Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála Kingových adaptací, která se (až na pár opravdu drobných detailů a závěr, jenž se odehrává po "dočištění" Salem's Lotu a nikoli před ním) skutečně drží předlohy. Je mi obrovskou záhadou, jak může tolik lidí napsat, že "film otrocky kopíruje knihu", a vzápětí udělit pouhé dvě hvězdy; není snad právě dodržení knižních předloh při jejich chystaných audio-vizuálních převedeních požadavkem a snem každého, kdo dané knihy četl a komu se líbily?!? Jediné, co mohu tomuto dvojdílnému TV filmu vytknout, je onen zmiňovaný závěr (já prostě jsem zastánkyní otrockého kopírování), nízký rozpočet (za který ovšem nikdo nemůže, neboť projekt vznikl pro televizi a nikoli pro plátna kin) a herecké obsazení (lhala bych, kdybych řekla, že mi nesedl nikdo, ale moc jich nebylo). V rámci televizních filmů nicméně hodně vysoký level (spolu s třídílným "Domem v růžích" kingovský TV top).;-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kingovu předlohu neznám a možná právě proto mi to přišlo až moc dlouhé. Ale i přesto jsem se bavil víc než slušně, protože na televizní film to bylo výborně zpracované a to včetně efektů, atmosféry a herců. Tedy kromě Hauera. Ačkoliv ho mám docela rád, tak tady působil jak pěst na oko. Jinak ale není nic výraznějšího, co by se dalo vytknout. Možná i proto, že dobrých upírských filmů je jako šafránů. 80% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Nečítal som knihu, nevidel som predchádzajúci film. Nový film o mestečku Jerusalem v ktorom sa obyvatelia postupne menia na upírov ja veľmi dobrý. Na to že to je TV film má svoju atmosféru, natočil ho celkom zručný režisér, svojim hlasom k soundtracku prispela aj Lisa Gerard, plus plejáda skvelích hercov: Donald Sutherland a Rutger Hauer v úlohách upírov ma neskutočne potešili. Je to jednoznačne natočené podľa jednej z najlepších kníh Stephena Kinga. Klasické pojatie upírov ja veľmi skvelé ako musia byť pozvaný ďalej, príbehy ľudí v mestečku atd. Strasne sa mi pácil záber, ako štvorica hrdinov ktorý sa akoby mimochodom stretla pred tajomným domom rozhodne kráča k nemu za stáleho debatovania aby pozabíjali tvorov kt. sa v ňom schovávajú pred denným svetlom, ale aj pád živého človeka rovno na rozbehnutú cilkulárku ;-). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Dobré to bylo jak na Stephena Kinga (většina filmových adaptací jeho děl totiž nedopadá úplně nejlíp), dobré to bylo i na upírský film (gotičtí upíři jsou prostě víc cool než ti zdeptaní emaři :-) a výtečné to bylo na televizní film. Přiznávám, že ta tříhodinová stopáž na mě byla trochu těžká soda a tak jsem to dal na dvě pokračování. Herci jsou vybraní dobře, hlavně James Cromwell se pro tyhle role snad narodil (naposledy jsem ho viděl v American Horror Story a i toho jeho doktora Mengeleho jsem mu věřil, ono s takovým ksichtem... :-). Hurá na předchozí verzi a hip hip hurá na knížku. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Chjo, horor.. Takové silné téma, zvláště pokud jde o tak slavného a dokonalého autora jakým je King, se pokud jsou peníze musí zpracovávat jedna radost.. Bohužel většinou nebývají a tak vznikají béčkové až céčkové a mnohdy i déčkové filmy, na které se fanoušek hororů nevydrží dívat a člověk, který hororu zrovna neholduje, si o něm dělá ještě horší iluze, než by měly být.. Filmová adaptace "Salem´s Lotu" si zaslouží 3*, i když trpí spoustou nedostatků.. Příšerné herecké obsazení, které podává dosti žalostné herecké výkony (vyjma filmových veteránů Donalda Sutherlanda a Jamese Cromwella), ale na televizní film v podstatě stačí.. Postrádám nějakou tajemnější, děsivější a temnější atmosféru, chybí napětí, naprosto jsou vynechány "lekavé" scény a nějaké to bubububu, které vám zvedne kapku hladinu adrenalinu v krvi, obsahuje jen velmi laciné vizuální efekty, ale to je spíš otázkou rozpočtu.. Na vampejřinskej filmeček příliš málo krve a na horor příliš málo "fujtajbl" scén, např. nemohli toho psa na vratech aspoň vykuchat apod. Chválím, že se "skoro úplně" drželi, až na pár odchylek" předlohy.. Velmi mdlé :-( Je pár minut po půlnoci, jsem osoba něžného pohlaví a v klídku jdu venčit sama ven do tmy psa.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V jedné scéně mladík zpívá karaoke na píseň „Stand by Me“, což je jasná narážka na jinou Kingovu adaptaci, film Stůj při mně . (Othello)
  • Donald Sutherland (zde hrající Richarda Strykera) je v reálu otcem Kiefera Sutherlanda, jenž hrál v jiné Kingově adaptaci - Stůj při mně a později hrál hlavní roli v seriálu 24 hodin, kde James Cromwell (zde ztvárnil otce Callahana) hraje jeho otce. (Othello)
  • Ve filmu bylo využito přibližně 300 statistů. (Othello)

Reklama

Reklama