu policie, je už auto úhledně zaparkováno rovnoběžně s chodníkem. (Tonula)
  • Film nebyl dobře přijat kritiky, většina z nich ho hodnotila jako nudný a v průměru dostal 3,7 bodu z 10. Diváci film hodnotili výrazně lépe, v USA obdržel 62 % ze 100. (Tonula)

Reklama

Reklama