Reklama

Reklama

Silent Night

  • Kanada Silent Night (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Trápící se otec (Joel Kinnaman) je svědkem smrti svého malého synka, který se na Štědrý den ocitne v přestřelce mezi gangy. Zatímco se zotavuje ze zranění, které ho připravilo o hlas, stane se odplata jeho životním posláním. (mikki089)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (70)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Určitě existují i méně sympatičtí herci, než je Joel Kinnaman, moc jich ale předpokládám nebude. Úvodní titulková sekvence zpomaleného běhu v kýčovitém vánočním svetru a s rolničkou na krku je strašná. Nápad natočit to bez zbytečných a hloupých dialogů jako de facto němý film je naopak geniální. A když John Woo rozbalí akci, jde na to pořád odvážně, stylově a pěkně zostra. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Il grande prudenzio. Ani by mi tak nevadilo, že je to ušito podle jednoho z nejohoblovanějších akčně thrillerových mustrů, nicméně to by provedení nesmělo být takové, že úvodní hodinku tohoto z 90 % němého filmu divák pouze vzdoruje spánku a ve zbytku stopáže protáčí oči nad zfilmováním jakési značně debilní videohry. Sice jsem nečekal víceméně nic, leč dostal jsem ještě méně. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

John Woo se vrátil po šesti letech (do Hollywoodu skoro po dvaceti) a přinesl klasickou cestu za pomstou po které tentokrát kráčí Joel Kinnaman, který se rozhodl vyřešit ztrátu syna po svém. Osobně beru, že se tady víc jak polovinu filmu nic extra neděje, protože Kinnamanova postava není žádný zabiják, ale obyčejný táta od rodiny a tak když se rozhodne nastoupit cestu pomsty chvilku mu trvá než se něco naučí. Trošku horší je to nicméně s akcí, které sice není úplně málo, ale docela mě rušilo jak se tu střídají momenty kdy hlavní hrdina chybuje a je na něm vidět že nemá zkušenosti s těmi kdy působí jako bratranec Johna Wicka. To je nejvíc vidět ve finále kdy mezi těmito polohami hned několikrát přepne. Ač sem se nenudil, tak od legendy velikosti Johna Woo bych čekal trošku víc...50% ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Klasický, ničím výnimočný Death Wish muster. Kinnaman je herec bez charizmy (v každom filme, a tento nie výnimkou, má rovnaký priblblý výraz, akoby mu uleteli včely), aspoň že tu po celý čas drží zobák. No a perlička - tentokrát Woo nenecháva v slowmotion poletovať holuby, ale papagája... Verdikt: mohlo to dopadnúť aj horšie, ale Woo stále akciu ovláda, na druhú stranu pochybujem, či si film s budgetom $40melónov na seba v boxoffice zarobí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

John Woo se na stará kolena vrátil ke střílečkám, ale radost mi tím zatím nedělá. Tahle žánrová a filmařská legenda zůstane legendou bez ohledu na to, kolik senilních zmetků a la Manhunt nebo Silent Night naseká, ale přesto by se mohla trochu víc snažit. Nic proti přímočarým a ohraným akčňákům - a SN je ten nejpřímočařejší a nejohranější akčňák, jaký je možno vyplodit, mínus dialogy - pokud jsou vyfutrovány hromadou kvalitní akce, nebo podány patřičně stylově. Ale SN se třičvrtěhodiny patlá v hrdinově nudné rekonvalescenci, jeho nudném truchlení a jeho nudném výcviku, než se pustí do pomstychtivé vybíjené, která není nijak památná, byť bezhlasý Kinnaman v punisherovském módu vykosí slušný počet gangstas a pár pěkných záběrů nebo nějaký fajn kill se tu objeví. Ale DNA Johna Woo v tom nepoznávám a i jako řadový akčňák mě to nudí. A Woova remaku jeho Killera se začínám regulérně bát. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme možno nájsť niekoľko odkazov na holubice. Mesto, v ktorom sa odohráva dej filmu, sa volá Las Palomas, čo v preklade zo španielčiny znamená holubice. Brian (Joel Kinnaman) pije vodku značky Duva, čo je švédsky výraz pre holubicu. Tieto vtáky sú trademarkom režiséra Johna Woo a objavujú sa v takmer každom jeho filme. (m.a.t.o.)
  • Během natáčení v březnu 2022 se při zkušební kaskadérské jízdě v Mexico City zranil asistent pro speciální efekty. Člena štábu srazilo auto, zlomilo mu stehenní kost a vykloubilo rameno. (mikki089)
  • Čierno-modrý vták zobrazený na vonkajšej parapete Brianovej nemocničnej izby je Agapornis pestrý. V USA sa nevyskytuje vo voľnej prírode. (m.a.t.o.)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama