Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chainsaw Massacre (více)
Trailer

Obsahy(1)

V srpnu 1973 objevila policie na farmě Thomase Hewitta zohavená těla 33 obětí, které bývalý zaměstnanec jatek zavraždil a rozřezal motorovou pilou. Pětice studentů, kteří toho léta jeli autem do Mexika, měla o cíli svého výletu jinou představu. Když cestou narazili na zkrvavenou dívku, která před jejich očima spáchala sebevraždu, rozhodli se zjistit, co se stalo, na vlastní pěst. Ale i oni se ocitli na Hewittově seznamu ulovených obětí. Jejich příběh poznal celý svět. Dostal jméno Texaský masakr motorovou pilou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (649)

choze 

všechny recenze uživatele

Vizuálně si videoklipař Nispel vyhrál, ten barák je čupr a potěšila mě úvodní scéna se sebevraždou v autě, scénář je ale dál až příliš předvídatelný, než aby ve vás vzbudil nějaké napětí. Drastické je to místy slušně ("rekonstrukce" sebevraždy, euthanasie dranžírovacím nožem), ale tou dobou už jsem byl tak znuděný, že mi to bylo úplně jedno. Jessica je mňamózní, neherec R. Lee Ermey správně úchylný a LeatherFace na svou nadváhu a to, že vláčí motorovou pilu fest rychlý. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ty vole, tak remake nejen překonává originál ve všech směrech, ale také se dostává do mé osobní top dvacítky. Přesně takhle to má vypadat! Sympatické postavy se kterými člověk maximálně empatizuje, špinavý a drsný všudypřítomný look, neuvěřitelná gradace atmosféry a napětí, skvěle sehraná vyšinutá rodina od šerifa po nechutné staré babky ( Už od mala mám fóbii z velmi ošklivých starších lidí) a hlavně sám Leatherface, který si absolutně s nikým nebere servítky, ten chlap oběti nahání až do posledního dechu, do toho konstantní motorová pila a já snad poprvé za život se při hororu svíral mrazením a velmi znepokojivým pocitem. Absolutně jsem se vžil do role herců a já sám zdrhal před děsivým Leatherfacem. Dostal jsem přesně to, co originálu scházelo. Super! 100% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky: 1. Leather Face ,2. He's A Bad Man ,3. Erin And Kemper ,4. Hewitt House ,5. Driving With A Corpse ,6. Kemper Gets Whacked/Jedidiah ,7. Crawford Mill ,8. Interrogation ,9. Andy Loses A Leg ,10. You're So Dead ,11. Hook Me Up ,12. My Boy ,13. Morgan's Wild Ride/Van Attack ,14. Mercy Killings ,15. Prairie House ,16. Final Confrontation ,17. Can't Go Back ,18. Last Goodbye , ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl masakr, když jsem to uviděl poprvé a stále je. Dokonce jsem na to udělal tehdy i parodické titulky. Jsou tu výborně sestříhané scény, plus jsou tu navíc takové scény, které matou diváka a tím pádem je to ještě více dramatické. Nechybí tu gore scény, výborná atmosféra i ta pravá hudba a zvuky, které tomu dávají bezvadné kouzlo. Jeden z mála hororů, který si u mě získal plný počet a ještě se stal oblíbeným. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlúpy a zbytočne naturalistický remake, postavený na troskách exploitation, s prvkami slasheru a thrilleru, proste to isté, čo Saw, Wrong Turn a desiatky ďalších hororov z posledných rokov. Niet filmu, kde by sa viac hodilo povedať, že sa príliš tlačilo na pílu. Jedna hviezda za hlavu Harryho Knowlesa. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (47)

  • Když Erin (Jessica Biel) srazí šerifa, jeho klobouk odlétá kamsi pryč, ale poté, co ho dvakrát přejede a odjíždí pryč, se klobouk najednou ocitne vedle kamionu u šerifovy nohy. (imagoo)
  • V scéne, keď Erin (Jessica Biel) ide hľadať svojho priateľa do domu zabijakov, môžeme jasne vidieť, že šerifov otec sedí na invalidnom vozíku vonku pred schodmi, ktoré vedú do domu. Nie je však možné, aby sa za tak krátky čas dostal bez pomoci do predsiene domu, ako to môžeme vidieť vo filme. (peiton)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama