Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Téhle nezáživné napodobenině Ramba 1 (tedy prvních deset minut) nedám víc, ani kdyby Dwaynea Johnsona shodili ze skály svázaného do kozelce a předtím ho ještě umlátili tou dřevěnou pálkou. Stupidita největšího rázu. Herecky šutr, dějově sračka, co je víc? Skála. Jestli tenhle chlápek má nahradit Arnolda, tak potěž pámbu. I když má třeba mohutný svaly, tak není ani zpola tak vypracovanej, nemá ani zpola tak opičácky sympatickej ksicht a jeho charisma je oproti Arnieho doslova na nule. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sedmdesát minut dlouhý celovečerák jsem teda ještě neviděl. Walking Tall se nikde nezdržuje a po krátké seznamovačce a prvních neshodách se jde rovnou k věci. Tvrdou silou. The Rock jakožto prototyp akčního hrdiny vs. parta zmetků. Dobrá akce, dobré triky, dobrej film. Jen ten "based on a true story" titulek mi tam moc nepasoval. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jsou tady k vidění jen falešný kozy a opravdoví volové. Tak vám teda nevim. Dwayne "The Rock" Johnson je sympaťák a má asi největší potenciál na to stát se novým Arnoldem. Jenže... na něco takového mu chybí nějaká pořádná akční vypalovačka (jako měl Arnie Conana a Terminátora a Sly třeba Ramba), na které by se pořádně vyšvihnul. Místo toho točí podobné hovadinky jako Vítejte v Jungli nebo Kráčející skála, kde sem tam někoho kopne nebo mu dá pěstí (či stromem), ale nic většího se nekoná, film uteče jako voda a druhý den už si na něj nevzpomenete. Všechno je to navíc v takovém odlehčeném duchu (aby ne, když tam s ním hrajou S.W. Scott nebo Johny Knoxville) a já začínám mít strach, že nám The Rock nadobro skončí někde u komedií. ***Věděli jste, že: Kráčející skála je vlastně předělávka téhle o 30 let starší klasiky.*** ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz prumerny film. Napad neni nic moc a ze vseho nejvice mi pripomina segalovky "muz ktery vzal zakon do svych rukou". Celkem sympaticke postavy, hlavne teda Ashley a Johnny se mi libili. Na Rockovi nevim co lide vidi (nejspise to bude jeho wreslingovou minulosti) a akcni sceny sice zvlada ale ze by to byla dokonalost sama se rict neda. Takhle sem se mozna pri sledovani bavil, ale ted o par tydnu pozdeji si nic zajimaveho nedokazu vybavit. 45% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Prý inspirováno skutečnou událostí. Nevěděl jsem, že se příběh Johna Ramba považuje za skutečnou událost. Zkuste mi to vyvrátit, ale John Rambo se přece vrátil z války do rodného městečka a neplánoval nic, než klidný život v místech, kde vyrůstal. Bohužel se porafá s místními představiteli zákona a prchne do lesů, kde to bude chvíli zkoušet jako Tarzan. Stejně tak i hrdina tohoto filmu. Akorát, že zde si tvůrci realitu trochu překroutili, protože náš Dwayne se z lesa vrátí a v ruce svírá hoblovaný hranolek, z kterého si udělá svůj trademark a rozbíjí s ním huby na potkání. Inu ve filmu je možné všechno a tak to snad John Rambo pochopil, že si to museli trochu přikrášlit. Bez toho by to nebyla komedie. Samotné zdržování se po lesích není na komedii dostatečně hutný materiál. Dávám lepší čtyři hvězdy za vtipné zpracování klasické příběhu, který lidovou slovesností stále žije. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Film je (stejně jako jeho předchůdce z roku 1973) inspirovaný skutečným příběhem Buforda Hayse Pussera (1937-1974). Ten se podobně jako The Rock (Chris Vaughn), živil jako wrestler, než se stal šerifem. Jeho „umělecké jméno“ bylo Buford the Bull. Tato verze ale má se skutečností jen pramálo společného, a proto došlo i ke změně jména hlavní postavy z Pussera na Vaughna. Skutečný Pusser byl opravdu tvrdý chlap – během své kariéry šerifa v McNairy v Tennessee ho postřelili osmkrát (přičemž jedna kulka mu zlomila čelist), dočkal se stejného počtu bodných zranění a např. i vyhrál bitku proti šesti gangsterům - tři z nich poslal do nemocnice a zbytek do vězení. Zemřel za záhadných okolností, když sjel autem z pusté cesty a narazil do stromu. (imro)
  • Protože ve filmu hrají klíčovou roli fyzické střety hlavního hrdiny s jeho osudovým protivníkem Jayem Hamiltonem, bylo důležité obsadit do této role herce, odpovídajícího silou a schopnostmi Dwayneu Johnsonovi (Chris Vaughn). Ideální volbou se ukázal být Neal McDonough, který si v mládí vytrénoval fyzičku coby hvězda baseballového týmu Syracuse University. (duklak2)
  • Ve sceně, kdy Chris Vaughn (The Rock) a Ray Templeton (Johnny Knoxville) rozebírají auto, Ray rozbije narázníkem jeho přední sklo, ale v následující scéně je vidět, že sklo je nepoškozené. (Guilemot)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama