Reklama

Reklama

Silent Night

  • Kanada Silent Night (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Trápící se otec (Joel Kinnaman) je svědkem smrti svého malého synka, který se na Štědrý den ocitne v přestřelce mezi gangy. Zatímco se zotavuje ze zranění, které ho připravilo o hlas, stane se odplata jeho životním posláním. (mikki089)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (70)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

John Woo má už taky nejlepší éru filmů za sebou a Silent Night sice úplně neurazí, ale kdo je rozmlsán áčkovými akčními řežbami, tak tohle nemá šanci uspět. Navíc nápad s němým hrdinou se za mě nevyplatil. Chybí tu vůči hlavnímu hrdinovi výrazná sympatie, nezjistíme jeho charakter a za mě teda chyběly i nějaké hlášky, takže tohle vnímám spíše jako mínus. Prvních 50 minut se tu navíc neděje lautr nic. Hlavní hrdina příjde o syna a je těžce zraněn a více než půlku filmu se s tím srovnává a cvičí, než se rozhodne se pomstít. Druhá půlka už celkem šlape, je to Erko, občas pěkný slow motion, vizuálně ok ( 2 intenzivní fighty super), přestřelky však nijaké, jelikož protivníci nabíhají jak panáci a finální zúčtování taky nic extra. Kinnaman se svým divným výrazem mi tady poprvé vůbec nesednul. Celkově koukatelné, ale zapomenutelné akční béčko. 55% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Už tam u Johna Woo chybí ambice vládnout akčnímu žánru, ale dělá si to po svém a snaží se až zajímavým způsobem obcházet svou vlastní tvorbu. Díky realističnosti snímku působí filmy z 80.tek jako komiksové filmy. Sám si teď pokládám otázku, co je špatně a co dobře, ale hodnocení mi může jen napovědět. Myslím, že snímku tohoto tónu, chybí právě lepší hudební doprovod, který avšak ke konceptu snímku a samotnému nazvu by dělal překážel. 7/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zabili jste mi synka, tak tady máte přes držku aneb jak se ze spořádaného otce od rodiny stane během pár týdnů postrach všech gangů. Béčkovější námět aby člověk pohledal a zpracování tomu odpovídá. Dvě třetiny se toho zase tolik neděje. Hlavní hrdina truchlí, čímž postupem času leze víc a víc na nervy, potom trénuje, což nedokáže ničím zaujmout a teprve pak to začne konečně řezat. Je to na nože, kvéry, pěsti i auta a uznávám, že to má celkem koule, ale zase to není nic, co bych ještě neviděl. A tak jediné, čím se film od podobných akčňáků liší, je to, že od přímých účastníků neuslyšíte ani slovo. Na jedno podívání oukej, ale evidentně nejsem sám, kdo si myslí, že Woo už to má asi za sebou. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První třetinu můžete snad rovnou přeskočit, protože se soustředí jen na jednoho sebelítostivého sebestředného chlápka, který svým utrpením musí obtěžovat všechny okolo, hlavně svou hezkou hodnou ženu, jako kdyby snad ona ztrátou děcka netrpěla taky. Ve druhé třetině se chlápek cvičí a vyzbrojuje a připravuje se na krvavou vendettu. No a v té třetí se už konečně něco akčního děje. A protože je to Woo, je akce samozřejmě přehnaně nabubřelá, se zkarikovanými postavami, občas zpomalenými záběry i nervním střihem, ale taky se spoustou střelby i nožby i krvavých cákanců a krvavě čvachtavých zvuků. Na třičtvrtěstoletí starýho dědulu je to senzační práce. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Klasický, ničím výnimočný Death Wish muster. Kinnaman je herec bez charizmy (v každom filme, a tento nie výnimkou, má rovnaký priblblý výraz, akoby mu uleteli včely), aspoň že tu po celý čas drží zobák. No a perlička - tentokrát Woo nenecháva v slowmotion poletovať holuby, ale papagája... Verdikt: mohlo to dopadnúť aj horšie, ale Woo stále akciu ovláda, na druhú stranu pochybujem, či si film s budgetom $40melónov na seba v boxoffice zarobí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme možno nájsť niekoľko odkazov na holubice. Mesto, v ktorom sa odohráva dej filmu, sa volá Las Palomas, čo v preklade zo španielčiny znamená holubice. Brian (Joel Kinnaman) pije vodku značky Duva, čo je švédsky výraz pre holubicu. Tieto vtáky sú trademarkom režiséra Johna Woo a objavujú sa v takmer každom jeho filme. (m.a.t.o.)
  • V rozhovore s Jimmym Fallonom Joel Kinnaman prezradil, že sa plánoval vžiť do jeho nemej úlohy a nerozprávať celé dva mesiace, počas ktorých sa bude film natáčať. Toto rozhodnutie však opustil v priebehu prvého dňa natáčania. (drake31)
  • Čierno-modrý vták zobrazený na vonkajšej parapete Brianovej nemocničnej izby je Agapornis pestrý. V USA sa nevyskytuje vo voľnej prírode. (m.a.t.o.)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama