Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaná, dětem přístupná, akce se sympatickým The Rockem. Musím uznat že tento film pro mne znamenal vrchol jeho dovedností, protože posledními filmy jako například Útěk na Horu čarodějnic, mě tento herec neskutečně zklamal. Dle mého soudu to není herec pro hlavní roli, ale snímek jako Kráčející skála (70 minut bez titulků) mu sluší. Jedná se o takový Arnoldův klon. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Špeciálne jednotky, špeciálne zaobchádzanie.“ Námet skvelý, ale scenáristické spracovanie banálne. Ani po  10. reprízach netuším, čo mal znamenať ten úžasný skok v čase, kedy sa hrdina nachádza pred súdom a o sekundu je z neho šerif. OK, jasné, 20 minút vyčerpávajúco sledovať, ako na tento post kandiduje a hádžu mu v noci do okien zápalné fľaše, by som tiež nechcel. Ale je to každopádne čudné. I vďaka tomuto strihu však  Kráčajúca skala disponuje fakt krátkou stopážou. V akcii je úderná a skvelá. Mimo nej vás čakajú bohužiaľ klišé postavy stvárajúce klišé veci. Našťastie, aj to je natočené ľahkou, sviežou rukou, Dwayne je sympaťák, McDonough vydarený ústredný pošuk a ani obsadenie vedľajších postáv nie je od veci (Knoxville a spol.). Atmosféra malého, zaspatého mesta ovládaného bandou prachatých arogantných zmrdov sa taktiež vydarila. Mnohí snímku považujú za definitívne potvrdenie Rockovho statusu novej akčnej hviezdy, ale faktom je, že naopak paradoxne sa práve ona mohla postarať o to, aby sa ňou nestal, keďže pri rozpočte 56 miliónov ich celosvetevo zarobila len smiešnych 57. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

No tak jestli se to opravdu událo podle toho, jak nám skutečnou událost odehrávající se kdesi v idylickém městečku představili v tomhle filmu, musím říct, že tak idylicky bych žít tedy nechtěla. Já si to nechci rozházet s rejžánkem, ale Dwayne mi trošilinku vadí. Nevím jestli je to jeho obličejem nebo jeho nabušenou postavou a nebo kombinací obou těchto faktorů. Na druhou stranu musím ale uznat, že se mi líbil v té tělesně zbližovací scéně se sympatičnou Ashley na policejní služebně. Hrála jim u toho fakt dost dobrá písnička. Celkově příběh ne zcela originální byť tedy inspirovaný skutečností mě nijak zvlášť nepohltil - za tři. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

v prvom rade je tento film dôkazom, ako sa v hollywoode zneužíva asi na marketingové účely staré známe "podľa skutočných udalostí"; ak opomeniem tento fakt a nebudem sa v autenticite a vernosti filmového príbehu jeho predlohe v skutočnosti, ostáva priemerný oddychový akčný film, ku ktorému nemám nejaké extra výhrady - scenár jasný a priehľadný so všetkými žánrovými klišé, ktoré tam majú byť, ale od takéhoto kúska treba vedieť, čo čakať a ak je človek pripravený, tak sa môže aj celkom príjemne zabaviť; pozoruhodné je, že pri tomto filme som si uvedomil, ako diváci zrejme stále prahnú po akčných hrdinoch - arnold a sylvester sú už v starom železe, bruce už tiež presedláva na iné role, no vystriedala ich nová generácia - tak tu máme The Rocka, Vina Diesela, Jasona Stathama . . . tento žáner bude asi stále populárny; ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem dokonce i o pěti hvězdičkách, ale bohužel ta délka filmu je strašná. Až mě to samotného překvapilo. Nějakých 67 minut je hrozně málo. Zakoukáte se totiž a najednou už běží závěrečné titulky. A to jsem si vždycky stěžoval, že režiséři zbytečně natahují filmy např. na 120 min. a tím pádem mě uspávají. Tady je to pravý opak. Jinak abych jen nekritizoval délku filmu, tak musím pochválit hlavního hrdinu Dwayna Johnsona. Zvládl to bravůrně a ta kráčející skála z něj přímo trčí. Je to pro mě překvapení mezi akčními filmy, moc jsem od toho nečekal a i když to už bylo párkrát reprízováno v TV, tak jsem to viděl až nyní na DVD a nelituji koupě. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Dwayne Johnson (Chris Vaughn) se ve většině případů nenechal zastupovat kaskadérem. Jen v některých nebezpečných scénách za něj zaskočil jeho bratranec Tanoai Reed. (vlachino)
  • Kevin Bray chcel, aby sa Dwayne Johnson (Chris Vaughn) namiesto ''klády'' oháňal baseballovou pálkou. Sám The Rock ale chcel iba ''kládu''. Ako kompromis mu ale dal prirobiť rukojeť. (ČSFD)
  • Pred útokom na kanceláriu šerifa si Jay Hamilton (Neal McDonough) zapáli tú istú cigaretu dvakrát. (johnsnow)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama