Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kingovu předlohu neznám a možná právě proto mi to přišlo až moc dlouhé. Ale i přesto jsem se bavil víc než slušně, protože na televizní film to bylo výborně zpracované a to včetně efektů, atmosféry a herců. Tedy kromě Hauera. Ačkoliv ho mám docela rád, tak tady působil jak pěst na oko. Jinak ale není nic výraznějšího, co by se dalo vytknout. Možná i proto, že dobrých upírských filmů je jako šafránů. 80% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála Kingových adaptací, která se (až na pár opravdu drobných detailů a závěr, jenž se odehrává po "dočištění" Salem's Lotu a nikoli před ním) skutečně drží předlohy. Je mi obrovskou záhadou, jak může tolik lidí napsat, že "film otrocky kopíruje knihu", a vzápětí udělit pouhé dvě hvězdy; není snad právě dodržení knižních předloh při jejich chystaných audio-vizuálních převedeních požadavkem a snem každého, kdo dané knihy četl a komu se líbily?!? Jediné, co mohu tomuto dvojdílnému TV filmu vytknout, je onen zmiňovaný závěr (já prostě jsem zastánkyní otrockého kopírování), nízký rozpočet (za který ovšem nikdo nemůže, neboť projekt vznikl pro televizi a nikoli pro plátna kin) a herecké obsazení (lhala bych, kdybych řekla, že mi nesedl nikdo, ale moc jich nebylo). V rámci televizních filmů nicméně hodně vysoký level (spolu s třídílným "Domem v růžích" kingovský TV top).;-) ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Další Kingovo velké dílo, které je sice malinko více komerční, ale zase přidává na neuvěřitelné atmosféře a skvělým vykreslením postav. U knížky jsem se místy i celkem bál a Prokletí Salemu si vychutnal a celkově jsem byl potěšen. Film má tedy ten potenciál, ale zase tu mám stejný problém jako u Pavučiny snů. Nezfilmovatelné. Ačkoli zde si tvůrci s materiálem poradili o něco lépe než v Pavučině. Snímek má dlouhou stopáž a stejně obsáhl dost málo. Herecký obsazení mi tu absolutně nesedělo, asi jenom charismatický Hauer dost sedl. Přesto zde oceňuju jak se do toho štáb pustil a i přes to, že to měli moc moc těžké, to bylo celkem koukatelné. 60% ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrná Kingova adaptace, která je tím horší, čím větší má děj spád. Vždycky musím dumat nad tím, co vede tvůrce adaptací k tomu, aby měnili charaktery a osudy postav. Myslí si, že jsou schopnější než autor předlohy? Celkově únosná záležitost se solidním začátkem, která se bohužel v průběhu času potápí sice pomalu, ale stejně nezadržitelně jako Titanik. 3 je až dost ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Horor určený pre divákov, ktorí sa nestretli s Kingovou predlohou a taktiež aj pre tých, ktorí nevideli originálnu verziu, ktorá síce pôsobila rovnako silne televíznym dojmom ako táto (však nakoniec aj bola), ale na druhej strane bola atmosferickejšia, akosi na hororové ingrediencie čistejšia. Nová verzia obsahuje lepších a zvučnejších hercov (paradoxne jeden z kameňov úrazu), horší scenár, klasicky Kingovsky dlhá stopáž (napr. Storm of the Century, Stand, Rose Red), tým pádom aj veľa vaty medzi napínavými scénami , vyložene trápny a smiešny koniec, ktorý je ako z iného filmu a ktorý celkove kazí celý dojem dovtedy slušného hororíku. Alebo že by si tvorcovia pomysleli aj na Cohenovú strašnú (nie strašidelnú) druhú časť s podtitulom Návrat do Salem's Lot? Záver je akoby z neho vystrihnutý, ba čo viac, čo sa týka trápnosti, ho aj prekonáva. A taktiež k mínusom by som zaradil aj postavu samotného Barlowa, ktorý tu pôsobí nezaujímavo, necharizmaticky...proste diabeticky. A nezachráni ho ani herecký predstaviteľ, skôr naopak, film od chvíle, keď sa v plnej paráde objaví na scéne, stratí na atmosfére a napätí. A ako klinec do rakvy (úplne sa tvorcovia trafili :-) ) je spomenutý koniec. Ten je ako som spomenul, naozaj strašný! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Jeden ze psů ve filmu se jmenuje Cujo, což je i jméno psa jedné z knih S. Kinga. Kniha nese stejný název jako pes, Cujo. (Pumiiix)
  • Donald Sutherland (zde hrající Richarda Strykera) je v reálu otcem Kiefera Sutherlanda, jenž hrál v jiné Kingově adaptaci - Stůj při mně a později hrál hlavní roli v seriálu 24 hodin, kde James Cromwell (zde ztvárnil otce Callahana) hraje jeho otce. (Othello)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Stephen King v roce 1975. (Terva)

Reklama

Reklama