Reklama

Reklama

What Is a Woman?

  • Velká Británie What Is a Woman?

Obsahy(1)

Dokument venujúci sa rodovým a transrodovým otázkam, v ktorom Matt Walsh hľadá odpoveď, či ako sám vraví pravdu, na otázku: Kto je žena? Hľadá ju naprieč USA skrz rozhovory s bežnými ľuďmi na ulici, no aj s odborníkmi z pediatrie, psychiatrie, psychológie či ľuďmi, ktorí podstúpili zmenu pohlavia, taktiež s terapeutom potvrdzujúcim pohlavie či nakoniec s chirurgom, ktorý operácie zmeny pohlaví vykonáva. Pri hľadaní odpovede neváha a vycestuje za kmeňom Maasaiov v Keni. Snímka sonduje fenomén, ktorý sa objavuje v USA a to, že stále viac a viac mladistvých rozhoduje o zmene svojho pohlavia, často neuvedomujúc si, aké následky zmena môže priniesť. Matt Walsh si berie na paškál aj ošemetnú stránku fenoménu trans - vysporiadanie sa s oslovovaním, nároky týkajúce sa návštev sociálnych priestorov ako šatne či WC či nevyriešenú otázku hodnotenia športových výkonov. (Biopler)

(více)

Recenze (75)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že v dnešní zdegenerované a retardované době chodí stále po světě i příčetní lidé jako je Matt Walsh, kteří se nebojí říkat na plnou hubu názor stále příčetné části obyvatelstva. To, co ještě před lety vypadalo ještě jako blbý vtip, se bohužel více a více prodírá do našich životů a nesmírně je to obtěžuje. Nacházíme se v době vůbec největšího úpadku lidské příčetnosti. Aby se člověk v dnešní době bál ohmatávat po pár drincích mezinožní prostor kdejaké ženy, kterou v alkoholovém rozpoložení považuje za pohlednou. Při troše smůly zde totiž může nahmatat něco, kvůli čemu se bude již nadosmrti budit zpocený ze spaní. Je opravdu otřesné, na jakou úroveň během tak krátké doby dokázaly USA po sérii nejdivnějších ústupků klesnout. Současný vývoj je naprosto proti jakémukoli přirozenému vývoji nastaveného matkou přírodou. Zdegenerované, deviantní a narušené kusy by měly být ze společnosti vytěsněny a vyloučeny, aby zde existovalo ideální prostředí pro zdravý rozvoj normálních a zdravých jedinců. Bohužel, opak je pravdou. Všemožní narušení transzmrdi, kteří tvoří jen naprosto minimální část populace, jsou vidět a slyšet všude. Mám pocit, že zdaleka nejvíce je nejrůznější pičusové, co mají vystudované zpravidla všemožné zbytečné sociální pseudo obory, cpou bohužel do seriálů a filmů. Nevzpomínám si, kdy naposledy jsem viděl nový seriál, kde by nebyl alespoň nějaký buzerant, lesba a nebo to vůbec nejodpornější, co po světě chodí - transzmrdi. Dnes už snímek nemá nárok získat nominaci na Oscara, aniž by splnil sérii nejretardovanějších gender pravidel. Tisíceré díky za podobné odvážné dokumenty, které na tento již dlouholetý problém upozorňují. Navíc takovou odlehčenou formou. Ono je to vděčné téma. Ty dementní genderové "experty" (čti vygumované zmrdy) stačí nechat jen mluvit a v ten moment sledujete jejich automatickou sebeparodii. Smějete se, ovšem už to začíná být takový ten smích, při kterém vás současně mrazí v zádech. Pohlaví by měla určovat výhradně příroda, jako tomu bylo miliony let. Nikoli kdejaký, mnohdy neplnoletý, pomatený retard. [80 %] ()

Jugamaru 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá otázka, jednoduchá odpověď, která nikoho nemůže pohoršit, hotovo, máme natočeno během pár minut. Bohužel, světe div se, na tak banální otázce se spoustu „odborníku“ vytočí a ani obyčejní lidé nedokážou odpovědět. Je to celkem jednoduché tenhle dokument bych nejspíš nikdy neviděl před pár lety a ani by mě to nezajímalo a je, dost možné že by ani dokument neexistoval protože, každý tak nějak věděl kdo je žena. Bohužel není dříve, je současnost 21. století, kde se kdokoliv může, stát čímkoliv chce. Princip je celkem jednoduchý, „když se budeš identifikovat jako kočka, tak kočkou budeš a my tě budeme respektovat, protože ty se tak identifikuješ, jelikož uznáváme hodnoty že, sex a gender jsou dvě rozdílné věci a tvoje pohlaví neurčuje, čím se ty identifikuješ. Tohle bylo hodně těžké napsat, aby to někdo dokázal vůbec pochopit, co jsem teď napsal a věřím, že jsem to nevystihl tak dobře jako tenhle dokument, protože slovy jde tahle šílenost  těžce popsat jelikož, to je dle mě vskutku nenormální. Proto jsem velice rád, že tahle problematika je trefně ukázaná v tomto dokumentu. Matt Walsh procestoval kvůli nám a kvůli „pravdě“ několik zemí a vskutku to je podívána na dnešní degeneraci. Nejhorší na celém dokumentu je, že oni „experti“ myslí všechno smrtelně vážně (při sledování jsem se někdy opravdu nahlas smál, ale zároveň byl rozpolcený, jak taková demence může dělat onu práci) a to je na tom to nejstrašnější, o jaký se jedná úpadek, až jsem měl občas nepříjemné pocity, co se to oslavuje. Naštěstí tam nejsou jen hlavy pomazané ale i lidé, kteří myslí racionálně a s velikou jistotou to nasere dost lidí a budou to chtít vymýtit ze světa. Takže děkuji Matte Walshi že jsi měl koule nám ukázat pravdu a odvahu, co se dějí za šílenosti, více takových! Co se týče dokumentu jako takového, tak Justin Folk odvedl skvělou práci a je to hezky sestříhané, tak aby to mělo tempo a nenudilo a dramaturgie je taky na jedničku. Jediné chybky, které bych v dokumentu našel, jsou chybějící anglické nebo české titulky a taky že je to celkem dost „schované“, aby se na to člověk mohl podívat, protože si to žádá předplatit členství Daily Wire, aby mohli dále „vznikat tyhle projekty“ a to je škoda, protože dost lidí tenhle dokument mine. Budu doufat že si to cestu najde a racionalita a zdravý rozum zvítězí, boj to rozhodně nebude snadný když i korporáty nám to cpou do hlavy, hlavně dětem, což je zvrácené a zkurvené, protože další generace rozhodnou, co bude dál a ty budou mít těžší rozeznat, kde je „pravda“ ( 😉 😉 Disney, Pixar, a další). Na závěr bych rád dodal, kdyby mě někdo chtěl nějak označit za „bigota“ a podobně. že vůči oné skupině nic moc nemám a nikdy mi moc nevadily, ale když mi to cpou přímo do chřtánu, do věcí, které miluju, tak tady se už člověk musí ozvat a bránit co má rád a Matt Walsh to dělá ukázkově. ()

Reklama

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Keby sa snažím komplexnejšie zhodnotiť moje dojmy z tejto alt right propagandy, asi by som iba opakoval, čo tu už skvelo napísal a zhrnul uživateľ dr. horrible. Nepovažujem sa za extrémneho liberála (propagande z "opačného brehu" som dal rovnako nízke hodnotenie), ani sa v princípe nebránim debate na túto tému (sex vs. gender). Walsh (ktorý sa mimochodom označuje za teokratického fašistu) tu však v žiadnom prípade nehľadá "objektívnu pravdu" ktorou sa tak rád oháňa. Svoj názor má sformovaný od začiatku a s mesiášskym sebavedomím sa ju snaží dokázať "pomýlenej spoločnosti". Občas sa stane, že načne zaujímavú tému, či problematiku, hodnú preskúmania (nepochybujem o tom že aj v radách lgbt existujú extrémisti), vzápätí to však pochová samoúčelným útokom na marginalizované komunity, ktorým sa ani nesnaží porozumieť. Je to skrátka skrz naskrz manipulatívne a živí to zbytočnú kultúrnu vojnu, ktorá odvádza našu pozornosť od skutočných problémov. Walsh svojím filmom nikomu nechce pomáhať - chce ubližovať. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný klad tohohle filmu je, že když se přiřadí na nějakou filmovou databázi, jde si rychle udělat jasno o tom, kdo na ní je debil. Tyhle propagandistické blbosti špatně maskovaných nácků mě nechávají celkem v klidu, protože se k tomu nikdy nedostane nikdo s výjimkou lidí, co hledají validaci svých ignorantských názorů a už jsou ideologicky "hotoví". Takže Matt Walsh pokládající s tónem objevitele Ameriky otázky, na které by si mohl vygooglovat desítky let staré jasně formulované odpovědi, je celkem neškodný. Není to ani moc zajímavé coby ukázka filmařské manipulace, protože každý trochu soudný člověk vidí, jak je tu manipulováno a proč, je to velmi průhledné. Ale jak říkám, jako indikátor debilů dobré. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

A teď babo (dědo) raď. Nejsem z toho o nic moudřejší, než jsem byl před 95 minutama. Matt Walsh, jakkoli je to na můj vkus až moc křesťansky konzervativní postavička, tu docela zábavně dialogově ničí jiný, pro změnu na můj vkus až moc progresivní postavičky. A vidět, jak se navzájem ničí dva extrémy, mi k občas ke štěstí stačí. Kdo tenhle souboj vyhrál v tomhle případě, nechť si každej posoudí sám. ()

Zajímavosti (5)

  • 6. júna 2022 Walsh potvrdil, že sa mu vyhrážali smrťou v súvislosti s distribúciou snímky. Nakoniec bola do prípadu zapojená aj polícia. (Biopler)
  • Kai Burkhardt z nemeckého periodika Die Welt nazval Walsha „konzervatívnym Michaelom Mooreom“ a ocenil dokument za to, že rozprúdil americkú „vojnu medzi pohlaviami“ kladením zdanlivo jednoduchých otázok údajným odborníkom v tejto oblasti, ktorí nie sú nakoniec schopní odpovedať. (Biopler)
  • Užívateľ sociálnej siete Twitter, ktorý je transmuž, obvinil v máji 2022 Walsha, že použil fotku z jeho konta do traileru snímky bez jeho povolenia. Twitter však nakoniec argumentoval, že k žiadnemu pochybeniu nedošlo. (Biopler)

Reklama

Reklama