Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nápaditý Duffyho scénář i režie (geniálně pojatá scéna s rekonstrukcí přestřelky), kterou by leckterý rádoby akční režisér mohl závidět. Dokonalé hereké výkony ať už hlavní dvojce nebo dirigujícího Willema Dafoa dodávají celému filmu nenapodobitelnou atmosféru. Doufám, že Troy Duffy na dvojku dostane dost prachů, aby to Svatí zase mohli pořádně roztočit. And shepherds we shall be, for Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, that our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine Patri. Et Fili. Spiritus Sancti. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Myšlienka, ktorá snáď trápi každého slušného človeka rozvedená do zábavného rozmeru s občasnou prímesou satiry a irónie. Film ma síce moc nenadchol, čakal som niečo štýlovejšie a s pútavejšou krimi-gangsterskou dejovou linkou, no potešil ma aspoň W. Dafoe, ktorého som v takejto polohe ešte nevidel. Tu ukázal, že je za každú srandu a že neberie všetko len smrteľne vážne. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je úplně neuvěřitelné, že jsem o tomto filmu NIKDY neslyšel, nevěděl a neznal ho ... až typ od kámoše z csfd mě na něj přivedl. Vůbec nechápu, jak mi taková pecka, stará aktuálně 10 let mohla proklouznout tak, že bych se o ní třeba jen dozvěděl ... No prostě se stane ... Jedná se o naprosto excelentní záležitost, všechno zde už bylo popsáno. Film stojí zejména na myšlence, která je vyobrazena dvěma "trestajícími" mladými sympaťáky a pak snad z celých 50% stojí na hereckém výkonu a roli Williama Dafoeho, jenže si zde dle mého odehrál celoživotní roli a film jako takový si vlastně díky tomu, co zde předvádí, úplně "přivlastnil, strhl na sebe" ... A to osobně tohoto herce nemám vůbec rád ... Perfektní, mírně ujetý a bizardní akční film plný akce, krve, střílení a ...modlení ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve jménu Boha se dá dělat ledacos a patří k tomu i vraždění. Otázkou zůstává, jak už se pokusil naznačit Vyšší princip, zda vražda na tyranu je či není zločinem. A tyrana lze přejmenovat na mafiánského bosse, obchodníka s drogami, dětmi a tak vůbec. Tenhle film na to ovšem neodpovídá. V závěru nechá povídat pár náhodných obyvatel, avšak konečný verdikt si musí položit divák sám. Přes všechno to až nekonečné zabíjení působí film svěže a zábavně, což může být nakonec to úplně nejhorší, jelikož zabíjení by zábavné být nemělo. Tedy vyjma hororů, tam to nevadí.  Protože mi ale ten formálně podařený masomlejn kápl do noty a Dafoe svými kreacemi zvednul náladu, dám plný počet. Jo a český dabing docela šel. Hlavně si nemůžu nijak stěžovat na nadměrné užívání slova Fuck, anžto čeština je natolik vynalézavá, že na jedno anglické univerzální slovo má desítky (možná stovky) slov dalších a mnoho z nich bez diskuse lepších. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zapomenuta perla kinematografie. Originalni myslenka, skvele vybarvene postavy (koktavy a klejici hospodsky, onanujici Ron Jeremy), drsny humor, skvely scenar a jeste lepsi zpracovani, jemuz vevodi briliantni vykon Willem Dafoea - jeho ztvarneni tepleho agenta Smeckera je vedle Bobbyho Peru z Wild At Heart asi jeho nejlepsi. A pak ta irska hudba na konci...a rolicka Rona Jeremyho - nelze jinak nez 5* proste. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Vincenza Lipazziho si ve filmu zahrál Ron Jeremy a jako tanečnice se objeví Jeanna Fine. Oba jsou známí herci z porno filmů. (FilmFan24)

Reklama

Reklama