Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (232)

Filmpub.cz (Petr Čihula)

"Výčet negativ se určitě sluší trochu ukrášlit výčtem alespoň některých pozitiv. Největším protipólem k Di Pegově bezradnosti je bezpochyby režie Josepha Rubena (např. Vlak plný peněz, Noci s nepřítelem), jenž si vystřihne pár dobrých a dva velice působivé momenty (nebudu vás tahat za nos, jsou to…"

Filmweb.cz (Petr Siska)

"Zloději paměti mohli být průměrným, přece jen však zábavným thrillerem. Scenáristovu snahu provětrat žánrové přihrádky bychom mohli nazvat chvályhodnou, kdyby se držel několika málo linií a sebekriticky odsekl to, co bylo navíc. Zloději paměti v tomto smyslu nedosahují ani kompaktnosti epizod…" více

Kinema.sk (Vladimír Kurek)

"Kde bolo tam bolo, niekde medzi kráľovstvom shyamalanových prekvapivých point a územím mystiky Aktov X sa nachádza územie Zlodejov pamäti. Nie tak ďaleko od panstva Faktoru psi a Krajných medzí. Kde bolo tam bolo, niekde medzi kráľovstvom shyamalanových prekvapivých point a územím mystiky Aktov X…" více

Tiscali.cz (Darja Nečasová)

"Je-li na Zlodějích paměti něco cenného, pak je to bezpochyby výchozí myšlenka: matka se dozvídá, že její vzpomínky na zemřelé dítě jsou pouhou iluzí. Tento námět jako by pootevíral dveře do originálního napínavého příběhu s působivou atmosférou. Zloději paměti jím ale rozhodně nejsou."

Reklama

Reklama