Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 401)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, kterému může paradoxně uškodit to, jak ho někteří lidé přímají, také jinak se snaží tvářit, že se jedná o vizionářské a takřka filosofické (vážně, když jsem šel na záchod po Zimním vojákovi, tak se o Mittym takdo dva spolumočící bavili), jenže on je to prostě jen výjmečně dobře natočenej hřejivej a prvoplánovej film (dokonce de dopouští takových klišé, jako polovina pseudo-romantických komedií, co jsem kdy viděl, kdo přijde na to, co za klišé to je, má bludišťáka). Ale ono to vůbec nevadí, atmosféra se totiž zrodila výborná a téhle pohádce pro dospělé, kteří sní obrovsky sluší, na čemž má lví (Lannisteři!) zásluhu ohudebnění. Největším překvapením je ale Ben Stiller - režisér, ajko herec se už několikrát ukázal být velmi schopným, ale po reřijní stránce je pro mě obrovským překvapením, zvládá nejen správně úkolovat kameramana a tvořit nádherné obrazy, ale zvládá dost překvapivě i akci, ať už "reálnou," nebo vysněnou, dokonce tak, že mě napadlo, kterak by bylo super, kdyby MARVEL našel další dávku koulí a vecpal by Benu Stillerovi dr. Strange jako režiséru i herci. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jemný, citlivý, poetický, vtipně nadnesený a s vyváženým poměrem fantazie a reality, to je Walter Mitty. Vystihnout přesně ten bod, kdy je film příjemně sentimentální a okouzlující a kdy ještě není otravně "emerický" se Benovi Stillerovi podařilo dokonale. Bez klišé a bez sladkosti, Walter Mitty představuje prototyp kancelářského, zastydlého poctivce, který nakonec dokáže velké věci. Inspiruje diváky, nabíjí je nadějí a energií, je to nádhera a navrch poctivá řemeslná práce (scéna se skateboardem působí po audiovizuální stránce jako pohlazení na duši). Přirovnání k Forrestu Gumpovi opravdu není od věci... 9/10 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Jsem sice celkem velký fanoušek Bena Stillera, ale přesto jsem nečekal, jakou pecku vlastně sám zrežíruje. Je z toho opravdu cítit, že je to Benův vysněný projekt a že ho natočil zcela po svém. Skvělou podívanou slibovaly již trailery, a teaser považuji za vůbec nejlepší ukázku z filmu tohoto roku. Film má tempo, nenudí, pobaví a pasáže na Islandu jsou naprosto perfektní. Za tohle musí nějakou tu sošku dostat! EDIT: Po 10 letech už ne tak silné pokoukání, možná už nemám takový cit pro feel good filmy a hlavně cgi scény zestárly, ale pořád fajn a těch 5 hvězd nechám...90%...[30.12.2013_Cinema City_Plzeň] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Víte jaké to je, když se setkáte s nejhezčím filmem roku 2013? To ho takhle shlédnete. Na konci filmu vnímáte titulky, vnímáte každičkou postavu, která se na něm podílela a přemýšlíte, jak to ten Ben vůbec mohl natočit. Uvědomíte si totiž, že je to jeho nejnormálnější, ale zároveň nejupřímnější a s tím vším i přichází nejlepší film, ve kterém kdy vůbec hrál. Každá postava je boží. Krásná Kristen Wiig se tu předvede tak, že byste jí radostí dali pusu. Islandský herec Ólafur Darri Ólafsson se tu pro změnu vožere tak, že byste tu odpolední popitku v grónském městě Nuuk ještě někdy rádi zopakovali, i se všemi těmi negativy, co chlast způsobuje...no a Sean Penn Vám tu předvede takový moment, na který byste nikdy neměli zapomenout. Film je o snění, o představách a o tom, jaký by náš život měl být. Ale proč by náš život nemohl takový být? Walter Mitty dokázal, že nic není nemožné. Důležité je se nebát a jít do všeho naplno. Dokázal to, nad čím my všichni tady nahlížíme shora a přemýšlíme, jak bychom toho svého cíle mohli docílit .A ano, celý tento film byl podpořen jak nádhernými záběry na neuvěřitelnou Grónskou a následně Islandskou krajinu, tak především dokonale skvostnou muzikou, kde se objevili jak Arcade Fire, tak Of Monsters and Men. Dvě boží kapely, které Vás donutí snít...a donutí Vás i jednat. Jen je třeba si najít tu svojí cestu jak... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno... že by mě to nějak extra oslnilo se říct nedá. Zdejší hodnocení nesdílím, ale zase nemůžu říct, že by mě ten film nějak iritoval. Nic extra jsem nečekal ani nedostal. Řeknu to asi takhle celkem to odsejpá asi tak zhruba každýmu pátýmu vtipu jsem se i zasmál i když tu hlášku na konci, při který vybuchlo kino smíchy, jsem abych se přiznal nepochopil. Nepobral jsem pak po pravdě ani jaký je smysl tohoto filmu.. Prostě borec objíždí svět kvůli nějaký fotce a při tom si představuje, že je superhrdina. Přičemž zrovna v tomhle směru byli velký možnosti, ale zůstali trestuhodně nevyužitý. Jasně no má to fajn atmosféru, určitě na poslech velmi příjemný soundtrack a slušnou výpravu s fakt pěknými a dobře zvolenými lokacemi. Nicméně zdá se mi, že tohle všechno má jenom zakrýt fakt, že ten film je prostě o ničem. A nebo jsem jeho smysl špatně pochopil? Nevím každopádně jak říkám ve finále mě to neurazilo ani nenadchlo a projekce nelituji. Jenom jsem tak po jejím skončení vyslechnul jak za mnou jedna uživatelka pronesla cituji : No bylo to pěkný dobře to vypadalo, bylo to docela i vtipný, ale myslíš si, že si za měsíc na ten film vzpomenu? No a zhruba asi takhle to vidím i já. 50% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Při skateboardových tricích za Bena Stillera (Walter Mitty) zaskakovala skateboardová legenda (a bývalý člen dnes již legendárního skateboardového týmu Bones Brigade) Rodney Mullen. (Popluh)
  • Pilot helikoptéry (Ólafur Darri Ólafsson) povie, že v Grónsku žije asi tak 8 ľudí. V skutočnosti má Grónsko takmer 57 tisíc obyvateľov. Nuuk, do ktorého ide Walter Mitty (Ben Stiller), je jeho hlavné mesto. Walter v Grónsku naozaj stretne iba 8 ľudí. (De Large)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama