Reklama

Reklama

Silent Night

  • Kanada Silent Night (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Trápící se otec (Joel Kinnaman) je svědkem smrti svého malého synka, který se na Štědrý den ocitne v přestřelce mezi gangy. Zatímco se zotavuje ze zranění, které ho připravilo o hlas, stane se odplata jeho životním posláním. (mikki089)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (71)

bourec 

všechny recenze uživatele

Režiséra mám poměrně rád. Jak jeho prvotiny v H-K, tak i práce za velkou louží. Tam sice kvalitativní křivka jemně, ale i přesto znatelně klesala. I přes to, jsem si ty filmy na nosičích uchoval. A rád si je ve volný chvíli pustím. Novinka ovšem má jen půlku dobře. Bitka v baráku byla příslibem, ale bohužel byla jediná. Přestřelky unyle jednoduchý, takže vlastně při nich nic nepociťujete. Trochu se to podobá Rozsudku smrti, ale Wan svůj film pojal trochu jinak, a značně lépe. Škoda, ale na celým filmu mi toho dost nesedělo. 50% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Fajn akční film. Režisér John Woo natočil velké akční pecky, které ovlivnily celý akční žánr. Na jeho nejnovější akční přírůstek jsem se docela těšil, jelikož mi ta zápletka přišla správně "béčková" a pro akční film jako stvořená. Woo si natočil akční béčko, které má pomalejší psychologický rozjezd, aby se následně proměnilo v akční orgie. Po řemeslné stránce filmu asi nejde moc co vytýkat. Woo pracuje s rozpočtem, který má a snaží se aby vše vypadalo dobře a bylo to efektivní. A dokud se film drží v jisté realistické rovině, tak to funguje více než obstojně. Jakmile Woo přepne do terminátorského módu, tak je to sice efektivní, ale taky hodně přepálené. Woo má obrovskou kliku, že v hlavní roli má Joela Kinnamana, jenž celý film táhne na svých bedrech, a všechny emoce a bolest odehraje svým obličejem. Kdyby, tady byl někdo jiný, tak se film rozpadne.  Něco funguje (psychologická rovina), něco nefunguje (záporák, vnitřní svět), ale ve výsledku, pokud chcete akční výplach, tak tady dostanete to, co chcete. Silent Night je fajn akční film s perfektním Joelem Kinnamanem. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První třetinu můžete snad rovnou přeskočit, protože se soustředí jen na jednoho sebelítostivého sebestředného chlápka, který svým utrpením musí obtěžovat všechny okolo, hlavně svou hezkou hodnou ženu, jako kdyby snad ona ztrátou děcka netrpěla taky. Ve druhé třetině se chlápek cvičí a vyzbrojuje a připravuje se na krvavou vendettu. No a v té třetí se už konečně něco akčního děje. A protože je to Woo, je akce samozřejmě přehnaně nabubřelá, se zkarikovanými postavami, občas zpomalenými záběry i nervním střihem, ale taky se spoustou střelby i nožby i krvavých cákanců a krvavě čvachtavých zvuků. Na třičtvrtěstoletí starýho dědulu je to senzační práce. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Volba posledního filmu loňskýho roku se mi moc nepovedla. Němej Kinnaman definitivně nepoužitelnej v jakýkoliv podobě a starej veterán John Woo občas vytáhne některý ze svých trademarků, ale je to už celý takový vyčpělý a moc to nefunguje ani v tý emocionální rovině pomsty a akce je sice nekompromisní, ale zároveň ničím vyjímečná a hlavně než se začalo něco dít tak už mě to po pravdě moc nezajímalo po tom co jsem se pronudil předchozím dějem, takže asi tak. Takže rozhodně díky režisérovi za ty jeho starý pecky, ale teď už opravdu radši do důchodu.25% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

John Woo má už taky nejlepší éru filmů za sebou a Silent Night sice úplně neurazí, ale kdo je rozmlsán áčkovými akčními řežbami, tak tohle nemá šanci uspět. Navíc nápad s němým hrdinou se za mě nevyplatil. Chybí tu vůči hlavnímu hrdinovi výrazná sympatie, nezjistíme jeho charakter a za mě teda chyběly i nějaké hlášky, takže tohle vnímám spíše jako mínus. Prvních 50 minut se tu navíc neděje lautr nic. Hlavní hrdina příjde o syna a je těžce zraněn a více než půlku filmu se s tím srovnává a cvičí, než se rozhodne se pomstít. Druhá půlka už celkem šlape, je to Erko, občas pěkný slow motion, vizuálně ok ( 2 intenzivní fighty super), přestřelky však nijaké, jelikož protivníci nabíhají jak panáci a finální zúčtování taky nic extra. Kinnaman se svým divným výrazem mi tady poprvé vůbec nesednul. Celkově koukatelné, ale zapomenutelné akční béčko. 55% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Během natáčení v březnu 2022 se při zkušební kaskadérské jízdě v Mexico City zranil asistent pro speciální efekty. Člena štábu srazilo auto, zlomilo mu stehenní kost a vykloubilo rameno. (mikki089)
  • Film neobsahuje žádné dialogy. (mikki089)
  • V rozhovore s Jimmym Fallonom Joel Kinnaman prezradil, že sa plánoval vžiť do jeho nemej úlohy a nerozprávať celé dva mesiace, počas ktorých sa bude film natáčať. Toto rozhodnutie však opustil v priebehu prvého dňa natáčania. (drake31)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama