Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Frank Castle provedl další z úspěšných zásahů proti zločinu, když připravil past na gangstera Mickyho a jeho parťáka Bobbyho, který v přestřelce s agenty FBI zahyne. Gangsterský boss Howard Saint zuří, protože Bobby byl jeho syn. Jeho vztek dostane nový směr, když zjistí jméno agenta, který akci připravil. Jeho žena a Bobbyho matka Livia trvá na tom, aby za synův život zaplatila celá Frankova rodina. Zatímco Frank Castle tráví šťastné chvíle s manželkou Marií, synkem Willem a užívá si setkání se svou rozvětvenou rodinou, jeho dům obklíčí komando vedené Saintovým právníkem Quentinem a druhým synem Johnem. Všechny v domě bez milosti postřílí. Marii s Willem se sice podaří ujet, zoufalý Frank je však později najde na molu zavražděné. Vzápětí je obklíčen, brutálně zbit, postřelen a nakonec hozen do moře. Navzdory zraněním přežije. Vrátí se do města a začne připravovat pomstu. Unese Mickyho a rafinovaným "mučením" z něj dostane všechny dostupné informace o Saintovi a jeho rodině. Všichni vědí, že Frank je odhodlán dokončit pomstu a sám přitom zahynout. Posledním krokem definitivně přesvědčí Sainta, že je mu Livia nevěrná s Quentinem, a ten oba zabije. Svolá všechny své muže, dorazí však i Frank, který se nezastaví, dokud bude Howard Saint nebo jeho muži naživu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

tron 

všechny recenze uživatele

„A ak vás to uteší-“ – „Nie, neuteší. VÔBEC ma to neuteší.“ Ťažko povedať, ako budete KATA vnímať, ak poznáte temnú komiksovú predlohu od Marvelu. Možno mu dosť odpustíte (aj keď osobne si myslím, že skôr vás to ešte viac naserie). Ak patríte k nezasväteným, dvakrát nadšení nebudete. Pripomína to ostrú seagalovku bez Seagala s čudne vystavaným scenárom a nezáživnou, príliš „civilnou“ réžiou debutujúceho Jonathana Hensleigha (scenárista JUMANJI a ARMAGEDDONU, ehm). Nedrží to pokope, je to nudné až nezáživné, nefunguje to ani ako béčkarský akčniak, ani ako revenge movie. Napriek tomu minimálne za svojský kasting (Travolta, Patton, Scheider) KAT stojí za aspoň jedno pozretie. Raz za polhodinu dokonca zázračne chytí dych (nekompromisná masakra na rodinnej oslave). Snímka ma každopádne (ne)bavila približne rovnako, ako prvé filmové spracovanie z roku 1989 s Dolphom Lundgrenom. Punisher sa kvalitného spracovania dočkal až v 2. sérii seriálového Daredevila a následne vo svojom seriálovom spin-offe s tvárou brutálneho Jona Bernthala, ktorý sa dočkal dvoch sezón. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Trailer sliboval celkem hodně, ale po zkouknutí místního hodnocení mi bylo jasné, že se jedná o brak. Dostavilo se ale milé překvapení. Je to docela ucházející film. Nic extra, nic super, ale propadák to není. Pár hezkých záběrů, pár silnějších momentů a parádní finále. Obrovská chyba je ve vedlejších postavách. Punisherovy sousedy bych bez milosti vyházel. Neměli ve filmu, co dělat a jen kazili dojem. To samé i Travoltův tým. Zde bych jim buď udělil více prostoru a nebo proházel herce. Přidat trošku muziky, zkrátit intro a máme velmi dobrý akčňák. Protože pasáž s Travoltou na parkovišti je úžasná. Není to špatné. Podle mého to minimálně za jedno shlédnutí stojí. Film bych srovnal s nynějším Maxem Paynem. Wahlberg je charismatičtější a má tam efektnější záběry sněhu, ale jinak mi více sedl Punisher, ač jsou oba pouze velmi průměrné snímky. ()

Reklama

ChewieDC odpad!

všechny recenze uživatele

Snad první film, kterému bych dal 0%. Tady nefunguje vůbec nic - a to jsem hledal sakra pořádně. Nefunguje ani ta vedlejší tlustá postava, která by měla být vtipná, nefunguje ani ten chlápek s piercingem v ksichtě, který by měl... no, ani nevím co. Travolta podává nejhorší herecký výkon své kariéry, Thomas Jane je drsoň asi jako ten princ ze Shreka. Při vyvražďování jeho rodiny necítíte NAPROSTO nic. Jonathan Hensleigh by se měl po tomhle filmu zahrabat někam hodně hluboko a naučit se parkovat auta. Ještě, že neznám comics. Být fanda Punishera, asi bych spáchal sebevraždu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure... a basta. A nevadí mi, že na mě milovníci českých klenotů nebo Michaela Baye vyšlou svá komanda smrti, vůbec. Po mém boku totiž stojí Frank Castle, a takového frajera mezi marveláckými suprhrdiny jen tak nenajdete. Z prozatimních tří filmových zpracování je Punisher právě Thomase Janea tím asi nejznámějším, načež se dokonce nedávno dočkal i krátkometrážního přídavku. Tak bude to pokračování? Nebo aspoň ona brutální týmovka se Spideym? Jedno je jasné: John Travolta tu proti Frankovi nemá šanci, ani kdyby si jako ochranku najal kompletní Expendables. Nevěříte? ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tohle vůbec není tak špatný jak to podle zdejších reakcí vypadá. Likvidace Castleovi rodiny je celkem krutá a emotivní a zaslouží si odplatu a tady nastává jeden menší problém a to fakt, že místy je snímek trošku natažený. Kdyby byla střihačova ruka důraznější a místo 2 hodin by z filmu zbylo nějakých hezkých 95 minut, dodalo by to na svižnosti a celkovému rázu KATa. Jestlipak budou nějaká další pokračování? Ja bych si dal novou várku rád, už jen kvůli Thomasi Janeovi! 70% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (31)

  • Thomas Jane sa k téme Punishera ešte niekoľkokrát vrátil. Najprv v roku 2005, kedy nadaboval Franka Castlea v počítačovej hre "The Punisher", a neskôr si ho zahral znovu v krátkej snímke Punisher: Dirty Laundry (2012). (Jello Biafra)
  • Scéna výbuchu před Americkou bankou nebyla dostatečně oznámena veřejnosti, a tak mnoho lidí po výbuchu volalo 911 v domnění, že jde o skutečnou explozi. (akisha)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Max Payne sa prestrieľal do filmu

Max Payne sa prestrieľal do filmu

27.06.2005

Štúdio Fox vypustilo do sveta správu, že plánujú sfilmovať legendárnu akčnú hru MAX PAYNE, ktorá sa vďaka svojej originalite zapísala nezmazateľným atramentom do dejín svojho žánru. Jej príbeh sa… (více)

Reklama

Reklama