Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

shyster 

všechny recenze uživatele

Námět je to vynikající. Jak to asi vypadá po smrti a jaká je smrtka. To je ale asi tak všechno pozitivní na tomhle seriálu. Jednotlivé postavy vás nechají chladným. Nemáte možnost vcítit se do nich. Co je ale nejhorší, jsou ty různá pravidla a vyobrazení světa smrtek. Všechno se to snaží vypadat zájímavě a propracovaně, ale opak je pravdou. Scénaristi často porušují pravidla, která "ve světě smrtek" vytvořili. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ostatné komentáre sa venujú deju aj kladným stránkam seriálu a tak už nemám skoro o čom písať. No "dead girl" a jej kamaráti mi tak prirástli k srdcu, že chcem nejaké to slovko utrúsiť. Všetkých som si obľúbila, dokonca aj zo začiatku nesympatické postavy som začala chápať a mať rada. Je mi veľmi ľúto, že niečo také skvelé skončilo po dvoch sezónach. Dalo sa toho ešte toľko rozprávať... ale Američania sú asi na umieranie precitlivelí a čierny humor nechápu. Obrovská škoda tejto zostavy. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po velmi originálním a vtipném pilotu není Dead Like Me schopno dostát nastolené kvalitě a jaksi upadne do plahočivé rutiny. Seriálem nás provází postava George - bizarní vypravěčka, která je sympatická svým laxním pesimismem a černým humorem. Přes rameno jí kouká Rube - můj favorit, který do seriálu přináší příjemný a uklidňující element "stařecké" moudrosti. Daisy, prakticky jediná postava procházející nějakým vývojem, se z rozpačitého začátku vyprofiluje do vcelku vyspělé ženy, díky čemuž také přispívá k tomu, že seriál zdařile mixuje černý humor s životními ponaučeními. Bohužel Roxy je poměrně nezajímavá a Mason vyloženě otravný... Problém seriálu spočívá v tom, že každý díl přináší více méně to samé, ještě k tomu v ne příliš vzrušujícím tempu. Na fikčním světě není odvedeno tolik práce, kolik by mohlo, např. zapojení gravelingů představuje vyloženě nevkusnou scenáristickou berličku. Epizoda s kuchařem Angusem dokáže jako jediná (!) pěkně zapojit do děje i vedlejší osudy umírajících, proto právě na ni spatřuji, jak trestuhodně nevyužitý potenciál se v Dead Like Me skrývá. Zajímavé je pravidelné náhlížení do života rodiny zesnulé George - osudy pozůstalých jsou vlastně dost smutné, ale přitom tak vůbec nepůsobí - to je vykresleno pěkně. Reggie je moc fajn. 6/10 ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe jsem se rozhodl si neco nahrat.... Jelikoz se serial kryje s House MD, nezbyla jina moznost... Prvni dil byl prinejmensim zajimavy a povedeny... uvidime, jak se dilo casem rozvine... Po prvni serii musim zvysit hodnoceni. Serial s vynikajicim nadhledem, prijemnym humorem, symaptickymi postavami.... Proste parada. ()

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

1. série: Čekáte seriál, u kterého se budete každých 5 minut válet smíchy po podlaze? V tom případě není pro vás. Seriál, který si vás získá skvělým příběhem, pohádkovou atmosférou a hlavně originalitou. Top Díl: 8 Zajímavé komentáře: molotov. Hodnocení možná změním po druhé sérii :) 2. série: Všechno se začíná rozuzlovat. Vše nabírá na obrátkách. Konec ale dost trapný. Příběh úplně neskončil, nejspíš si to chtěli pojistit, kdyby točili třetí sérii. Oblíbené postavy: Mason Oblíbený díl: 2 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Červená žába, která se ve filmu objevuje, je argentinská rohatá žába znamá také jako "the Pac-Man frog". Tato žába má ostré zuby a její kousnutí může být velmi bolestivé. (HappySmile)
  • Přestože nebylo nikdy řečeno, jak Rube zemřel, několik epizod z druhé řady naznačuje, že tu noc, co byl zabit, se pokusil vyloupit banku (když Rube hledá informace o Rosie, je vidět jeho plakát s nápisem hledaný a ve flashbacích je vidět, že má u sebe zbraň). (HappySmile)
  • Laura Boddington, která hraje verzi George viditelnou normálními lidmi, je v titulcích uvedena jako "Un George", tedy "Ne George". (Tom Riddle)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama