Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Roztahaný příběh mrtvé dívky a jejího života po životě mě zcela oslnil především svou smutně veselou atmosférou. Někdy ty příběhy na pokraji rodinného dramatu byly trochu slabší, to ano, ale když si vezmu, které cílové skupině to bylo určeno, je to velice nadstandardní seriál. Je tu trochu britského humoru, trochu všudypřítomné americké vypatlanosti, trochu staromilského sentimentu, trochu odkazů k životním hodnotám, trochu mysteriózních záhad a trochu skvělé hudby na pozadí. Vlastně, co víc bychom si mohli takhle odpoledne přát. Lepší ovšem je originál a pustit si to navečer, to vám řekne každý, kdo si to takhle zařídil. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

smutné, protože ze života .. se spoustou mě velmi sympatických a krásných postav a tím nemyslím jen Ellen Muth (já bych na rozdíl od ní, své nové poslání asi nerozchodil a tudíž nepřijal – na protest proti svému konci bych hodně dlouho stávkoval) .. ale rozhodně Lauru Harris (mňau …) .. a zcela určitě celou zbývající Lassovic rodinku … ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ohromně zmáklý charaktery všech postav, Georgina, která má humor sušší než suši devadisátileté Žaponky, neskutečně sympatická role hlavního smrťáka, kterou ztvárnil můj oblíbenec Patinkin, božská coura Daisy, cvok z Británie, nejhodnější šéfová, kterou máte chuť zabít, a nebo nejdrsnější policajtka pod sluncem a další OSOBNOSTI. Námět je originální, herci skvělí, humor černý, někdy i trochu dojemných scének..........koktejl, který si rád dám v kombinaci s Bílým Rusem kdykoliv. Vůbec nechápu, proč takhle našláplej seroš skončil po druhé sezóně. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli za to může český dabing, nesympatická hlavní hrdinka či příběhová dutost, ale tento seriál mě (cynika, rochnícího si v morbidnostech) navzdory svému námětu a všelicos slibujícímu pilotu nedokázal ani po pěti epizodách dostatečně zaujmout a tedy přimět k dalšímu sledování. 70% Zajímavé komentáře: DaViD´82, mirror ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě naprosto odzbrojil už tím námětem..Stačil mi první díl abych pochopila,že je to témá přímo pro mě.Nejvíc mě tedy pobavila v následujících dílech krásná a vtipná úvodní znělka kde se všude objevují smrtky :-D.Jeden z původních a dobrých nápadů si udělat ze smrti srandu.Akorát se mi od začátku nějak nezdá hlavní představitelka Ellen Muth přežila bych Georginu i v jiném hereckém a hlavně lepším podání. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení pilotního dílu trvalo jeden měsíc. U ostatních dílů to byl zpravidla jen týden. (Tom Riddle)
  • Waffle House, ve kterém se seriál natáčí, bylo možné vidět i v seriálu Hvězdná brána (od r. 1997), konkrétně v 18. epizodě 8. série, když byl Daniel (Michael Shanks) na cestě k povznesení. (KREI)
  • Seriál je založený na novele Pierse Anthonyho "Na bledém oři", ale pracuje s myšlenkou, že smrtek je na světě mnoho. (Tom Riddle)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama