Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějný rozjezd s potenciálně zajímavou zápletkou se v části, kdy se Kenai promění, promění s ním v bohužel celkem klasickou a celkem klišoidní a chvílemi přiblblou (ti losi byli fakt otravní) pohádku pro nejmenší. Závěr to zas trochu kompenzuje. Animace je ovšem moc pěkná, hudba fajn, takže takové slušné 3 hvězdčky to jsou ve výsledku. (Blu-ray, orig.) ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemala v úmysle pozrieť si túto rozprávku (keď som ešte nevedela o čom je). Ale keď som sa nakoniec len tak pre zaujímavosť (keďže som vášnivá milovníčka disneyoviek) odhodlala pozrieť si ju, ostala som veľmi prekvapená a trochu aj na seba naštvaná, že som túto úžasnú rozprávku tak podcenila. Osobne ma to dojalo ešte o kúsoček viac, než legendárny Leví kráľ. Film Medvedie srdce ma zaujal úplne všetkým -animáciou, príbehom aj piesňami. Ale predovšetkým príbehom, ktorý je skutočne veľmi dojímavý a aj prekvapivý, hlavne v závere. Je to jedna z mála rozprávok, ktorých záver ma tak prekvapí a dojme. Jednoznačne sa radí medzi moje naj rozprávky. ()

Reklama

GudMen 

všechny recenze uživatele

Může za to selský rozum nebo snad intelektuální deformace, když si jeden uvědomí, že horské zvíře by se nikdy nedalo zmást ozvěnou, neboť se již dávno muselo na takový jev adaptovat? Nebo proč je člověk trestán proměnou v medvěda, aby okusil celou věc z jiné perspektivy, zatímco medvěd není trestán proměnou v rybu, aby též okusil celou věc z jiné perspektivy? Detaily ale nechme stranou, třebaže se v nich ukrývá pekelník, jen přeci je to pohádka pro nejmenší. Medvědí bratři nesou poselství, se kterým se můžu ztotožnit, a na tom jediném záleží. Ačkoliv se musím přiznat, že ze smíchu nad poslední větou hovořící o příběhu chlapce, který se stal mužem, až když se stal medvědem, mi ještě teď teče krev z uší. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o bratoch, z ktorých sa jeden stane medvedom a ten druhý ho chce zabiť. Na môj vkus bola ale trošku nudná a pripadalo mi to omnoho dlhšie ako 85 minút, z čoho vyplýva, že som sa až tak dobre nebavil. Ale ide určite o kvalitnú rozprávku, ktorej sa nedá moc čo vytknúť, chyba je skôr vo mne. VIDENÉ 2x ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Konecne vhodny nastupca Levieho krala. Colinsa by mali u Disney zamestnat na plny uvazok, hudba skvele doplnuje pribeh .Samozrejmostou su krasne farbami hyriace animacie.Film je pomerne kratky o to viac vsak preplneny putavym dejom. Odporucam kazdemu pozriet si tento film so surodencami...(tak ako ja) ;-) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama