Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

sarfian 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o bratoch, z ktorých sa jeden stane medvedom a ten druhý ho chce zabiť. Na môj vkus bola ale trošku nudná a pripadalo mi to omnoho dlhšie ako 85 minút, z čoho vyplýva, že som sa až tak dobre nebavil. Ale ide určite o kvalitnú rozprávku, ktorej sa nedá moc čo vytknúť, chyba je skôr vo mne. VIDENÉ 2x ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-milionovTržby USA $85,336,277Tržby Celosvetovo $250,397,277║ Jedna s posledných animovaných rozprávok od Disney a jednoznačne aj najlepší ich počin v novom storočí. Príbeh o premene indiána v medveďa a jeho púť s menším súkmeňovcom je vnútorne silný, krásne detailne sfarbený a s niekoľko moc peknými momentkami pri čarovných prírodných premenách. Asi druhá naj Disneyovka čo som videl. /90%/ ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne musím vyzdvihnúť animáciu prostredia - tá je jednoducho nádherná. S postavami to už také úžasné nie je, ale stále sa jedná o disneyho nadpriemer. Čo sa obsahu týka, tak som nadšený ešte menej. Scenár príliš tlačí na tradičné hodnoty a zabúda na humor, ktorého tu nie je veľa a navyše mi neprišiel ktovieako vydarený. Ďalší pohlavok by som vyťal českému dabingu, ktorý pre mňa totálne zabil postavu "malého medveďa" a urobil z neho otravného spratka. Musím ale uznať, že v závere je film veľmi emotívny, možno až príliš. 6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku tohle není nic jiného než jen další snímek od studia Disney, snímek, který je líbivý, který má celkem jasnou kostru a jediné, co ho trochu dostává nad ten průměr, jsou písně Phila Collinse, který mě prostě baví a jehož hudbu můžu. Jinak si ale snímek "Medvědí bratři" nebudu pamatovat. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hlavná pointa premeny človeka na medveďa sľubuje zaujímavé dobrodružstvo, ale to by sme nesmeli byť v animáku od disneyho pre deti do 5 rokov. Príbeh totiž neponúka žiadne zaujímavé scény okrem úvodnej bitky s medveďom (jazdu medveďa a losov na mamutoch naozaj v tomto prevedení nepokladám za zaujímavú), žiadne dobrodružstvo ba dokonca ani vydarené vtípky (teda rozhodne nie pre dospelých). Humor sa zakladá na otravnej ukecanosti (to ako keby hral všetky zveri Eddie Murphy). Pochválil by som len animáciu medveďov a prírody, ale aj tej je pre takýto príbeh škoda. Kto chce vidieť zaujímavý a naozaj pekný film o medveďoch (a to platí aj pre deti) tak rozhodne film - MEDVEĎ, ktorý toho bez rečí povie oveľa viac ako príšerne ukecané Medvedie srdce. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)
  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)

Reklama

Reklama