Reklama

Reklama

VOD (1)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (824)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Americké psycho je zobrazení života moderního metrosexuála a jeho postavení ve společnosti. Peníze,sex, společenské postavení, vždy se objeví někdo kdo má víc a každý očekává od vás, že se budete snažit mnohem více. Tenhle film hlavně pojednává o odstranění konkurence tou nejlehčí cestou. Zabít je ! Christian Bale zde předvádí drtivý herecký výkon, který je hodný i Oscara. Geniální film. 80% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Patrick je mladý a bohatý finančník, ktorý na zdanie vonkajšieho sveta žije dokonalý život. Má však "maličký osobnostný" problém, ktorý je príliš silný nato aby ho dokázal ovládať. Psychologický thriller s prvkami hororu s výborným hereckým výkonom Bale-a. Jeho vnútorný boj so samým seba bolo pre tento film stropom. Tu však kvalita končí. Záver patetický. Bezhlavé vraždenie hlava nehlava, ( ktoré ani nie je vyobrazené - nechápem o akom pobúrení tu podaktorí píšu ) síce niekoho potešilo viac, ako by bolo treba, no nakoľko si myslím, že sa z tohoto snímku dalo vyťažiť rozhodne viac, nemôžem inak, ako ho "len" označiť za lepšie priemerné dielo s hodnotením silnej "trojky" - 65%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Ctižádostivý Patrick Bateman má skoro všechno, po čem může úspěšný muž toužit. V sedmadvaceti letech je viceprezidentem velké firmy, má atraktivní snoubenku, luxusní byt, tučné bankovní konto a atraktivní vzhled, o který pečuje s téměř fanatickou důsledností. Přesto trpí pocitem bezvýznamnosti a narůstající frustrace si postupně začíná vybíjet stále brutálnějšími způsoby. Přestože navenek působí stále jako pedanticky čistotný muž, rychle podléhá vražednému šílenství, začne chladnokrevně zabíjet nepohodlné kolegy a vybíjet si vztek vraždami náhodných obětí. Kontroverzní thriller se zavilým Christianem Balem je velmi působivý hlavně ve scénách vraždění a skutečně diváka jímá hrůza při představě, že člověk, do kterého byste to neřekli, je vražedné monstrum a kolega z vaší práce. Jenže film trpí i určitou rozpolceností a některé situace nejsou právě dvakrát věrohodné. Otevřený konec zvěstující, že zabiják nebude nikdy dopaden, je vůbec z celého filmu nejkontroverznější obhajobou krutého zvěrstva. 60% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Americké psycho je v mnohém zvláštní film. Nejedná se o obyčejnou psychologickou sondu do duše jednoho narušeného jedince, ale celkový výzkum chování tohoto člověka v jednotlivých situacích. Nejen díky tomu je tento snímek velmi emočně odstředěný, nesnaží se útočit na diváka, ba dokonce se jej nepokouší ani zainteresovat do samotného příběhu. Patrick Bateman je obyčejný člověk, někteří možná namítnou, že se jedná o neurotika, ale s tím bych zásadně nesouhlasil. Nemyslím si, že se jedná o labilního jedince, právě naopak, uvažuji ho jako úplně obyčejného muže s normálními návyky a snahou o to být nejlepší, cool a in. Jeho chování není skoro v ničem výjimečné, alespoň jisté společenství osob se kterými se vídám prokazují stejné náviky a cíle, tedy s jedním rozdílem, nikoho nemusí pro uklidnění vraždit, daleko od toho ale nejsou. Zajímavý příběh a pohled na hrdiny však není všechno! Mary Harron se totiž svého úkolu zhostila s neskutečnou bravurou. Způsob jakým invertovala noc a den, její neskutečný pohled na detaily a další, to jsou prvky, které musí očarovat snad každého. Soudím, že publikum, kterému je tento film určen by jistě ocenilo mnohem citlivější vazbu s divákem, určitou práci s pocity a samozřejmě i vykreslení atmosféry, v tom všem je snímek naprosto sterilní, což můžeme svést na smysl jeho vyprávění, je totiž pozorován skrze hlavní postavu, která ve filmu dokonce sdělí, že není schopna jakéhokoli emotivního vztahu krom nenávisti. Dokonalý film podle dokonalé knihy, je fascinující, jak se tvůrcům podařilo tolik důležitých prvků z předlohy vynechat (či zajímavě pospojovat) a přesto zachovat tu její výtečnou atmosféru. Kdo by kdy čekal, že i film může být tak vysoce popisný a soustředit se na absurdní detaily, přičemž stále zládá zvýrazňovat podobnost všech prvků... [TOP 19/10 64%] ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Film má momenty, ve kterých jako alegorie na postmoderní společnost skutečně funguje (naučené fráze o globálních problémech světa versus nechutně konzumní způsob života, neúcta k ženám a samozřejmě vraždy), ale to jsou jen průvodní jevy sloužící hlavnímu příběhu. Příběhu, který je za každou cenu kontroverzní, ale přitom vlivem nedobré režie poměrně mdlý a také zakončený neuspokojivou pointou (pro ty, co si nejsou jisti - následuje SPOILER - je neuspokojivá, protože celý problém filmu obchází a smetá pod stůl s tím, že se vše odehrávalo jen v Batemanově mysli). Alespoň Christian Bale se řádně vyřádil :) 6/10 ()

Galerie (108)

Zajímavosti (53)

  • Nad záchodem v Patricově (Christian Bale) bytě visí zarámovaný plakát k muzikálu "Bídníci". "Nemůžu, jdu Bídníky," je zároveň první z výmluv, kterou ve filmu pronese. (Moena)
  • Christian Bale ve filmu dvakrát improvizoval - jedná se o scénu se švihadlem a taneční kreaci při vraždě Paula Allena - ta se jako jediná z výsledného filmu nelíbila autorovi knihy Bretu E. Ellisovi. (Ai.ma)

Reklama

Reklama