Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nabušený zelený mozek Chris Vaughn (který už zeleným mozkem není) se vrací zpět do rodného města. To se ale za těch pár let změnilo k nepoznání a místo pily, která kdysi bývala hlavním příjmem města, se teď o ekonomiku stará kasino. Kromě hazardu se v něm dá sehnat alkohol, drogy a prevíti všeho druhu, z čehož má hlavní hrdina samozřejmě radost. A aby toho na chudáka Chrise nebylo málo, jedna z polonahých tanečnic je jeho bývalá kamarádka, která se - jak jistě tušíte - brzy stane jeho přítelkyní. Ale jedeme dál... Místní šerif je zkorumpovanej hajzl, takže se zelený mozek rozhodna kandidovat na jeho místo a (počkejte si) vyhraje. Překvapení? To si pište, obzvlášť, když ohlasí kandidaturu ještě v soudní síni, kde ho právě soudili za roztřískání kasina a fyzické napadení několika členů ochranky. Ale jak jsem řekla, vyhraje, a spolu se svým kladným kolegou, napravenou přítelkyní a zdrženlivou rodinou (nikdo další s ním není, všechny policisty totiž vyházel se starým šerifem) bojuje proti zloduchům z kasina a město mu postupně začíná fandit. Co na tom, že vypadá jako uprchlý trestanec? Co na tom, že jsou jeho vyšetřovací metody na míle vzdálené zákonu, kterým se pořád tak roztomile ohání? Člověk nepřestává žasnout, co všechno je v té Americe "možné".;-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto je taký silácky film so šťastným koncom. Možno v praveku by to bolo považované za rozumné, no doba sa zmenila a aj napriek tomu, že je to podľa skutočného príbehu, to bolo v mnohých momentoch až k neuvereniu. Svojho času som hrával Wrestling na Playstatione a ani by ma vtedy nenapadlo, že raz bude ten svalnáč The Rock hercom Dwayneom Johnsonom, ktorý bude svoju muskulatúru využívať na akčné filmy, plné zbraní a bojového umenia. Tu sa na to hodil, aj keď film je celkom krátky a funguje vlastne na sentimente a túžbe po spravodlivosti. Z hľadiska kriminalistiky to je rarita, ktorá však tým pádom nemá nejaký jasný odkaz. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Dvacet minut se nic neděje, pak ho zřežou. Za dalších pět minut se dá do kupy a jde jim nakopat zadky. Je obviněn, ukáže porotě svou zjizvenou muskulaturu, vyhraje, stane se šerifem a znovu nastolí klid a mír ve zdejší krajině. Ne, to není vyzrazení pointy, to je vyzrazení něčeho mnohem závažnějšího – míry debility tohoto filmu. A ano, i takhle krátký film může nudit (90 minut i s dvěmi reklamami). Díky Knoxvillovi to místy navíc připomíná Jackass, což je vlastně jediná pozitivní stránka věci. Takže takhle ne Rocku, takhle ne. Mohl by ses brzo dostat tam, kde skončil Seagal a jiní „akční hrdinové“. 40% Zajímavé komentáře: kleopatra, Jeržik ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé, jako malej jsem to miloval. Kráčející skála je jeden z několika filmů, kvůli kterým jsem zbožňoval the Rocka ještě předtím, než se prosadil v širokém měřítku. Nic hlubokomyslného, to opravdu ne. Film si na nic nehraje a jde přímočaře za svým, vesměs akčním pojetím příběhu, a to i ačkoli má za zády ten skutečný. O ten se však zřejmě jen malinko otírá, jelikož je primárně přizpůsoben Dwaynovi na ruku a on se tak může náležitě vyřádit. Nebyl by to však Rock, kdyby u sebe neměl parťáka, který má za úkol občas odlehčit atmosféru a tím se pro tento film stal Johnny Knoxville, což je podle mě dobrá volba...90% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Odstřihněte titulky a zbyde 65 minut filmu - to už je skoro jako epizoda Walker Texas Rangera! Jenže... A to je ono. Je tady to jenže, které s pomocí kvalitní rockové hudby překvěpivě dynamicky plyne a nestaví fyzické a logické zákony zcela na hlavu. Dokonce i důvody, proč se zase jedna obrovská kupa svalů vydá do boje proti po zuby ozbrojeným záporňákům, je překvapivě originální. Nikdo mu neumřel! Není koho mstít a přece jenom pomstí všechny. Skála a kláda. Ruku v ruce. No, ale nečekejte zázraky. Pořád je to starý "dobrý" akčňák, který čekáte. [leden 2006] ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Ve sceně, kdy Chris Vaughn (The Rock) a Ray Templeton (Johnny Knoxville) rozebírají auto, Ray rozbije narázníkem jeho přední sklo, ale v následující scéně je vidět, že sklo je nepoškozené. (Guilemot)
  • Dwayne Johnson (Chris Vaughn) se ve většině případů nenechal zastupovat kaskadérem. Jen v některých nebezpečných scénách za něj zaskočil jeho bratranec Tanoai Reed. (vlachino)
  • Kevin Bray chcel, aby sa Dwayne Johnson (Chris Vaughn) namiesto ''klády'' oháňal baseballovou pálkou. Sám The Rock ale chcel iba ''kládu''. Ako kompromis mu ale dal prirobiť rukojeť. (ČSFD)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama