Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pilot mě nasosal dost, dost, dost. Jenže se potvrdilo to, co jsem čekal v nadcházejících dílech. Hlavní hrdinka je nepříjemná, snaží se být vtipná a hlavně neskutečně nevýrazná, přestože se snaží o opak, no a co je nejhorší. O stereotyp není nouze, takže se každý díl děje to samý obohaceno o pár překvapivých kousků navíc. Každopádně nápad jako takový by zasloužil spíše filmové zpracování, jak podotkla má přítelkyně a můžu jí dát za pravdu, protože zbytek je prostě o ničem. Nápad zajímavý, ale jednotlivý díl ztrácí na kvalitě více a více. (5/10) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pro mne dost zajimave tema, jediny duvod, proc jsem se zacal divat. Prvni dil ale vysvetlil vsechno, byl dost povedeny, humorem jen pretekal. Ale pokracovani je porad na jedno brdo. Dal jsem poprve ctyri hvezdicky, ted ubiram na tri, protoze hlavni hrdinka je sice skvela, to ano, ale mi silene nesympaticka a dost na granat. Treba s dalsim dilem to bude jinak, ale zatim no way :) ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

V dnešní době nejde dávat seriálům druhé šance, když jich je už tolik. Sleduji něco kolem patnácti seriálů (naštěstí se nepřekrývají a z těží jich běží současně třetina) a tenhle se mezi mnou privilegované nedostane. Hlavní hrdinka vypadá trochu jako moje sestřenice říznutá libovolnym skejťákem z Legend z Dogtownu - tolik k jejímu šarmu. A zápletka není nic extra a když už žánr téhle nadpřirozené komedie, tak raději sáhnu po novejším Reaperovi, který sice není tak černohumorný, ale ve výsledku pro mne zábavnější. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Dead like me je veľmi zaujímavý počin. Hoci je nápad s reapermi originálny, dá sa povedať, že celý seriál skôr ako na príbehu stojí na postavách. Málokedy sa stáva, že sú postavy obnažené až na kosť. V Dead like je tomu ale tak. Sledujeme príbeh George, ktorá začala skutočne žiť až po svojej smrti, vyrovnávanie sa jej rodiny s jej stratou, minulosť jednotlivých reaperov... Postavy sú napísané tak dobre, že si zamilujete každú jednu z nich (napríklad taká Dolores nemá žiadnu chybu). Ja osobne som sa v pri DLM veľa nenasmial (skôr som sa kontinuálne usmieval popod fúzy)+ (každý diel obsahoval aj vážnu zamysleniahodnú vec:-)), ale užíval som si riadne. 9/10. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii: **** Celkový dojem: Seriál má sestupnou tendenci, ale zachraňují to postavy, všechny mi jsou svým způsobem nějak sympatické, tedy až na Rebeccu Gayheart, která mi je nesympatická i vzhledově a naštěstí se po pár dílech ze seriálu vytratila. Ellen Muth jako George je okouzlující, nejvíce smypatický mi byl ale Rube, má skvělé suché hlášky. Jinak mě seriál pobavil jiným pohledem na smrt, převedl ji v podstatě do "civilních rovin, práce, papírování. Občas zábavné smrti. Ze začátku mě bavila dějová linka s rodinou George, pak ale začal být trochu otravná. Hodnocení po druhé sérii: **** Celkově. Samostatně je druhá série slabší, na ***. Rozhodně ale povedený a originální seriál. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Když si Rube (Mandy Patinkin) prohlíží rodný list své dcery, lze z něj mimo jiné vyčíst, že se narodila v roce 1925. Dále se tam lze dočíst, že její matka se narodila v Československu a že jí je 24 let. To ale není možné, protože podle těchto údajů se narodila v roce 1901, ale Československo vzniklo až v roce 1918. (Chevees)
  • Komiks, který v několika dílech čte Mason, je "Cosmic Plan". (HappySmile)
  • Když se Rube dívá na rodný list Rosie, v místě narození je napsáno Czechoslovakia. (*Elfík*)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama