Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, ale totálně špatně rozuzlený, až se nad tím člověk musí pousmát. Kdyby to zůstalo mezi NSA a Telly všechno by to bylo naprosto dokonalé a psychologické drama by dostálo svého cíle. Tajný projekt vlády - supr. Jenže pak se do toho přimíchali marťani a udělali z toho příšernou shovadilost... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych nazval spíše zlodějem času, protože je na něm zajímavých asi prvních 30.minut, než se to roztříští v nesmyslný blábol, kterých je v béčkově vystavěných scifi dost. Jak jsem napsal, začátek hodně slibný, tajemné pozadí ztráty syna hlavní hrdinky, a pak následné tvrzení o neexistenci syna. To všechno bylo opravdu velmi dobře instruováno, ale pak pochopitelně se taky ve filmu muselo nějak pokračovat, a k něčemu vysvětlujícímu se dobrat. A od té chvíle film ztratí všechny svoje trumfy, jde se na to blbým stylem, všechno se to rozpadne na pár nezajímavých a lacině vyhlížejících scének a je po dobré scifi. Kde se stala chyba, a proč se šlo na to právě tak slabomyslně, se asi nedopátrám, ale od půlky filmu nepřijít s ničím kloudným, to už jsem dlouho takový zmar neviděl. Co naplat. Film se do toho všeho sám působivě zamotal, ale nabídl v podstatě jen hodně jednoduché rozuzlení. Nespokojil jsem se s ním. 40% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V roku 2004 ešte každý trailer na mysteriózny film vzbudzoval veľké očakávania, od sľubného námetu (ten tu je), cez napätie až po šokujúcu pointu (tie tú nie sú). Nie je náhoda, že ak sa mysteriózna zápletka končí racionálnym rozuzlením, skoro vždy je to sklamanie. To sa stalo aj teraz a neurobí s tým nič ani Moorka, ktorá sa snaží udržať celý tento zmätok v intenciách príčetnosti, čo sa jej aspoň do určitej miery podarilo. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Hodně nedotažený a zmatečný thriller. Začátek přitom působil atmosfericky zajímavě a herecky koukatelně. Jakmile se film přehoupl do své druhé poloviny, bylo všem nadějím konec a cesta do záhuby byla už nevyhnutelná. Na vině je jednoznačně scénárista, který nemá ani ponětí o tom, co chce vlastně vyprávět. Výsledkem je chaos a neschopnost vytvořit fungující příběh (a to ani nemluvím o konci, který má více děr, než opotřebovaná tenisová raketa). 4/10 ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si přečetl komentáře a musím nesouhlasit. Tenhle thriller není tak špatný. Dokonce je nadprůměrný a dá se zkousnout i ten přechod mezi žánry. Co filmu sráží vaz je až samotný závěr. Je tu jistá paralela s výkonem Julianne Moore, která je první hodinku skvělá. Od vstupu do hangáru to jde s ní, a tudíž i s filmem, z kopce. On vlastně film má bez titulků nějakých 78 minut a z toho 70 minut je Julianne na plátně. Obrovská škoda, že neutáhla ten závěr. Jinak excelentní výkon. Na DVD je alternativní konec, který je určitě lepší než ten finální, ale základní myšlenka v něm zůstává stejná, takže bohužel. Celkově je to nadprůměrný thriller s výbornou Julianne Moore, který diváka dokáže vtáhnout do děje, párkrát jej pořádně vylekat a na závěr bohužel zklamat. [září 2005] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Díky úspěchu filmu bylo jeho mateřské studio Sony prvním, které v roce 2004 překročilo výdělek jedné miliardy. Studio zaznamenalo tuto sumu už třetí rok po sobě. (imro)
  • Jeden z agentů NSA se jmenuje Al Petalis. Petalis je latinský výraz pro okvětní lístek. Okvětní lístky růží jsou tradičně symbolem lásky a oddanosti a mohou být také symbolem mateřství – dvou hlavních témat filmu. (veronikajel)

Reklama

Reklama