Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jediném momentě se život Dannyho Parkera alias Toma van Allena otočil o 180 stupňů. Dnes je z něho troska, zmítající se v nekonečném kolotoči drog, násilí a udávání policii. A přitom mohlo být všechno úplně jinak. Jen kdyby tehdy se ženou nezůstávali na pláži. Večer pak se stavili v motelu v Salton Sea, kde se tajně vyráběly drogy. Během jejich přítomnosti místo napadli ozbrojení zabijáci, Danny byl postřelen, manželka zemřela a on se z toho všeho zhroutil. Nyní mu však svítá naděje. Pravděpodobně narazil na stopu vrahů. A jediné, co ho ještě drží při smyslech, je touha po krvavé pomstě nesmyslně utraceného života jeho životní lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

ComicBookGuy 

všechny recenze uživatele

Údajně těžce WTF snímek (alespoň dle názoru místní většiny), jehož největšími přednostmi jsou výborná kamera, hutný soundtrack a překvapivě i herecké výkony. Vincent D'Onofrio i Val Kilmer čas od času trefí role, které jim sednou jak prdel na herec. Tady se to překvapivě povedlo oběma, a já smekám svůj imaginární klobouk. Bohužel problém tohodle filmu je jinde, první hodinu sem se prosmál jak u dobré černé komedie, což zřejmě nebylo scénaristovým záměrem (pokud ano smekám po druhé, protože by to byl NEO-NOIR jaký přesně očekávám). Zatímco závěrečná třetina je očistcem pro náročnějšího diváka. O to víc mě dojali komentáře oceňujícíí právě ty nicotné twisty, nejohranější charakterové zvraty, či všeodhalující retrospektivy (s vyjímkou prvních dvou, které určují charakter Valovi postavy resp. jeho pomsty). Suma Sumárum kvalitní filmařina, dobří herci, pohodovej humor a debilní závěrečná dvacetiminutovka. Horší čtyři. (Pokud vám nedošlo po půl hoďce, že jsou ti policajti zkorumpovaní nebo nedej bože vám nestačila fotka jeho ženy v krabici od trubky, aby jste pochopili že je mrtvá a bude se mstít, tak uberte hvězdu dolů). Že už se po pár vraždičkách a smažení pika chce Valovi žít je věc druhá že. A jak dopadla Collete a její dcera? Hmm ... ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

V ako Salton Sea, ktorý ale takou s(ú)kromnou vendetou je. Postava (alebo postavy?) Vala Kilmera trumpeťáka, feťáka a pomstiteľa síce zomreli, no Val Kilmer s týmto snímkom aspoň na chvíľu ožil (ťažko si Salton Sea bez neho predsťaviť). Perfektne vykalkulovaná mozaika, ktorej krásy, koniec koncov ako to už býva, oceníme a vychutnáme až na konci. Btw viete ako Medvedík Pu strkal nos do včelieho úľa? ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Salton Sea je jedním z těch filmů, které mají na poměry velmi dobrou zápletku, zajímavé herecké obsazení, kvalitní zpracování, slušné finále, ale prostě vás nijak nezaujmou. Opravdu tedy nevím co si mám ze Salton Sea, takže pro mě kvalitní, ale opravdu velmi průměrný film. V rámci žánru to prostě není nic převratného, ale zase na druhou stranu ve filmu není nic co vás mělo výrazně pobouřit. Mluvím o zpracování a ne o nadměrné konzumaci určitých ''velmi neškodných'' látek. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Film začíná a Val Kilmer hraje na trubku u ohýnku. Hmm příjemná atmosféra u táboráčku. Jenže pak si všimnete, že Kilmer nemá špekáček na klacku. On umírá a chce vám vyprávět svůj příběh. Příběh o tom jak se z trumpetisty stal feťák, jak se z milujícího člověka stala troska a jak se z manžela stal vrah. D.J. Caruso dokázal tento příběh skvěle odvyprávět se spoustou artových a vizuálních hrátek, kdy ho podpořil celý herecký sbor, kameraman i hudba (chválím motiv z Diabla), ale to vše by mu bylo málo platné, kdyby film nestál na kvalitním scénáři s chytrou pointou. Za zmínku stojí roličky Dannyho Trecha a Luise Guzmana. Nejlepší byl ovšem Medvídek Pů:-) Za kilo můžete v Levných knihách dostat skvělý zážitek. ()

Pretender 

všechny recenze uživatele

''For the people who don't do drugs, or just do them occasionally, it's something that becomes your life, and you belong. You finally hit bottom and you know who you are, because you can't go any lower. When you find... a friendship that you wouldn't have found anywhere else. Still and all, there's a kind of intimacy with those that can go the distance. Sometimes you see the world so clearly... and you know just what to do, and just when to do it. Just what you should've done, and when you should've done it.'' ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Herci v rámci přípav strávili spoustu času v odvykacích klinikách ve společnosti skutečných narkomanů. (POMO)
  • Predstavitelia štúdia Warner Bros. neboli fanúšikmi scény atentátu na JFK v podaní Macíka Pú (Vincent D'Onofrio) a ani narážok na jeho drogovú minulosť. (vander19)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Reklama

Reklama