Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film s The Rockom, ktorý považujem za jeho najlepší film. Má dosť dobrý príbeh o bývalom príslušníkovi špeciálnych jednotiek, ktorý sa vráti do svojho rodného mesta, ale zistí, že sa tam takmer všetko zmenilo k horšiemu, za čo môže hlavne nové kasíno a keď sa to dotkne aj jeho rodiny, rozhodne sa kvôli nefungujúcemu systému vziať spravodlivosť do vlastných rúk a stať sa šerifom, aby všetko vrátil do pôvodného stavu. Spracovanie je na tom dobre, úvod pripomenie prvého Ramba a po chvíľkovej pohode sa už začne diať to hlavné a aj kvôli krátkej dĺžke sa tu nedá ani na okamih nudiť. Dej síce neprinesie nič nové, ale celý čas sa je rozhodne na čo pozerať. Akcie tu nie je až tak moc, ale je vydarená. Tých pár súbojov je natočených veľmi dobre, kvalitne zvládnutá je aj prestrelka, som rozhodne spokojný. Len škoda, že až na jednu slušnú zlomeninu sa tu nič drsnejšie nenájde a úplne zbytočného finálneho súboja, ktorý tu hlavne kvôli typu hlavneho záporáka nemá čo robiť a tak koniec mierne kazí dojem z filmu. Najviac sa mi páči zneškodnenie ochranky kasína kusom dreva. Dobre tu funguje aj humor, obzvlášť zničenie zadného svetla, ale pri ochrane rodiny je už skôr na škodu. Herecké obsadenie je výborné, The Rock vo svojej najlepšej hlavnej úlohe, zábavný Johny Knoxville, príjemná Ashley Scott a dobrí záporáci na čele s Nealom McDonoughom. Réžia a technická stránka sú pre žáner plne ideálne, Kevin Bray to zvládol skvelo. Akcie síce mohlo byť aj trochu viac a hlavne drsnejšej, ale inak je to výborná akčná zábava, ktorá neomrzí ani po viacerých pozretiach. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 80%. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

v prvom rade je tento film dôkazom, ako sa v hollywoode zneužíva asi na marketingové účely staré známe "podľa skutočných udalostí"; ak opomeniem tento fakt a nebudem sa v autenticite a vernosti filmového príbehu jeho predlohe v skutočnosti, ostáva priemerný oddychový akčný film, ku ktorému nemám nejaké extra výhrady - scenár jasný a priehľadný so všetkými žánrovými klišé, ktoré tam majú byť, ale od takéhoto kúska treba vedieť, čo čakať a ak je človek pripravený, tak sa môže aj celkom príjemne zabaviť; pozoruhodné je, že pri tomto filme som si uvedomil, ako diváci zrejme stále prahnú po akčných hrdinoch - arnold a sylvester sú už v starom železe, bruce už tiež presedláva na iné role, no vystriedala ich nová generácia - tak tu máme The Rocka, Vina Diesela, Jasona Stathama . . . tento žáner bude asi stále populárny; ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Špeciálne jednotky, špeciálne zaobchádzanie.“ Námet skvelý, ale scenáristické spracovanie banálne. Ani po  10. reprízach netuším, čo mal znamenať ten úžasný skok v čase, kedy sa hrdina nachádza pred súdom a o sekundu je z neho šerif. OK, jasné, 20 minút vyčerpávajúco sledovať, ako na tento post kandiduje a hádžu mu v noci do okien zápalné fľaše, by som tiež nechcel. Ale je to každopádne čudné. I vďaka tomuto strihu však  Kráčajúca skala disponuje fakt krátkou stopážou. V akcii je úderná a skvelá. Mimo nej vás čakajú bohužiaľ klišé postavy stvárajúce klišé veci. Našťastie, aj to je natočené ľahkou, sviežou rukou, Dwayne je sympaťák, McDonough vydarený ústredný pošuk a ani obsadenie vedľajších postáv nie je od veci (Knoxville a spol.). Atmosféra malého, zaspatého mesta ovládaného bandou prachatých arogantných zmrdov sa taktiež vydarila. Mnohí snímku považujú za definitívne potvrdenie Rockovho statusu novej akčnej hviezdy, ale faktom je, že naopak paradoxne sa práve ona mohla postarať o to, aby sa ňou nestal, keďže pri rozpočte 56 miliónov ich celosvetevo zarobila len smiešnych 57. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Viděno snad stokrát. Krátká stopáž nedovolí vydechnout, akční scény famozní, hlavně souboj v casínu, kde to Rock kosí trámem. Překrásná muzika, nezapomenutelné intro (průchod městem za doprovodu skladby Gregga Allmana), super hereckej ansábl, hlavně Ashley Scott je kus. Asi nejlepší Rockův film, nic mi nevadilo. Zajímavé je však, že mě právě to intro a závěr (za doprovodu skladby Joa Cockera) bavili nejvíc. I humor, kterej zde je, mě nadmíru bavil. Nemám co bych vytkl, film kterej u mě zlidověl. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný závan 80.let. ROCK se mi od THE RUNDOWN jako prototyp akčního hrdiny zamlouvá čím dál víc, ale měl by pečlivě vážit role, nebo vyměnit svýho agenta. U filmu tohoto typu se člověk musí divit, co vlastně pohledává v kině a není to jen směšně krátkou stopáží (hoďka a pár minut navrch),ale hlavně naprosto primitivním jednoduchoučkým klišoidním příběhem, který jako by vypadl ze všech těch céčkových akčńáků v pozdně večerní TV Prima. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Pro „nesportovního" herce Johnnyho Knoxvillea (Ray Templeton) se stala nezapomenutelnou fotbalová scéna, v níž musel obstát v konfrontaci s The Rockem (Chris Vaughn) a McDonoughem (Jay Hamilton), kteří se oba na univerzitě tomuto sportu věnovali... (duklak2)
  • Film je (stejně jako jeho předchůdce z roku 1973) inspirovaný skutečným příběhem Buforda Hayse Pussera (1937-1974). Ten se podobně jako The Rock (Chris Vaughn), živil jako wrestler, než se stal šerifem. Jeho „umělecké jméno“ bylo Buford the Bull. Tato verze ale má se skutečností jen pramálo společného, a proto došlo i ke změně jména hlavní postavy z Pussera na Vaughna. Skutečný Pusser byl opravdu tvrdý chlap – během své kariéry šerifa v McNairy v Tennessee ho postřelili osmkrát (přičemž jedna kulka mu zlomila čelist), dočkal se stejného počtu bodných zranění a např. i vyhrál bitku proti šesti gangsterům - tři z nich poslal do nemocnice a zbytek do vězení. Zemřel za záhadných okolností, když sjel autem z pusté cesty a narazil do stromu. (imro)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama