Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená pohádka s opravdu silným příběhem, která je plná humoru, vtipných scén, krásných písní, ale také dramatických a velmi emotivních scén. Nádherně vykreslená příroda, úchvatné čarovné momentky, filmařům se povedla navodit velmi příjemná atmosféra. Velmi sympatické obsazení jak lidí, tak i zvířat. Jednoznačně jedna z nejkrásnějších a zároveň mých nejoblíbenějších pohádek od studia Walta Disney. 10/10. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Pro děti? Kdeže, nééé. Sice jsem to jako malý přímo miloval (a miloval je slabé slovo), ale teď, když jsem se na to koukl znovu, mě sklapla pusa a kápla slza. Malé děti to mají rádi, protože tam jsou medvědi, ale prosím, podívejte se na to znovu, až do konce, všimněte si nejrůznějších detailů (třeba orel- Sitka- v hodně scénách, který na ně dohlíží) a poznáte, co je film zač, nemluvě o doookonalé hudbě a ani jedenomu nudnému okamžiku. Ale co je hlavní, ten film něco sděluje, ten film má myšlenku a... Já si nemůžu pomoct, ale já se zamiloval :D. Ten emocionální konec je nejlepší, ten děj, hudba, animace, děj, děj a znovu děj, všechno tam dávalo smysl a ono to prostě nejde vyjádřit slovy... ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nějak nechápu, proč má Disney v oblibě dávat na začátek těch svých filmů smrt nějakého rodiče. Vemte si Bambiho nebo Lvího krále. No, a tady se toho dočkáme dokonce dvakrát. Každopádně, kromě tohohle, nic moc začátku a dvou otravných losů (kteří ale do příběhu patřili, takže to jako mínus brát nebudu) se mi ten film překvapivě líbil. I ty písničky byly ok. Postavy byly sympatické a kromě těch losů jsem nenašel žádnou, která by mi tu vadila, humorem to taky bylo fajn, záchvaty smíchu jsem neměl, ale bylo tady málo vtipů typu "postava upadne nebo se o něco praští" a fekální humor jsem už vůbec nezaznamenal, takže fajn. Líbilo se mi taky to finále a mělo to moc hezkou animaci, tím pádem nevidím důvod, proč nedat pěkné 4*, jelikož Medvědí bratři si tou zaslouží. 4* ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovka. Pro děti výborná volba, není to beze smyslu a může jim to i něco dát. Pro dospělé asi trochu předvídatelné, ale kdo má rád pohádky a ocení to i z té dětské části svého já, tak dá čtyři hvězdičky. Sem tam jsem animovaným hercům nevěřila jejich herecké výkony, ale to se dá prominout. Mám ráda pohádky a obzvlášť kreslené. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři mne neuvěřitelně dachli. Zejména tedy svým příběhem. Příběh, příběh, příběh!!! To je právě to co bohužel většině pokusů o film chybí... typický úkaz absolutního propadáku co se týče příběhu (ono když se to tak vezme tak kamera, scénář, herci a vůbec všechno je propadák) je "Zamilovaný smolař" (a více již se o tom raději nebavme). Spousta lidí říká jak je to všechno "profláklý", starý, divný atd.. ale mně se to prostě líbí... :) ..humor tomu také rozhodně nechybí... haha že nechybí, je ho tam vážně dost (prostě tak akorát). Myslím si že toto je jeden z mála snímků, kterými se Disnay může porovnávat třeba s Nemem a nebo ostatními pixarovinami... Rozhodně stojí za vidění, jo a čím víc vás u toho bude, tím lépe... hlavně děti :) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)

Reklama

Reklama