Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

Lima 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná záležitost. První půle se skvostně zmateným Hanksem a s jeho lahůdkovým přízvukem je velmi vtipná a svižná, love story s letuškou (opravdu nádherná Zeta-Jones) příjemné, její neklišoidní vyústění, jdoucí proti zaběhnutým šablonám, jsem si představoval jinak a jsem rád, že mně Spielberg (potažmo scenárista) překvapil. I ten konec byl v přijatelných mezích, žádné násilné hraní na city se nekonalo (u Spilberga tak typické). A také rozhodně poklona pro realizační tým, který speciálně pro tento film postavil zcela funkční letištní halu, tady klobouk dolů. Malým překvapením pro mně byla slabá finanční odezva u amerického publika, že by hvězdné spojení Hanks-Spielberg už nebylo sázkou na jistotu? Společně s overseas tržbami se Terminal jen tak tak zaplatil....PS: Vzkaz pro golfistu: Nemáš pravdu, hochu :o) Vzhledem k tomu, že cca 50 procent tržby jde provozovatelům kin, tak při výdělku 218 mil. to dělá nějakých sto melounů pro DreamWorks, takže jak říkám - Spielberg asi moc nadšenej nebyl :o) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sice film jen "klouže" po povrchu, nikdy nejde do hloubky. Scénář není nejsilnější, celá dějová linie s Catherine je zbytečná, ale přesto... Spielberg je příliš dobrý režisér a Hanks příliš dobrý herec, aby to bylo byť pouze průměrné. Je to spíš taková milá vlezlá oddechovka, která je výrazně lepší v té první "povídkové" části, než v té druhé ucelené, kde se již moc soustřeďuje na lovestory a závazek z minulosti. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, v ktorom mi nechýbal ani príbeh ani zábava. Nemohol som od filmu odtrhnúť oči, pretože ma tak veľa zaujal. No a Tom Hanks, opäť predviedol svoj nadľudský výkon, ktorý snáď nejde ani opísať. Jasný palec hore a skvelé bodovanie nesmie chýbať. Bola dobrá voľba obsadiť do hlavnej úlohy Toma Hanksa. Neviem ako by to inak dopadlo. A tiež Catherine Zeta-Jones bola úžasná. Najlepšia bola chipsová scéna a tiež scéna kedy Viktor opúšťal letisko. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Slabé čtyři hvězdičky: Spielberg sice vyloženě nezklamal, ale ani vyloženě nezaujal. Romantična v této komedii až tak moc není, což rozhodně není na škodu, tato linie je navíc podána velmi sympaticky. Příběh se může opřít o spolehlivé herce a jisté režijní vedení a precizní řemeslo hlavních technických složek. Hlavní problém spočívá v tom, že slovo "příběh" v předchozí větě je poněkud sporné. On to vlastně příběh není. Je to sled různých scének na téma "co by se dělo, kdyby jste museli zůstat nějakou dobu v letištní hale". Jde v podstatě o takový sitcom. Tu je nějaká scénka povedená více, tu méně. Nějaká hlavní linie příběhu chybí. Navíc, když se ozřejmí samotný důvod, proč hrdina do USA přijel, což je v podstatě to, oč by mělo jít a k čemu celý film směřuje - je to dost přitažené za vlasy a ač jsem bral celý film s nadhledem, tak tato "pointa" mi nesedla. Další problém tohoto filmu je, že je delší než by měl být a ta tříšť jednotlivých osudů a příhod po nějaké době začíná působit jednotvárně a začíná nudit. Hudba Johna Williamse je průměrná, adekvátní filmu, u samostatného poslechu si všimnete patrně jen výrazného hlavního motivu, který se neustále opakuje. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Priemerný rodinný film, ktorý keby mal trochu zmenšenú minutáž, tak by sa skvele hodil do ktorejkoľvek televízie ne nedeľné popoludnie, kedy si potrebujete odpočinúť a nehľadať nikde filozofiu a tretí zmysel ..... Zopár nesprávnych strihov a nechutný "product placement" ( hlavne "úžasnej" United Airlines, Burger King a Hugo Boss ) posunul tento film do bežného šedého priemeru hollywoodskej produkcie... Niekoľkokrát som sa pristihol pri tom, ako hľadám na obrazovke nejaký produkt, či značku, od ktorej si to nechal božský SS beštiálne zaplatiť .... Bleeeeah .... ()

Galerie (125)

Zajímavosti (37)

  • Část filmu byla natočena na letišti Mirabel Airport v Montrealu. (don corleone)
  • Steven Spielberg vystřihl z filmu scénu, ve které dostal Hanks možnost si zavolat domů a křičí: "Home phone, home phone!" Režisér měl pocit, že by si diváci mohli jeho volání spojovat se známou hláškou "Phone home" z filmu E.T. - Mimozemšťan (1982). (don corleone)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama