Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Torision 

všechny recenze uživatele

Film byl krátkej ,místy dost přehnanej, ale já se prostě bavil. The Rock je tu fakt hustej a obecně v tomhle kousku si nebere ohledy s nikým a ničím a hlavně díky tomu neuvidíme (narozdíl od Kráčející skály2) desítky minut nudnejch dialogů o hovnech, nýbrž jen spoustu přestřelek a bitkek v casinu. Asi jsem dost nenáročnej divák, ale pro mě tenle film fakt ůčel splnil. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto je taký silácky film so šťastným koncom. Možno v praveku by to bolo považované za rozumné, no doba sa zmenila a aj napriek tomu, že je to podľa skutočného príbehu, to bolo v mnohých momentoch až k neuvereniu. Svojho času som hrával Wrestling na Playstatione a ani by ma vtedy nenapadlo, že raz bude ten svalnáč The Rock hercom Dwayneom Johnsonom, ktorý bude svoju muskulatúru využívať na akčné filmy, plné zbraní a bojového umenia. Tu sa na to hodil, aj keď film je celkom krátky a funguje vlastne na sentimente a túžbe po spravodlivosti. Z hľadiska kriminalistiky to je rarita, ktorá však tým pádom nemá nejaký jasný odkaz. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tímto filmem se The Rock zapsal u širší veřejnosti a mnoho lidí si ho od této doby pamatuje. Stejně tak já jsem pak začal sledovat jeho filmy a ty nejpodstatnější jsem již viděl (nemyslím třeba film Víla Zuběnka :)) Film má necelých 70 minut, takže příjemně uteče. Není divu, že má 109 fanoušků, protože se na to prostě dobře dívá. Já jsem Walking Tall viděl nejméně 3x, což značí, že i mě si film velmi získal. Sympatické oživení dodala filmu sexy Ashley Scott a srandista Johnny Knoxville z Jackass. Prostě pohodovej snímek, který si mnoho lidí rádo za čas připomene. 80% // NOVA (fit zoom picture) - No vida...a na připomenutí jsem nemusel čekat ani rok. No dobře, uznáván, že prázdninový TV program je tristní, a tak z té nabídky mi přišel The Rock jako nejlepší varianta :) A opět to příjemně uteklo, tentokrát jsem se nemusel ani zabývat čtením titulků, tudíž CZ dabing splnil úkol. Mimochodem...pan Procházka se na Dwayna hodí podle mého nejlépe. Procenta ponechávám - 80% // (9.1.2016) NOVA HD (4:3) - Stále 80% (with J.) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No tak jestli se to opravdu událo podle toho, jak nám skutečnou událost odehrávající se kdesi v idylickém městečku představili v tomhle filmu, musím říct, že tak idylicky bych žít tedy nechtěla. Já si to nechci rozházet s rejžánkem, ale Dwayne mi trošilinku vadí. Nevím jestli je to jeho obličejem nebo jeho nabušenou postavou a nebo kombinací obou těchto faktorů. Na druhou stranu musím ale uznat, že se mi líbil v té tělesně zbližovací scéně se sympatičnou Ashley na policejní služebně. Hrála jim u toho fakt dost dobrá písnička. Celkově příběh ne zcela originální byť tedy inspirovaný skutečností mě nijak zvlášť nepohltil - za tři. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky 80s pribeh, sympaticky hrdina, charizmaticky zaporak, sexy deva, vtipny poskok a skvela akcia. Pribeh je jednoduchy a miestami az absurdne komicky, ale film ma tak rychle tempo a kratku stopaz, ze nestihne ani na sekundu nudit. Celkovo je to trojhviezdickovy film, ale akonahle dôjde na akciu, tak to stupa na stvrtu hviezdicku. Akcia je skvele natocena. Je dokonale prehladna, dynamicka a aj v PG-13 ratingu dostatocne tvrda. Dockame sa niekolkych skvelych bitiek a dvoch kvalitnych prestreliek. K dokonalosti tomu chyba uz len nejaka nahanacka. Ale napriek tomu je to zabavny film a zaroven jedna z najlepsich Rockovych soloviek. 7/10. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Okres Kitsap County v štáte Washington má v skutočnosti veľmi nízku kriminalitu. Nemožno sa teda čudovať, že sa niektorým obyvateľom "reklama" vo filme nepáčila. (ČSFD)
  • Velikou změnou oproti původnímu snímku je přesun prostředí: z amerického Jihu autoři příběh přenesli do lesy obklopeného městečka v pohoří Washington's Cascade. Natáčelo se však v Kanadě, především v Britské Kolumbii, nedaleko Vancouveru. Scénograf Brent Thomas tam v městečku Squamish vytvořil (podle středozápadních vzorů) přesvědčivý model místního kasina, v němž se odehrává řada důležitých setkání i střetů. Kráčející Skála totiž zůstává především akčním filmem a potřebě akce se musela přizpůsobit zápletka i další prvky vyprávění. (duklak2)
  • Protože ve filmu hrají klíčovou roli fyzické střety hlavního hrdiny s jeho osudovým protivníkem Jayem Hamiltonem, bylo důležité obsadit do této role herce, odpovídajícího silou a schopnostmi Dwayneu Johnsonovi (Chris Vaughn). Ideální volbou se ukázal být Neal McDonough, který si v mládí vytrénoval fyzičku coby hvězda baseballového týmu Syracuse University. (duklak2)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama