Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nenene. Disneyovku si představuju drobet jinak. U filmů pro děti je poučení nezbytnou částí, které se prostě nelze vyhnout. Nastartovat ale cestu k poučení napíchnutím mědvědice na kopí, to mi nepřipadá ani trochu vhodné (a stravitelné). Viděl jsem lepší pohádky. Dovolím si ještě poznámku: Lábusův los neměl chybu a v tomhle případě dabing na jedničku (u dětských filmů se bez dabingu neobejdeme), ale přezpívat úžasné písničky Phila Collinse je prasečina nejvyššího kalibru (navíc tímhle způsobem, jakým bylo učiněno). Ach jo. ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak mi před mnoha lety k Vánocům táta daroval originální DVD s názvem Medvědí bratři. Tehdy jsem byla ještě docela špunt. Po prvním puštění následovalo druhé zhlédnutí, pak třetí, desáté, třicáté.. a tak se to nějak kupí už mnoho let a mým oblíbeným filmem je tento snímek doposud. Měla bych možná říct, že jdou Bratři ve stopách Lvího krále, ale kdybych neznala čas zfilmování, tak bych byla schopná říci, že jde Lví král ve stopách Medvědů. Totální bomba, od začátku do konce. Dnes, když už jsem dospělá, tak vidím, že hlavní myšlenka/myšlenky jsou vyjádřeny tak, aby je pobraly i děti a dospělí aby si je zcela zamilovali pro svou jednoduchost. Netřeba snad říkat, že Collins je můj oblíbený zpěvák, Mancina borec a Tina Turner legenda. Jeremy Suarez je dokonalý talent, pro svou roli se hodí až geniálně. Je to jako sen se na to po těch letech dívat. 10 hvězd z pěti. Tak! ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +fantasy složka, překrásný příběh, vytříbené charaktery, úžasná hudba, nádherná animace, trošičku drama, dojemné -není tam tolik postav, někdo trošku opisoval/// Jsem fascinován a přitom dojat. Nechápu jak mě mohla zasáhnout taková hříčka pro děti. Není to film s tísíci odkazi pro dospělé, ale přesto mě tento film nesmírně pobavil. Jsou zde některé pasáže trošku slabší a především tvurci asi trošku opisovali od Doby ledové (které se tento snímek podobá) a přesto vtipem tolik neoplívá. Oba soby mají vtipné hlášky, ovšem smíchy jsem se po zemi neválel. Nadruhou stranu film hlavně uchvátí emocionální stránkou, příběhem, charaktery (i když nalajnovanými) a rovněž svým zpracováním (na poměry klasické animace). U hudební stránky může někto tvrdit, že Collinse je moc a za normálních okolností bych ho ani neposlouchal, ovšem tady se mi líbil a hudební kulisa mě ohromila, je jí skutečně požehnaně. Film si dám znovu, pustím ho dětem, rodičům, přítelkyni, protože je fakt nádherný./// Celkem 86%/// ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovka. Pro děti výborná volba, není to beze smyslu a může jim to i něco dát. Pro dospělé asi trochu předvídatelné, ale kdo má rád pohádky a ocení to i z té dětské části svého já, tak dá čtyři hvězdičky. Sem tam jsem animovaným hercům nevěřila jejich herecké výkony, ale to se dá prominout. Mám ráda pohádky a obzvlášť kreslené. ()

Fugito 

všechny recenze uživatele

Typická Disneyovka, čo dodať. Veľmi pekné a príjemné pozeranie s pekným ponaučením na koniec takisto. Trošku muzikálový nádych ako všetky ostatné rozprávky od Disneyho. Možno by som prijal aby táto klasika sa posunula niekam ďalej, aby som rád chodil do kina na tieto rozprávky a aby ma stále mali čím prekvapiť. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)

Reklama

Reklama