Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sacha Gervasi, Jeff Nathanson .. Skvělé. Takhle to vypadá, když si Spielberg hraje :o) Celkem zbytečnou roli letušky naštěstí zachraňuje moje oblíbená a nádherná Catherine, ale jinak je to perfektní one man show Toma Hankse. Krásný, milý film s pěknou hudbou od Williamse. Ještě jednou skvělé, tenhle film málokoho nepotěší.. 90%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek s opět fantastickým duem Hanks-Spielberg. Terminál už jsem viděl hodněkrát a nemám problém si ho každoročně připomenout. Neříkám, že je takových filmů málo, ani že by byl film topce toho nejlepšího, ovšem své místo na mém přiměřeně početném seznamu filmů má...90% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sice film jen "klouže" po povrchu, nikdy nejde do hloubky. Scénář není nejsilnější, celá dějová linie s Catherine je zbytečná, ale přesto... Spielberg je příliš dobrý režisér a Hanks příliš dobrý herec, aby to bylo byť pouze průměrné. Je to spíš taková milá vlezlá oddechovka, která je výrazně lepší v té první "povídkové" části, než v té druhé ucelené, kde se již moc soustřeďuje na lovestory a závazek z minulosti. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. The Tale Of Viktor Navorski ,2. Dinner With Amelia ,3. A Legend Is Born ,4. Viktor And His Friends ,5. The Fountain Scene ,6. The Wedding Of Officer Torres ,7. Jazz Autographs ,8. Refusing To Escape ,9. Krakozhia National Anthem and Homesickness ,10. Looking For Work ,11. Gupta's Deliverance ,12. Finding Coins and Learning To Read ,13. "Destiny"... "Canneloni"... and The Tale Of Viktor Navorski Reprise ,14. A Happy Navorski Ending!, ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nemusel platit za lístky do kina, určitě mé hodnocení nebude příliš negativní. Šťavnatý milostný román mezi Catherine Zeta-Jonesovou a Tomem Hanksem, který je nesnesitelně náladový a zbytečně dramatický, což opravdu testovalo mou trpělivost. Co se to poslední dobou děje s Hanksem a Spielbergem (Válku Světů nepočítám)? Vypadá to, jakoby si vzali dovolenou od dělání svých obvyklých vážných a hodnotných filmů a začali se obracet k menším projektům. Nejdříve Chyť Mě Když to Dokážeš a teď tohle. Ale jeden dobrý důvod proč vidět Terminál je Tom Hanks! Jsem fanouškem tohoto velikána a tohle je jeden z jeho nejlepších výkonů. Někteří si můžou stěžovat, že jeho hraní není hodnověrné (opravdu se takoví najdou). Jeho osoba se slovanskými předky jako cizinec z podivné krajiny, kde nikdo anglicky neumí musí komunikovat tělem. Jak velký to jest herec. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • Původně měl snímek režírovat autor námětu Andrew Niccol. Smůlu měla i jeho verze scénáře, která byla přepsána. (imro)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama