Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Z počátku, když jsem to viděl jen tak na půl očka se mi tento animák moc nelíbil. Ale když jsem si našel čas a pořádně si to užil, hned jsem musel změnit názor. Animace je hodně dobrá, i když jsem už viděl lepší. Ale důležité pro mě je, aby nezkreslovala realitu. Zvířata mám rád a tento příběh je opravdu moc dobré okénko do jejich života. Celý příběh je jedna obrovská nádhera! Upřímně jsem se na konce marně bránil slzičkám, protože skloubit tak nádherný příběh, z tak parádní hudbou a originálním pojetí dospívání mladého chlapce, jsem ještě neviděl. Nádhera. Druhý díl už neměl tu sílu. ()

Fugito 

všechny recenze uživatele

Typická Disneyovka, čo dodať. Veľmi pekné a príjemné pozeranie s pekným ponaučením na koniec takisto. Trošku muzikálový nádych ako všetky ostatné rozprávky od Disneyho. Možno by som prijal aby táto klasika sa posunula niekam ďalej, aby som rád chodil do kina na tieto rozprávky a aby ma stále mali čím prekvapiť. ()

Reklama

Endavour 

všechny recenze uživatele

Až teď, když trávím každou třetí sobotu s malým bratrancem si uvědomuji, jak skvělé filmy jsem coby malý harant propásl. Pohádka o přátelství, lásce mezi bratry a vlastně i psychologii sebepoznání. Film svou tématikou, prostředím a hlavně pak SKVĚLÝM soundtrackem Collinse nebo Tiny Turner si získá nejen mladé, ale i dospělé publikum. Možná tady rozvířím vody, ale konečně jsem našel vhodného nástupce Lvího krále; jmenuje se Kenai. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Úžasný animák. Opravdu hrozně moc dojemný a vtipný. Moc se mi líbil, hlavně např.: dabing Jiřího Lábuse, ti losy se k němu náramně hodili. Propracovaný příběh i s hudbou, která se hodí jakožto do dob těchto lidí. Animace úplně fantastická. Skvělý. Doporučuji lidem, kterým je smutno, jelikož po tomto filmu se opět stanou lidmi (pokus se tedy napřed nepromění v medvěda :D). ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem měl celou dobu pocit, že vzniknul jedině proto, že Disney potřeboval další povinný zářez za nějaký ten mravoučný příběh pro děti. Nudné zpracování, nijaká animace, v konstatování, že zvířátka i lidé mohou být přece kamarádi, byla snad i taková "Doba ledová" přesvědčivější, neskutečně otřesná hudba, připitomělí trapní losi... Před 30. lety bych tohleto možná bral, ale, když si vezmu, kde jsou animáky dnes, a kterým všem jsem dal o stupeň lepší hodnocení, nemůžu jinak. A vůbec, viděli jste Annaudovi "Mědvědy"? ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama