Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Počátkem srpna 2011 jsem se byl osobně na pevnosti d´If podívat a po návratu domů jsem si řekl, že by neškodilo si osud Edmonda Dantese připomenout. Příběh zná snad opravdu každý, takže co se týče samotného zpracování - rozhodně není špatné. Film se zbytečně netáhne, R.Chamberlain má pro svou roli dostatečné charisma, i ostatní postavy hrají solidně. Nejlepší verzí je ovšem ta z roku 1954, kde září Jean Marais. Všechny ostatní verze se mu nemohou vyrovnat, proto dávám Chamberlainovi 70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podle mnohých nejlepší zpracování známého románu o pomstě neprávém obviněného muže, který se se svými nepřáteli vypořádá tím nejrafinovanějším způsobem. Nemohu posoudit o kolik je film horší než kniha ani nakolik je toto filmové zpracování lepší než novější verze ale mohu říct, že se jedná o povedený, avšak v mých očích příliš obyčejný film, kde chybí napětí i divákova radost z pomsty, kterou hlavní hrdina plánoval dlouhých 14 let.. ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně a bez debat nejpodařenější zpracování Monte Crista, na které zdaleka nemá ani "roztahanější" a nudnější varianta s jinak skvělým hercem Jeanem Marais. Richard Chamberlain měl narozdíl od něj to štěstí, že měl možnost hrát v mnohem lépe provedeném scénáři, který ani na okamžik nenudí, kde nejsou zbytečně dlouhé dialogy a kde se stále něco děje. Chválím autory za věrohodný popis pobytu ve vězení, za "vodní" scénu, kdy se Dantes musí dostat z pytle a také za to, že hlavního herce vhodně upravili z Edmonda Dantese na hraběte Monte Crista, což se v případě varianty se Jeanem Marais nestalo. Přesně takto má vypadat příběh Monte Crista ! ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Televízny film natočený v lacných kulisách, ktorý z rýchlika vyrozpráva rozsiahly príbeh, avšak na úkor kvality rozprávania, plynulému rozvoju deja, hlbšieho objasnenia (či zvýraznenia) pohnútok pomsty, či jej samotná realizácia. Malý priestor je venovaný aj jednotlivým postavám. Takýto rozsiahly a veľkolepý román sa skrátka nedá sfilmovať do ani nie dvojhodinového snímku niekde v štúdiu. Teda, dá sa, no pôsobí smiešne. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příliš rychlé, příliš krátké, ale i přesto velmi kvalitní, za což jsem velmi rád. Richard Chamberlain je charizmaťák a dabing Miroslava Moravce mu ještě přidává a i celkově je dabing velmi příjemně obsazený (K.M.Walló)... ale teď k filmu jako takovému. Natočené je to pěkně, dýchá z toho krásná dobrodružná historická atmosféra, je to působivě obsazené (snad jen na Mercedes, která mi nepřišla nijak zvlášť pěkná. Film bych rodělil do dvou přibližně stejně dlouhých částí - ta první, zatčení, uvěznění a následný únik se mi líbila víc, nepůsobí tak zkratkovitě a hlavně záběry z pevnosti d'If jsou nezapomenutelné. Druhá část (od útěku) má taky spoustu do sebe - hlavně Dantesovo odškrtávání obětí (První... Druhý...), ale je to už příliš rychlé a hlavně závěr působí strašně zkratkovitě, klidně to mohlo být delší, ale s předlohou si tvůrci poradili skvěle a mě se výsledek líbil. Neviděl jsem všechny verze, ale nejlepší není (1998) a není ani nejhorší (2002), takže celkem parádní a velmi silně (a zasloužené) čtyři hvězdičky, hlavně ale za příběh a hlavního představitele, který je parádní. 75%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama